ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: bana cevap verecek kimse varmı?

Sayfa: [ 1 ]

asya01 04.01.2015 22:35:49

merhaba arkadaşlar aile birleşimi için uğraşanlardan biriyim.kafamı kurcalayan sorular var lütfen yardım edin. 30 ocak 2013 te Almanya'da yaşayan türk asıllı biriyle evlendim eşim türk vatandaşı 34 senedir orda yaşıyor.ikimizinde 2.ci evliliği ve bu evlilikten 10 aylık bir oğlumuz var aile birleşimi için  12 aralık 2014 te aradığım konsolosluk 18 mart 2015 e randevu verdi.evraklarımı hazırladım bekliyorum ama bebeğimden dolayı dil kursuna gidemiyorum bebeği bırakacak kimsede yok yakınımda  bırakıp kursa gideyim olsa bile en yakın dil kursu 80 km uzağımda yani burda dil öğrenmem çok zor. tr de dil kursuna gitmeden vizeye başvurum kabul olurmu ? eşimin orda duyduğu bebeği olanlar kurstan muaf oluyor bu doğrumu ? tr de değilde almanyada gitsem kursa olurmu ? kafamı kurcalayan sorulara cevap verecek arkadaşlar varsa lütfen beni bilgilendirebilirmi :(

asya01 04.01.2015 23:49:07

randevuya giderken ben muaf olmak için mazeretlerimi açıklayan bir dilekçe yazıp götüreyim inş evraklarımı alırlar

omerumutesen 05.01.2015 00:18:54

o kanun seni de kapsiyor asya01  cunku o bahsettigin durum cocuk uzerinden aile birlesimi daha dogrusu cocugun ailesi ile birlesimi diye geciyor o kanunlarda, babasi almanyada ve cocuk ailesi ile birlesmeye gidiyor ve bakima muhtac oldugundan dolayi kesinlikle annesi ile birlikte gidecek, sana demem su ki basvurunu yaparken cocuk uzerinden aile birlesimi olarak yapacaksin ve butun bu sartta yapilan basvuru kosullari senin icinde gecerli olacak o kanun erkekleri kapsiyor diye birsey yok onu da soyleyim. nerden bu kadar eminsin dersen o kanunla alakali belgeler var elimde bende ordan daha destekli sekilde ogrendigim icin bu kadar eminim gerek duyarsan sana da gonderirim

asya01 05.01.2015 08:58:39

tşk ederim az da olsa rahatladım ne zor beklemek

Sahin90 08.01.2015 22:41:11

Alıntı yapılan: omerumutesen - Ocak 05, 2015, 12:18:54 ÖÖ
o kanun seni de kapsiyor asya01  cunku o bahsettigin durum cocuk uzerinden aile birlesimi daha dogrusu cocugun ailesi ile birlesimi diye geciyor o kanunlarda, babasi Almanya'da ve cocuk ailesi ile birlesmeye gidiyor ve bakima muhtac oldugundan dolayi kesinlikle annesi ile birlikte gidecek, sana demem su ki basvurunu yaparken cocuk uzerinden aile birlesimi olarak yapacaksin ve butun bu sartta yapilan basvuru kosullari senin icinde gecerli olacak o kanun erkekleri kapsiyor diye birsey yok onu da soyleyim. nerden bu kadar eminsin dersen o kanunla alakali belgeler var elimde bende ordan daha destekli sekilde ogrendigim icin bu kadar eminim gerek duyarsan sana da gonderirim
Arkadaslar moralinizi bozmak istemem ama sanirim cocuk uzerinden aile birlesimi yapmak sizin soylediginiz gibi degil. Bende su an aile birlesimi vizemin sonucu bekliyorum. Benim de cocugum var almanya dogumlu ama esim türk vatandasi ve bize bir suru bahane bularak ogluma alman vatandasligini vermediler. Verselerdi eger cocuk uzerinden basvuru yapmanin cok kolay oldugunu ve cogu prosedurden muaf olacagimizi biliyorduk ama olmadi. Bende mecburen almanca kursuna yazildim ve konsolosluktan randevumuzu kurstaki hocamiz aliyordu bizim adimiza. Ne vizesi icin basvuracagimizi sorunca konsolosluktaki gorevli hocam cocuk uzerinden aile birlesimi dedi. Gorevli de cocuk alman vatandasimi dedi hocam hayir turk deyince o zaman cocuk uzerinden basvuru yapamazsiniz normal aile birlesimi olarak aldi basvuruyu. Zira konsoloslugun sitesine bakarsaniz alman vatandasi cocugun yanina göc vizesi yazar diger turlu cocuk uzerinden basvuru yapamazsiniz. Eger bu mumkun olsa emin olun ben simdiye coktan gitmistim almanyaya. Zira ilk basta amacimiz cocuk uzerinden aile birlesimi yapip bu islemi en kisa zamanda sonlandirmakti ama olmadi. Bu islemlerle bir snedir ugrasiyorum cocuk uzerinden olamicagi icin mecburen kursa gitmek sinav tarihi beklemek randevu tarihi beklemek gibi olaylarla 8 ay zaman kaybettim. Cok zor bi donem insAllah sizin icin bir acik kapi vardir ama bu konuda sanmiyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Sahin90 08.01.2015 22:43:50

Alıntı yapılan: omerumutesen - Ocak 05, 2015, 12:18:54 ÖÖ
o kanun seni de kapsiyor asya01  cunku o bahsettigin durum cocuk uzerinden aile birlesimi daha dogrusu cocugun ailesi ile birlesimi diye geciyor o kanunlarda, babasi Almanya'da ve cocuk ailesi ile birlesmeye gidiyor ve bakima muhtac oldugundan dolayi kesinlikle annesi ile birlikte gidecek, sana demem su ki basvurunu yaparken cocuk uzerinden aile birlesimi olarak yapacaksin ve butun bu sartta yapilan basvuru kosullari senin icinde gecerli olacak o kanun erkekleri kapsiyor diye birsey yok onu da soyleyim. nerden bu kadar eminsin dersen o kanunla alakali belgeler var elimde bende ordan daha destekli sekilde ogrendigim icin bu kadar eminim gerek duyarsan sana da gonderirim
Yanlis anlasilmaya meyil vermek istemem sizin durumunuzdan dolayi sinavdan muaf olma hakkiniz varmidir bu konuda bilgim yok ama umarim muaf olursunuz. Benim sadece belirtmek istedigim cocuk alman vatandasi degilse cocuk uzerinden aile birlesimi yapamayacaginiz. Saygilar.

