ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya da Ausbildung yapanlar !

Sayfa: [ 1 ]

omerumutesen 05.01.2015 00:36:15

Selam arkadaslar almanyaya geldikten sonra ausbildung yapan arkadaslardan acil genel kapsamli bir bilgi almam gerekli jobcenter' in verdigi bilgiler yeteri kadar ic acici degil belki de gereksiz kalacak seyler yuzunden gereksiz harcamalar yapmak ve vakit kaybetmek istemiyorum. Ausbildung yapan arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim.

mybird77 06.01.2015 09:40:40

Selam,
ben geleli 4 . Senem oluyor ve ben çalışıyorum ve çalışırken Ausbildung yapıyorum , okul masrafı işyerim tarafından karşılanıyor.  Ayrıca sen ne ile ilgili Ausbildung yapmak istiyorsan o okullar senin için Arbeitsamt başvurunu yapıyor senin pek fazla bir şey yapman gerekmiyor. Tabiiki dil şartı en azından B1 yada B2 olmalı.

omerumutesen 07.01.2015 04:00:10

okulla birlikte yapilan weiterbildung degilmiydi ? Benim sorum daha cok schulabschluß ile alakali onu anerkennen yaptirmam gerekli mi yoksa sadece tercümesini  yaptirsam yeterli oluyor mu diye soracaktim gittigim universiteler yarim kaldigi icin diploma yok sonucta bende sadece genel lise diplomasini gosterecegim icin maksat istedikleri mittlerereife düzeyini gostermek.Ben it system elektroniker olarak yapmayi planliyorum.Minimum B1 düzeyinde sertifika istiyorlar evet

mybird77 07.01.2015 09:07:42

Bendede lise diploması vardı ve almancaya çevirip denklik yaptırdım Almanya'da çünkü gittiğim okul benden diplomamın Almanya denkliği ni istedi benden.  Onun için seninde yaptırman gerekecegini düşünüyorum ve bunu gidecegin okulda sana zaten söyler gerekip gerekmeyecegini. Basvuracagin okullarin Internet sitelerinde başvuru şartları açık olarak yazılıdır. Umarım yardimci olmuşum. Birde tercümesi yaptırdığı evrakları Apostile istiyorlar bunu tercüme yapanlar bilir.

omerumutesen 08.01.2015 00:58:52

Alıntı yapılan: mybird77 - Ocak 07, 2015, 09:07:42 ÖÖ
Bendede lise diploması vardı ve almancaya çevirip denklik yaptırdım Almanya'da çünkü gittiğim okul benden diplomamın Almanya denkliği ni istedi benden.  Onun için seninde yaptırman gerekecegini düşünüyorum ve bunu gidecegin okulda sana zaten söyler gerekip gerekmeyecegini. Basvuracagin okullarin Internet sitelerinde başvuru şartları açık olarak yazılıdır. Umarım yardimci olmuşum. Birde tercümesi yaptırdığı evrakları Apostile istiyorlar bunu tercüme yapanlar bilir.
o apostil olayi her kurumsal yer istiyor bu tercumanlikla alakali olarak evet biliyorum bende onu.  fakat halen okul konusuna takildim ben sen hangi meslegi yapiyorsun ve denklik yaptirirken ne kadar surdu denklik islemi ? ve tabi ki fiat ne kadar tuttu yazarsan sevinirim

mybird77 08.01.2015 17:32:54

Ben diplomami verdikten 15 gün sonra eve postayla denkliği gönderdiler ama 1 ay kadar sürebiliyormus, bunun için 50 € ödedim. Ben Altenpflege Ausbildung yapıyorum.

omerumutesen 09.01.2015 01:45:32

Alıntı yapılan: mybird77 - Ocak 08, 2015, 05:32:54 ÖS
Ben diplomami verdikten 15 gün sonra eve postayla denkliği gönderdiler ama 1 ay kadar sürebiliyormus, bunun için 50 € ödedim. Ben Altenpflege Ausbildung yapıyorum.
aynen tam dusundugum gibi senin yaptiginda tabi ki ausbildung ama kesinlikle okul sartiyla yapiliyor. birde son bir soru sende lise diplomasini verdim demistim lise denkligini burda hangi okuldan sayiyorlar bir kac yerden farkli yorumlar aldigim icin sormak istedim.

mybird77 09.01.2015 13:35:08

Mitleren Schulabschluss ( Real Schule) olarak denklik verdiler.

bhawk12 09.01.2015 17:09:49

2 senelik önlisans sağlık bölümlerine denklik nasıl veriliyor arkadaşlar...

omerumutesen 09.01.2015 19:03:13

önlisans bölümü olarak degil ama üniversite diplomasi ile denklik yaptirdigin zaman burda üniversitlerden devam etme sansi oldugunu kurstaki hocamdan biliyorum

Rodolfo 09.01.2015 21:56:10

Alıntı yapılan: mybird77 - Ocak 07, 2015, 09:07:42 ÖÖ

Merrhaba, siz denkligi hangi kurum üzerinden yaptiniz? Web sitesi falan var mi?

mybird77 09.01.2015 22:49:26

Bulundugun yerdeki landesschulungsamt olacak internetten adresinibul ve diplamanin almanca cevirisi apostilli  ile almanca CV ve passaport fotokopisi ile git oraya onlar gerekeni yapacak ha birde ben lise diplomam icin 50 euro vermiştim ona göre para götür. Sagilar.

omerumutesen 11.01.2015 14:52:21

Alıntı yapılan: Rodolfo - Ocak 09, 2015, 09:56:10 ÖS
Merrhaba, siz denkligi hangi kurum üzerinden yaptiniz? Web sitesi falan var mi?

Birde IHK  var bulundugun bolgeye gore oda cikiyor internette ordan da bakabilirsin fakat IHK sitesinde ücreti 100 euro olarak gördüm ben baska bir adres daha vardi ama benim bulundugum bölge icinmis o da 50 euro yaziyordu pazartesi bunlari arayip görüsücem gene aldigim cevap göre buraya da yazarim

Rodolfo 16.01.2015 17:42:22

Alıntı yapılan: mybird77 - Ocak 09, 2015, 10:49:26 ÖS
Bulundugun yerdeki landesschulungsamt olacak internetten adresinibul ve diplamanin almanca cevirisi apostilli  ile almanca CV ve passaport fotokopisi ile git oraya onlar gerekeni yapacak ha birde ben lise diplomam icin 50 euro vermiştim ona göre para götür. Sagilar.
Cevap icin tesekkürler, bu denklik ausbildung icin mi yok sa üniversite icin de gecerli oluyor mu ?

mybird77 17.01.2015 23:51:56

Sen her halukarda denklik yaptır bildiğim kadarıyla burda egitim almak istiyorsan okul denkliği ni istiyorlar. Zaten her kurum Internet sayfasında başvuru için gerekli belgeleri yazıyor.

Sayfa: [ 1 ]