omerumutesen 09.01.2015 02:12:59

Alıntı yapılan: Sahin vardar - Ocak 08, 2015, 10:43:50 ÖS
Yanlis anlasilmaya meyil vermek istemem sizin durumunuzdan dolayi sinavdan muaf olma hakkiniz varmidir bu konuda bilgim yok ama umarim muaf olursunuz. Benim sadece belirtmek istedigim cocuk alman vatandasi degilse cocuk uzerinden aile birlesimi yapamayacaginiz. Saygilar.
arkadasim simdi olmaz falan demissin kendi durumunu anlatmissin dogru soyluyorsun bu sekilde sonuclarda olabilir ama oncelikle her olagan durum gibi istisnai durumlarda var tabi ki bende bu yorumlara istinaden surekli ikilemde kaldim ne dogru ne degil kimler neyi yasamis diyerek ama alman kanunlarinda ki en onemli husus hatta seninde kacirdigin husus basvurdugun vizenin acilimi aslinda cocugun aile ile birlesimi olarak geciyor simdi soyle diyim sana ben  senin icin burda onemli olan husus senin cocuguna neden alman vatandasligi vermedikleri ? bunu yapmalarina en buyuk sebep annenin oturumu  ve 8 yildan fazla araliksiz Almanya'da yasamamis  olmasi  ve burda okula gitmemis olmasi bunlar yasal sebepler bunlarin haricinde sebepler varsa eger bunlar tamamen gorevlilerin kendi insiyatiflerindeki suphelerden oturu cikan sorgulamadir ve yasal olarak esinin Almanya'da suresiz  oturumu varsa cocugu Almanya'da dogurduysa ne kadar zorluk cikarirlarsa cikarsin vermek zorundalar ( tabi ki hakkini aramadiysan bunu kendi basina yapamazsin avukatlik yoluyla ) sen akisina birakirsan islemleri eger o zaman onlarda kafalarina gore takilirlar bir nevi simdi cocugun alman vatandasi olmasi sartina gelince evet haklisin konsolosluk sitesinde bile bu bu sekilde yaziyor dogrudur ama soyle bir durum var ki;

Madde 32
Çocukların Getirilmesi
(1) Bir yabancının resit olmayan bekâr çocuguna oturma izni,
1. yabancının, 25'nci maddenin 1'inci veya 2'nci fıkrasına göre oturma izni veya 26'ncı
maddenin 3'üncü fıkrasına göre yerlesme izni sahibi olması veya
2. anne-babanın her ikisinin veya velayeti tek basına üstlenen anne veya babanın oturma izni,
yerlesme izni veya Avrupa Birligi oturma izni sahibi olması ve çocugun, yasam merkezini
anne-babası ile ya da velayeti tek basına üstlenen anne veya babası ile birlikte Federal
Almanya'ya nakletmesi
halinde verilir.
(2) 16 yasını doldurmus resit olmayan bekâr bir çocuga oturma izni, Alman diline vakıf
olması veya çocugun, oturma izni talep tarihine kadarki egitimi ve yasam tarzı itibarıyla
Almanya Federal Cumhuriyeti'ndeki hayat sartlarına uyum saglayacagının mümkün
görülmesi ve anne-babanın her ikisinin ya da velayeti tek basına üstlenen anne veya babanın
oturma izni, yerlesme izni veya Avrupa Birligi oturma izni sahibi olması halinde verilir.
(2a) 38a maddesine göre oturma izni sahibi olan bir yabancının resit olmayan bekar çocuguna,
ailevi yasam birliginin yabancının uzun süreli ikamet hakkı sahibi statüsüne sahip oldugu
Avrupa Toplulugu üye ülkesinde hali hazırda mevcut olması halinde oturma izni verilir. Aynı
durum, yabancının yerlesme izni veya Avrupa Birligi sürekli oturma izni verilmesinden az
önce 38a maddesine göre oturma izni sahibi olması halinde de geçerlidir.
(3) Bir yabancının 16 yasını doldurmamıs resit olmayan bekâr çocuguna oturma izni, annebabanın
her ikisinin ya da velayeti tek basına üstlenen anne veya babanın oturma izni
yerlesme izni veya Avrupa Birligi sürekli oturma izni sahibi olması halinde verilir.
(4) Bunların dısında bir yabancının resit olmayan bekâr çocuguna, münferit vak'anın
özelligine istinaden özel bir magduriyet halinin önlenmesi için gerekli olması halinde oturma
izni verilebilir. Oturma izni verilmesinde çocugun esenligi ve gelecegi ile ailevi durum
dikkate alınır.
Madde 33
Federal Almanya'da Dogan Çocuklar
Federal Almanya'da dogan bir çocuga, anne-babadan birinin oturma izni, yerlesme izni veya
Avrupa Birligi sürekli oturma izni sahibi olması halinde, 5'inci madde hükmü ile 29'uncu
maddenin 1'inci fıkrası 2 nolu hükmünden farklı olarak, resen oturma izni verilir. Federal
Almanya'da dogan bir çocuga, çocugun dogumu esnasında anne ve babası veya velayeti tek
basına üstlenen anne veya babanın oturma izni, yerlesme izni veya Avrupa Birligi sürekli
oturma izni sahibi olması durumunda resen oturma izni verilir. Federal Almanya'da dogan bir
çocugun ikameti, annesinin veya babasının dogum esnasında vize sahibi olması veya vizesiz
olarak ikametine müsaade edilmis olması halinde, vizenin veya vizesiz ikametin sona erdigi
tarihe kadar izinli ikamet sayılır.
Madde 34
Çocukların kamet Hakkı
(1) Bir çocuga verilen oturma izni, 5'inci maddenin 1'inci fıkrasının 1 nolu hükmü ve
29'uncu maddenin 1'inci fıkrasının 2 nolu hükmünden farklı olarak, velayeti üstlenen anne
veya babadan birinin oturma izni, yerlesme izni veya Avrupa Birligi sürekli oturma izni sahibi
olması ve çocugun onunla aile birligi içerisinde yasaması veya Federal Almanya'yı terk
etmesi halinde çocugun 37'uncu maddeye göre geri dönüs hakkı olması kaydıyla uzatılır.
(2) Bir çocuga verilen oturma izni, resit olmasıyla aile birlesimden bagımsız kendine ait bir
ikamet hakkına dönüsür. Aynı durum, yerlesme izni ve Avrupa Birligi sürekli oturma izni
verilmesinde veya oturma izninin 37'nci maddenin aynen uygulanarak uzatılması halinde de
geçerlidir.
(3) Oturma izni, yerlesme izni ve Avrupa Birligi sürekli oturma izni verilmesine iliskin
sartların mevcut olmadıgı sürece uzatılabilir.
Madde 35
Çocukların Bagımsız ve Süresiz kamet Hakkı
(1) Bu Kısımda yer alan hükümlere göre oturma izni sahibi, resit olmayan bir yabancıya; 16
yasını doldurdugu tarihte 5 yıldan beri oturma izni sahibi olması halinde 9'uncu maddenin
2'nci fıkrasından farklı olarak yerlesme izni verilir. Aynı durum, yabancının
1. resit ve 5 yıldan beri oturma izni sahibi olması,
2. yeterli derecede Almanca bilgisine sahip olması,
3. geçiminin güvence altına alınmıs olması veya resmen tanınan bir okul veya meslek
diploması edinilen bir ögrenim görmesi
hallerinde de geçerlidir.
(2) 1'inci fıkraya göre oturma izni alınması için gerekli görülen süreye, yabancının Federal
Almanya dısında okula devam ettigi süreler kaideten dahil edilmez.
(3) 1'inci fıkraya göre yerlesme izni verilmesi talep hakkı,
1. yabancının kendi davranısından kaynaklanan sınırdısı edilmesini gerektirecek bir nedenin
mevcut olması,
2. yabancının son 3 yıl içersinde kasten isledigi bir suç nedeniyle en az 6 aylık bir gençlik
veya hapis cezasına ya da en az 180 günlük hapis cezası karsılıgı para cezasına çarptırılmıs
olması veya gençlik cezası verilmesinin tecil edilmis olması veya
3. resmen tanınan bir okul veya meslek diploması edinilen bir ögrenim hali hariç olmak üzere,
geçimini Sosyal Kanunun 2'nci ve 12'nci Kitapları uyarınca sosyal yardım veya Sosyal
Kanun'un 8'inci Kitabı uyarınca gençlik yardımı almaksızın saglayamaması
hallerinde mevcut degildir.
1'inci cümlede belirtilen durumlarda yerlesme izni verilebilir veya oturma izni uzatılabilir.
1'inci cümlenin 2 nolu hükmünde belirtilen hallerde gençlik cezasının veya hapis cezasının
tecil edilmis olması veya gençlik cezası verilmesinin tecil edilmis olması halinde oturma izni,
kaideten tecil süresinin sonuna kadar uzatılır.
(4) Yabancının bedensel, zihinsel veya ruhsal bir hastalık veya özürlülük hali nedeniyle 1'inci
fıkranın 2 ve 3 nolu hükümleri ile 3'üncü fıkranın 1'inci cümlesinin 3 nolu hükmünde
belirtilen sartları yerine getirememesi halinde söz konusu sartlardan sarfı nazar edilir.
Madde 36
Ebeveynin ve Diger Aile Fertlerinin Getirilmesi
(1) 25'inci maddenin 1'inci fıkrası veya 2'inci fıkrasına göre oturma izni veya 26'nci
maddenin 3'üncü fıkrasına göre yerlesme izni sahibi resit olmayan yabancı bir çocugun
ebeveynine, 5'inci maddenin 1'inci fıkrasının 1 nolu hükmünden ve 29'uncu maddenin 1'inci
fıkrası 2 nolu hükmünden farklı olarak, velayeti üstlenen anne ve babadan birinin Almanya'da
ikamet etmemesi durumunda oturma izni verilir.
(2) Olaganüstü bir magduriyet halini önlemek için gerekli olması halinde yabancının diger bir
aile ferdine, aile birlesimi amacıyla oturma izni verilebilir. Resit olan aile fertleri için
30'uncu maddenin 3'üncü fıkrası ile 31'inci madde, resit olmayan aile fertleri için 34'üncü
madde aynen uygulanır.

bunu ayrintili bir sekilde okuyabilirsin bu da almanlarin ikamet kanunu yasasi türkce tercümesi. Evet bundan 15 sene yada daha fazla onceleri aile bireyinden biri alman vatandasi olmadigi surece cocuga alman vatandasligi vermiyorlardi ama simdi o kanunlar cok oldu bu ikamet yasasi da gecen sene 2014 duzenlemelerine gore guncel olani simdi sen direk demissin ki muaf olurum diye biliyordum ama olmadi. olabilir tabi ki verdikleri tum bu sorunlarda bir sebep vardir inan ki hem cok guzel iste gelmeden once kursa gidiyorsun cok faydasini goreceksin ( ama seni cok iyi anliyorum evladindan ayri kalmak kadar beter birsey yok ) eger ki  onlarin bu konuya karsi cikma sebeplerini paylasirsan benimle daha ayrintili yoldan sana aciklama yapabilirim

Sahin90 09.01.2015 04:15:44

Alıntı yapılan: omerumutesen - Ocak 09, 2015, 02:12:59 ÖÖ
arkadasim simdi olmaz falan demissin kendi durumunu anlatmissin dogru soyluyorsun bu sekilde sonuclarda olabilir ama oncelikle her olagan durum gibi istisnai durumlarda var tabi ki bende bu yorumlara istinaden surekli ikilemde kaldim ne dogru ne degil kimler neyi yasamis diyerek ama alman kanunlarinda ki en onemli husus hatta seninde kacirdigin husus basvurdugun vizenin acilimi aslinda cocugun aile ile birlesimi olarak geciyor simdi soyle diyim sana ben  senin icin burda onemli olan husus senin cocuguna neden alman vatandasligi vermedikleri ? bunu yapmalarina en buyuk sebep annenin oturumu  ve 8 yildan fazla araliksiz Almanya'da yasamamis  olmasi  ve burda okula gitmemis olmasi bunlar yasal sebepler bunlarin haricinde sebepler varsa eger bunlar tamamen gorevlilerin kendi insiyatiflerindeki suphelerden oturu cikan sorgulamadir ve yasal olarak esinin Almanya'da suresiz  oturumu varsa cocugu Almanya'da dogurduysa ne kadar zorluk cikarirlarsa cikarsin vermek zorundalar ( tabi ki hakkini aramadiysan bunu kendi basina yapamazsin avukatlik yoluyla ) sen akisina birakirsan islemleri eger o zaman onlarda kafalarina gore takilirlar bir nevi simdi cocugun alman vatandasi olmasi sartina gelince evet haklisin konsolosluk sitesinde bile bu bu sekilde yaziyor dogrudur ama soyle bir durum var ki;

Madde 32
Çocukların Getirilmesi
(1) Bir yabancının resit olmayan bekâr çocuguna oturma izni,
1. yabancının, 25'nci maddenin 1'inci veya 2'nci fıkrasına göre oturma izni veya 26'ncı
maddenin 3'üncü fıkrasına göre yerlesme izni sahibi olması veya
2. anne-babanın her ikisinin veya velayeti tek basına üstlenen anne veya babanın oturma izni,
yerlesme izni veya Avrupa Birligi oturma izni sahibi olması ve çocugun, yasam merkezini
anne-babası ile ya da velayeti tek basına üstlenen anne veya babası ile birlikte Federal
Almanya'ya nakletmesi
halinde verilir.
(2) 16 yasını doldurmus resit olmayan bekâr bir çocuga oturma izni, Alman diline vakıf
olması veya çocugun, oturma izni talep tarihine kadarki egitimi ve yasam tarzı itibarıyla
Almanya Federal Cumhuriyeti'ndeki hayat sartlarına uyum saglayacagının mümkün
görülmesi ve anne-babanın her ikisinin ya da velayeti tek basına üstlenen anne veya babanın
oturma izni, yerlesme izni veya Avrupa Birligi oturma izni sahibi olması halinde verilir.
(2a) 38a maddesine göre oturma izni sahibi olan bir yabancının resit olmayan bekar çocuguna,
ailevi yasam birliginin yabancının uzun süreli ikamet hakkı sahibi statüsüne sahip oldugu
Avrupa Toplulugu üye ülkesinde hali hazırda mevcut olması halinde oturma izni verilir. Aynı
durum, yabancının yerlesme izni veya Avrupa Birligi sürekli oturma izni verilmesinden az
önce 38a maddesine göre oturma izni sahibi olması halinde de geçerlidir.
(3) Bir yabancının 16 yasını doldurmamıs resit olmayan bekâr çocuguna oturma izni, annebabanın
her ikisinin ya da velayeti tek basına üstlenen anne veya babanın oturma izni
yerlesme izni veya Avrupa Birligi sürekli oturma izni sahibi olması halinde verilir.
(4) Bunların dısında bir yabancının resit olmayan bekâr çocuguna, münferit vak'anın
özelligine istinaden özel bir magduriyet halinin önlenmesi için gerekli olması halinde oturma
izni verilebilir. Oturma izni verilmesinde çocugun esenligi ve gelecegi ile ailevi durum
dikkate alınır.
Madde 33
Federal Almanya'da Dogan Çocuklar
Federal Almanya'da dogan bir çocuga, anne-babadan birinin oturma izni, yerlesme izni veya
Avrupa Birligi sürekli oturma izni sahibi olması halinde, 5'inci madde hükmü ile 29'uncu
maddenin 1'inci fıkrası 2 nolu hükmünden farklı olarak, resen oturma izni verilir. Federal
Almanya'da dogan bir çocuga, çocugun dogumu esnasında anne ve babası veya velayeti tek
basına üstlenen anne veya babanın oturma izni, yerlesme izni veya Avrupa Birligi sürekli
oturma izni sahibi olması durumunda resen oturma izni verilir. Federal Almanya'da dogan bir
çocugun ikameti, annesinin veya babasının dogum esnasında vize sahibi olması veya vizesiz
olarak ikametine müsaade edilmis olması halinde, vizenin veya vizesiz ikametin sona erdigi
tarihe kadar izinli ikamet sayılır.
Madde 34
Çocukların kamet Hakkı
(1) Bir çocuga verilen oturma izni, 5'inci maddenin 1'inci fıkrasının 1 nolu hükmü ve
29'uncu maddenin 1'inci fıkrasının 2 nolu hükmünden farklı olarak, velayeti üstlenen anne
veya babadan birinin oturma izni, yerlesme izni veya Avrupa Birligi sürekli oturma izni sahibi
olması ve çocugun onunla aile birligi içerisinde yasaması veya Federal Almanya'yı terk
etmesi halinde çocugun 37'uncu maddeye göre geri dönüs hakkı olması kaydıyla uzatılır.
(2) Bir çocuga verilen oturma izni, resit olmasıyla aile birlesimden bagımsız kendine ait bir
ikamet hakkına dönüsür. Aynı durum, yerlesme izni ve Avrupa Birligi sürekli oturma izni
verilmesinde veya oturma izninin 37'nci maddenin aynen uygulanarak uzatılması halinde de
geçerlidir.
(3) Oturma izni, yerlesme izni ve Avrupa Birligi sürekli oturma izni verilmesine iliskin
sartların mevcut olmadıgı sürece uzatılabilir.
Madde 35
Çocukların Bagımsız ve Süresiz kamet Hakkı
(1) Bu Kısımda yer alan hükümlere göre oturma izni sahibi, resit olmayan bir yabancıya; 16
yasını doldurdugu tarihte 5 yıldan beri oturma izni sahibi olması halinde 9'uncu maddenin
2'nci fıkrasından farklı olarak yerlesme izni verilir. Aynı durum, yabancının
1. resit ve 5 yıldan beri oturma izni sahibi olması,
2. yeterli derecede Almanca bilgisine sahip olması,
3. geçiminin güvence altına alınmıs olması veya resmen tanınan bir okul veya meslek
diploması edinilen bir ögrenim görmesi
hallerinde de geçerlidir.
(2) 1'inci fıkraya göre oturma izni alınması için gerekli görülen süreye, yabancının Federal
Almanya dısında okula devam ettigi süreler kaideten dahil edilmez.
(3) 1'inci fıkraya göre yerlesme izni verilmesi talep hakkı,
1. yabancının kendi davranısından kaynaklanan sınırdısı edilmesini gerektirecek bir nedenin
mevcut olması,
2. yabancının son 3 yıl içersinde kasten isledigi bir suç nedeniyle en az 6 aylık bir gençlik
veya hapis cezasına ya da en az 180 günlük hapis cezası karsılıgı para cezasına çarptırılmıs
olması veya gençlik cezası verilmesinin tecil edilmis olması veya
3. resmen tanınan bir okul veya meslek diploması edinilen bir ögrenim hali hariç olmak üzere,
geçimini Sosyal Kanunun 2'nci ve 12'nci Kitapları uyarınca sosyal yardım veya Sosyal
Kanun'un 8'inci Kitabı uyarınca gençlik yardımı almaksızın saglayamaması
hallerinde mevcut degildir.
1'inci cümlede belirtilen durumlarda yerlesme izni verilebilir veya oturma izni uzatılabilir.
1'inci cümlenin 2 nolu hükmünde belirtilen hallerde gençlik cezasının veya hapis cezasının
tecil edilmis olması veya gençlik cezası verilmesinin tecil edilmis olması halinde oturma izni,
kaideten tecil süresinin sonuna kadar uzatılır.
(4) Yabancının bedensel, zihinsel veya ruhsal bir hastalık veya özürlülük hali nedeniyle 1'inci
fıkranın 2 ve 3 nolu hükümleri ile 3'üncü fıkranın 1'inci cümlesinin 3 nolu hükmünde
belirtilen sartları yerine getirememesi halinde söz konusu sartlardan sarfı nazar edilir.
Madde 36
Ebeveynin ve Diger Aile Fertlerinin Getirilmesi
(1) 25'inci maddenin 1'inci fıkrası veya 2'inci fıkrasına göre oturma izni veya 26'nci
maddenin 3'üncü fıkrasına göre yerlesme izni sahibi resit olmayan yabancı bir çocugun
ebeveynine, 5'inci maddenin 1'inci fıkrasının 1 nolu hükmünden ve 29'uncu maddenin 1'inci
fıkrası 2 nolu hükmünden farklı olarak, velayeti üstlenen anne ve babadan birinin Almanya'da
ikamet etmemesi durumunda oturma izni verilir.
(2) Olaganüstü bir magduriyet halini önlemek için gerekli olması halinde yabancının diger bir
aile ferdine, aile birlesimi amacıyla oturma izni verilebilir. Resit olan aile fertleri için
30'uncu maddenin 3'üncü fıkrası ile 31'inci madde, resit olmayan aile fertleri için 34'üncü
madde aynen uygulanır.

bunu ayrintili bir sekilde okuyabilirsin bu da almanlarin ikamet kanunu yasasi türkce tercümesi. Evet bundan 15 sene yada daha fazla onceleri aile bireyinden biri alman vatandasi olmadigi surece cocuga alman vatandasligi vermiyorlardi ama simdi o kanunlar cok oldu bu ikamet yasasi da gecen sene 2014 duzenlemelerine gore guncel olani simdi sen direk demissin ki muaf olurum diye biliyordum ama olmadi. olabilir tabi ki verdikleri tum bu sorunlarda bir sebep vardir inan ki hem cok guzel iste gelmeden once kursa gidiyorsun cok faydasini goreceksin ( ama seni cok iyi anliyorum evladindan ayri kalmak kadar beter birsey yok ) eger ki  onlarin bu konuya karsi cikma sebeplerini paylasirsan benimle daha ayrintili yoldan sana aciklama yapabilirim
Var tabi ki bazi sebepleri ama az cok sizde biliyosunuzdur almanlarin herseye bi bahaneleri bi kiliflari oluyo. Belki üc aydan fazla vatandaslik icin bekledik biz vermediler. Avukata da verdik kadin avukatin yazismalarina cevap verme tenezzulunde bile bulunmadi. Baslica sebebini de soyleyeyim kadindaki asiri yabanci dusmanligi.Bahaneleri ise biz dogumdan once turkiyede yasiyorduk esim turk vatandasi ama almanyada dogma buyume sinirsiz oturumuda vardi. Hakki olmesin diye her 6 ayda bi almanyaya giris cikisini da yapiyordu. Ama onlarin soylemesine ve isteklerine gore dogumdan en az 6 ay once almanyada olmak gerekiyormus son 8 sene almanyada yasamak gerekiyormus ve biz dahil herkesin yanlis bildigi bir gercek aslinda 6 ay da bir giris cikis yapmak degil senenin en az 6 ayini almanyada gecirmek zorundaymis esim yani aslinda isin dogrusu ve kurali buymus ama cogu eyalet veya gorevli memur buna takilmiyor. Ta ki gicik ve uyuz bir gorevliye denk gelmezseniz. Oyle bir durum ki bizimkisi konsoloslukta mulakata gittigim memur bile sasirdi bu durumuma ve iceri gitti baya bi sure bu konu hakkinda bilgi almak icin bekletti beni ve geldi dedi ki cok garip benim bile bir suru tanidigim sadece vatandaslik icin doguma almanyaya gidenler var ama isin dogrusu buymus. O da size denk gelmis. Yani kisacasi vermediler vatandasligi ogluma. Olmayinca olmuyor iste. Biz de daha fazla zaman kaybetmektense cocuga turk pasaportu cikarttik kadin sonunda istedigini elde etti ve bizi yildirmayi basardi neyse vatandaslik meselesine takilip zaman kaybetmektense dil kursuna gidip herseyi saglama alip o sekilde basvurmaya karar verdik bizde. Butun islemler tamamlandiktan sonra 7 kasim da artik basvurumuzu yaptik. Bi kac aksilikten sonra en sonunda noel tatilinden once istedigimizi aldigimizi saniyorduk. 22 aralikta noelden iki gun once biz onayi gonderdik artik bizlik bir islem kalmadi cevabini alinca cok sevindik. Tamam artik dedik tatiller nedeniyle en gec bu ayin ilk haftasi vizem gelir diye bekliyorduk ama nasil bir hikmetse bendeki nasil bir sanssa mesai gunlerinde konsoloslugu her aradigimda onayin hala gelmedigi cevabini aliyorum hala daha bugunde dahil. Bir e mail onayinin bu teknoloji devrinde nasil oluyorda hala gelmedigini anlayamiyorum. Artik oyle yoruldum ki arayip herseyi iptal edesim geliyor. Bu bendeki kotu bir talihmidir yoksa yabancilar subesindeki kadinin yeni bir komplosuyla karsi karsiyamiyiz bir turlu cozemiyorum. Cunku onu da arayamiyoruz tersleyip atiyor esimi. Tikandim kaldim artik. Biraz fazla uzun oldu ama umarim halden anlarsiniz :(

Kerim55 09.01.2015 13:07:51

kısa ve öz yanıt vericem ik kelmeyle umarım rahatlarsın.Ankarada bir arkadaş ile tanıtım randevu sırasında çocuk üzerinden aile birleşimi yaptı ve dil belgesi olmasına rağmen onda dil sertifikasını aramadılar sadece aldıgı için teşeekkür etmişler.Fakat şöyle bi durum var çocuk alman vatandaşı eşi türk vatandaşı.Zaten çocuk üzerinden birleşim için hazırlanacak evraklarına baktım dil sertifikası diye birşey yazmıyor.

omerumutesen 09.01.2015 19:23:52

Alıntı yapılan: Sahin vardar - Ocak 09, 2015, 04:15:44 ÖÖ
Var tabi ki bazi sebepleri ama az cok sizde biliyosunuzdur almanlarin herseye bi bahaneleri bi kiliflari oluyo. Belki üc aydan fazla vatandaslik icin bekledik biz vermediler. Avukata da verdik kadin avukatin yazismalarina cevap verme tenezzulunde bile bulunmadi. Baslica sebebini de soyleyeyim kadindaki asiri yabanci dusmanligi.Bahaneleri ise biz dogumdan once turkiyede yasiyorduk esim turk vatandasi ama Almanya'da dogma buyume sinirsiz oturumuda vardi. Hakki olmesin diye her 6 ayda bi almanyaya giris cikisini da yapiyordu. Ama onlarin soylemesine ve isteklerine gore dogumdan en az 6 ay once Almanya'da olmak gerekiyormus son 8 sene Almanya'da yasamak gerekiyormus ve biz dahil herkesin yanlis bildigi bir gercek aslinda 6 ay da bir giris cikis yapmak degil senenin en az 6 ayini Almanya'da gecirmek zorundaymis esim yani aslinda isin dogrusu ve kurali buymus ama cogu eyalet veya gorevli memur buna takilmiyor. Ta ki gicik ve uyuz bir gorevliye denk gelmezseniz. Oyle bir durum ki bizimkisi konsoloslukta mulakata gittigim memur bile sasirdi bu durumuma ve iceri gitti baya bi sure bu konu hakkinda bilgi almak icin bekletti beni ve geldi dedi ki cok garip benim bile bir suru tanidigim sadece vatandaslik icin doguma almanyaya gidenler var ama isin dogrusu buymus. O da size denk gelmis. Yani kisacasi vermediler vatandasligi ogluma. Olmayinca olmuyor iste. Biz de daha fazla zaman kaybetmektense cocuga turk pasaportu cikarttik kadin sonunda istedigini elde etti ve bizi yildirmayi basardi neyse vatandaslik meselesine takilip zaman kaybetmektense dil kursuna gidip herseyi saglama alip o sekilde basvurmaya karar verdik bizde. Butun islemler tamamlandiktan sonra 7 kasim da artik basvurumuzu yaptik. Bi kac aksilikten sonra en sonunda noel tatilinden once istedigimizi aldigimizi saniyorduk. 22 aralikta noelden iki gun once biz onayi gonderdik artik bizlik bir islem kalmadi cevabini alinca cok sevindik. Tamam artik dedik tatiller nedeniyle en gec bu ayin ilk haftasi vizem gelir diye bekliyorduk ama nasil bir hikmetse bendeki nasil bir sanssa mesai gunlerinde konsoloslugu her aradigimda onayin hala gelmedigi cevabini aliyorum hala daha bugunde dahil. Bir e mail onayinin bu teknoloji devrinde nasil oluyorda hala gelmedigini anlayamiyorum. Artik oyle yoruldum ki arayip herseyi iptal edesim geliyor. Bu bendeki kotu bir talihmidir yoksa yabancilar subesindeki kadinin yeni bir komplosuyla karsi karsiyamiyiz bir turlu cozemiyorum. Cunku onu da arayamiyoruz tersleyip atiyor esimi. Tikandim kaldim artik. Biraz fazla uzun oldu ama umarim halden anlarsiniz :(

Simdi soylemek gerekirse cok uzun ya daraldim okurken :D saka yapiyorum tabi ki de konunun uzunlugu onemli degil yeter ki faydali olabilmek.Tek tek aciklamak gerekirse 8 yil sarti onlarin yasal sartlarindan o konu hakkinda avukatlik yoluyla bile birsey yapamazsin  diger konuya gelelim o 6 ayda bir giris cikis olayini kim o sekilde cikartti artik bilmiyorum ben bile ilk zamanlarda bunu o sekilde cok fazla duymustum ama isin asli dedigin gibi 6 ay almanyada yasiyor olmak bu sartta onlar icin yasal bir gerekce bu konu hakkinda da bir sey yapamazsin.Vatandaslik konusuna gelince umdugundan daha fazla beklemek zorunda kalirsin vatandaslik icin beklersen eger noel tatiline gelince o tatil 7 ocakta bitti fakat kurumlardaki calisanlarin %80 i daha fazlasida olabilir 12 ocaga kadar kendi izinlerindende kullanma sansi verildi burdaki bir cok kurumda da biz islem yaptirmaya calisirken bir cogu tatilde diye soyluyorlar yani onay icin pazartesinden sonrayi beklemen cok daha iyi olur.Cocuk uzerinden aile birlesimi konusuna gelince iste bir tek bu konuda takildim bende avukatlik yoluyla vatandaslik yerine cocuk uzerinden aile birlesimi icin biraz islem yapmis olsaydin tekrar diyorum cocugun vatandasligi onemli olmadan direk avukat sizin adiniza diretebilirdi simdi soyle diyim sana bunlarin aciklarini gozden kacirmissin ve bunlarda ellerindeki firsati degerlendirerek isi zora sokmuslar . Aslinda gorevlinin o sekilde ters davranislarini gordukten sonra kursa gitmek beklemek cok zor benim icin diyebiliryorsan bir firsat daha vardi esinin baska bir sehre tasinmasi oyle bir durumda her gorevli kosullari kendi insiyatifinde sorguluyor  ve yuksek ihtimalle bu sartlari sorgulamadan engelsiz islem yapardi .kendimden bir ornek veriyim sana ben basvuru yaptigimda kadin artik herseyi zora sokabilmek icin esime ben geldigimde kesinlikle devletten yardim alamayacagimi ve bu konu hakkinda basvuru yapamayacagima dair belge imzalatmis  fakat ben geldikten itibaren kimse basvurumu yaptim jobcentera ve bu belgelerle ausländerbehördeye gittigimde kimse bana birsey diyemedi yani senin anlayacagin bunlar nerden ne yapsak diye dusunuyorlar fakat cin olmadan adam carpmaya calisan tipler cok iclerinde kanunlari hakkinda bilgi sahibi oldugunu ve gerekeni yapabilecegini anladiklari andan itibaren bunlar herseyi alttan almaya basliyorlar sirf yabancilar dairesi degil cogu yerde bu boyle geldiginde de bunu fark edeceksin.Artik en kisa zaman da guzel haberlerini almayi diliyorum

Sahin90 09.01.2015 19:46:13

Alıntı yapılan: omerumutesen - Ocak 09, 2015, 07:23:52 ÖS
     Simdi soylemek gerekirse cok uzun ya daraldim okurken :D saka yapiyorum tabi ki de konunun uzunlugu onemli degil yeter ki faydali olabilmek.Tek tek aciklamak gerekirse 8 yil sarti onlarin yasal sartlarindan o konu hakkinda avukatlik yoluyla bile birsey yapamazsin  diger konuya gelelim o 6 ayda bir giris cikis olayini kim o sekilde cikartti artik bilmiyorum ben bile ilk zamanlarda bunu o sekilde cok fazla duymustum ama isin asli dedigin gibi 6 ay Almanya'da yasiyor olmak bu sartta onlar icin yasal bir gerekce bu konu hakkinda da bir sey yapamazsin.Vatandaslik konusuna gelince umdugundan daha fazla beklemek zorunda kalirsin vatandaslik icin beklersen eger noel tatiline gelince o tatil 7 ocakta bitti fakat kurumlardaki calisanlarin %80 i daha fazlasida olabilir 12 ocaga kadar kendi izinlerindende kullanma sansi verildi burdaki bir cok kurumda da biz islem yaptirmaya calisirken bir cogu tatilde diye soyluyorlar yani onay icin pazartesinden sonrayi beklemen cok daha iyi olur.Cocuk uzerinden aile birlesimi konusuna gelince iste bir tek bu konuda takildim bende avukatlik yoluyla vatandaslik yerine cocuk uzerinden aile birlesimi icin biraz islem yapmis olsaydin tekrar diyorum cocugun vatandasligi onemli olmadan direk avukat sizin adiniza diretebilirdi simdi soyle diyim sana bunlarin aciklarini gozden kacirmissin ve bunlarda ellerindeki firsati degerlendirerek isi zora sokmuslar . Aslinda gorevlinin o sekilde ters davranislarini gordukten sonra kursa gitmek beklemek cok zor benim icin diyebiliryorsan bir firsat daha vardi esinin baska bir sehre tasinmasi oyle bir durumda her gorevli kosullari kendi insiyatifinde sorguluyor  ve yuksek ihtimalle bu sartlari sorgulamadan engelsiz islem yapardi .kendimden bir ornek veriyim sana ben basvuru yaptigimda kadin artik herseyi zora sokabilmek icin esime ben geldigimde kesinlikle devletten yardim alamayacagimi ve bu konu hakkinda basvuru yapamayacagima dair belge imzalatmis  fakat ben geldikten itibaren kimse basvurumu yaptim jobcentera ve bu belgelerle ausländerbehördeye gittigimde kimse bana birsey diyemedi yani senin anlayacagin bunlar nerden ne yapsak diye dusunuyorlar fakat cin olmadan adam carpmaya calisan tipler cok iclerinde kanunlari hakkinda bilgi sahibi oldugunu ve gerekeni yapabilecegini anladiklari andan itibaren bunlar herseyi alttan almaya basliyorlar sirf yabancilar dairesi degil cogu yerde bu boyle geldiginde de bunu fark edeceksin.Artik en kisa zaman da guzel haberlerini almayi diliyorum
umarim artik iyi haber alirim, gercekten tükendim artrik cünkü. esimin ikameti nürnbergin lauf ilcesinde diyeyim artik burdaki deyimle. laufun yabancilar subesiyle nürnbergin farkli sanirim o yüzden nürnberge aldirmayi düsündük ikametini ama yetismedi, esim devletten yardim aliyor annelik izninde ve calismiyor, o yüzden ev bulamadigi icin nürnberg de mecburen orda kaldi ikameti ve ben o kadinin bu tür aksilikler cikarabilecegini biliyordum ama yapacak bisey yoktu. cocuk üzerinden de dedigim ki konsolosluktan alman vatandasi degilse cocuk üzerinden basvuramazsin deyince normal aile birlesimi uzerinden basvurduk cünkü daha fazla zaman kaybetmek istemedik. cünkü vatandaslik isleriyle ugrasamayiz su an esim dogum yaptigi icin calisamaz belli bi geliri falan olamdigi icin bsavuramiyomus sanirim o yuzden onla ugrasmaktansa kursu tamamlayip prosedurleri tek tek tamamlayarak acik vermeden bütün islemleri tamamlayip vizeyi almak istedik. evrak isinde arttik hic bi sikinti yok esim calismadigi icin kefil istedi kadin babasini kefil gösterdik bütün belgeleri tamamlayip gönderdik, bu sefer baban kendisi de gelecek demis. babasi sehir disinda calistigi icin gelemiyordu sirf o yüzden de 2 hafta kaybettik. nihayetinde 22 aralikta babasida gitti imzasinida atti, maaslar yeterli evin metrekaresi falan hersey tamam. artik evrak isi kalmadi onayi gönderdik demisler. ama buraya gelen bisey hala yok. yildim artik ben bu isten inanin ne yapacagimizi sasirdik. artik aklima gönderdim deyip göndermeyip de bizi mi oyaliyor diye düsünmeye basladim. arayip biseyde soramiyoruz. cok isim var haftaya bakarim diyip tersleyip kapatiyor esimin telefonunu. bunu diyeli de bir hafta oldu. bir haftadir daha dün aradim yine gelen onay yok. cözemiyorum artik ben bu isi tek bilidigim cok yoruldum :(

omerumutesen 10.01.2015 20:50:34

Alıntı yapılan: Sahin90 - Ocak 09, 2015, 07:46:13 ÖS
umarim artik iyi haber alirim, gercekten tükendim artrik cünkü. esimin ikameti nürnbergin lauf ilcesinde diyeyim artik burdaki deyimle. laufun yabancilar subesiyle nürnbergin farkli sanirim o yüzden nürnberge aldirmayi düsündük ikametini ama yetismedi, esim devletten yardim aliyor annelik izninde ve calismiyor, o yüzden ev bulamadigi icin nürnberg de mecburen orda kaldi ikameti ve ben o kadinin bu tür aksilikler cikarabilecegini biliyordum ama yapacak bisey yoktu. cocuk üzerinden de dedigim ki konsolosluktan alman vatandasi degilse cocuk üzerinden basvuramazsin deyince normal aile birlesimi uzerinden basvurduk cünkü daha fazla zaman kaybetmek istemedik. cünkü vatandaslik isleriyle ugrasamayiz su an esim dogum yaptigi icin calisamaz belli bi geliri falan olamdigi icin bsavuramiyomus sanirim o yuzden onla ugrasmaktansa kursu tamamlayip prosedurleri tek tek tamamlayarak acik vermeden bütün islemleri tamamlayip vizeyi almak istedik. evrak isinde arttik hic bi sikinti yok esim calismadigi icin kefil istedi kadin babasini kefil gösterdik bütün belgeleri tamamlayip gönderdik, bu sefer baban kendisi de gelecek demis. babasi sehir disinda calistigi icin gelemiyordu sirf o yüzden de 2 hafta kaybettik. nihayetinde 22 aralikta babasida gitti imzasinida atti, maaslar yeterli evin metrekaresi falan hersey tamam. artik evrak isi kalmadi onayi gönderdik demisler. ama buraya gelen bisey hala yok. yildim artik ben bu isten inanin ne yapacagimizi sasirdik. artik aklima gönderdim deyip göndermeyip de bizi mi oyaliyor diye düsünmeye basladim. arayip biseyde soramiyoruz. cok isim var haftaya bakarim diyip tersleyip kapatiyor esimin telefonunu. bunu diyeli de bir hafta oldu. bir haftadir daha dün aradim yine gelen onay yok. cözemiyorum artik ben bu isi tek bilidigim cok yoruldum :(

Normal sartlarda bunlar basvuru yaparken her zaman soylerler 4-8 hafta arasi sonuclanacak diye. Bunlar arayip sordugunda tersliyorlar evet hemde sanki devletin kendisi onlarmis gibi takiliyorlar resmen ayni olaylari bende yasadim oyuzden esine bu konuda hic usteleme 2 hafta daha gecerse ustune gitsin direk konussun oraya o zaman mecbur cevap verecekler ( bizim konu farkli bir konuydu ama aslinda isin asli esime de ayni bu sekilde davrandiklarinda en sonun da  ben gittim direk ausländerbehördeye  ve  o zaman almanca sifir oldugu icin ingilizce konustum kendi haklarimi bilerek kendimi savunabilecegimi islemler icin her turlu bilgi alma hakkina sahip oldugumu ve bilgi vermek mecburiyetinde olduklarini soyleyince kimse bir sey diyemedi )  onay verdik deyipte sallamaya calisamazlar oyle bir sey yapma sanslari yok o konuyu hic dusunme

asya01 10.01.2015 22:38:56

durumunuza çok üzüldüm Allah hepimizin yardımcısı olsun.benim eşim 34 yıldır berlinde yaşıyor 2600 euro maaşı var bizi götürmek için büyük eve taşındı bahane bulmasınlar diye.sadece dil kursu yok herşey tamam inş sorun olmaz.Allahım sen yardımcımız ol yarabbim

Sahin90 11.01.2015 20:31:00

Alıntı yapılan: omerumutesen - Ocak 10, 2015, 08:50:34 ÖS
   Normal sartlarda bunlar basvuru yaparken her zaman soylerler 4-8 hafta arasi sonuclanacak diye. Bunlar arayip sordugunda tersliyorlar evet hemde sanki devletin kendisi onlarmis gibi takiliyorlar resmen ayni olaylari bende yasadim oyuzden esine bu konuda hic usteleme 2 hafta daha gecerse ustune gitsin direk konussun oraya o zaman mecbur cevap verecekler ( bizim konu farkli bir konuydu ama aslinda isin asli esime de ayni bu sekilde davrandiklarinda en sonun da  ben gittim direk ausländerbehördeye  ve  o zaman almanca sifir oldugu icin ingilizce konustum kendi haklarimi bilerek kendimi savunabilecegimi islemler icin her turlu bilgi alma hakkina sahip oldugumu ve bilgi vermek mecburiyetinde olduklarini soyleyince kimse bir sey diyemedi )  onay verdik deyipte sallamaya calisamazlar oyle bir sey yapma sanslari yok o konuyu hic dusunme
iste esim o konuda biraz pasif kaliyo cekiniyo o sekilde konusmaya ve ben eminim öyle davranamadigi icin bu kadar zaman kaybettigimize ama napalim onun kisiligide o yapacak bisey yok. mecburen beklemekten baska bi secenek kalmiyo artik Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Sahin90 11.01.2015 20:34:28

Alıntı yapılan: asya01 - Ocak 10, 2015, 10:38:56 ÖS
durumunuza çok üzüldüm Allah hepimizin yardımcısı olsun.benim eşim 34 yıldır berlinde yaşıyor 2600 euro maaşı var bizi götürmek için büyük eve taşındı bahane bulmasınlar diye.sadece dil kursu yok herşey tamam inş sorun olmaz.Allah'ım sen yardımcımız ol yarabbim
insAllah sorun olmaz sizin icin. size önerebilecegim tek sey islemlere baslamadan cok iyi arastirip istedikleri bütün sartlari iyice ögrenip hepsini saglayip öyle basvurun. bizim en büyül hatamiz o oldu herseyin kolay oldugunu sandi esim hic bisey arastirmadan girdik bu ise ve cok zaman kaybettik o yüzden. siz de bu hataya düsmeyin umarim hersey gönlünüzce olur, Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Sayfa: [ 1 ]