ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Zamanım Kısıtlı Birkaç Sorum Var...

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ]

fuk_18 09.02.2015 13:05:56

senin almyandan alacagin kagitlar tercüme ettirmen gereken sadece dogum belgesi onuda noter onayli yaptircaksin sen kagitlari gönderirken biryere imzalatman yada muhur vurdurman gerekmiyor senin turkiyede evlenmen icin gereken belgeler sitede konuda yazmistim onlari alman yeterli zaten turkiyede evlenecegin daire sana su su kagitlari getirin demistir esin noter onayli gondermesede olurdu normalde kabul ediyorlar

enimmu 09.02.2015 13:09:51

Alıntı yapılan: fuk_18 - Şubat 09, 2015, 01:05:56 ÖS
senin almyandan alacagin kagitlar tercüme ettirmen gereken sadece dogum belgesi onuda noter onayli yaptircaksin sen kagitlari gönderirken biryere imzalatman yada muhur vurdurman gerekmiyor senin turkiyede evlenmen icin gereken belgeler sitede konuda yazmistim onlari alman yeterli zaten turkiyede evlenecegin daire sana su su kagitlari getirin demistir esin noter onayli gondermesede olurdu normalde kabul ediyorlar

Noter onaylı istediler burdan, bende ona öyle dedim, oda öyle yaptırdı. Evet bende dediklerine uyup, aynen o kağıtları istedim - o kağıtlar gelince bende kendi kağıtlarımı alacam... yani bu dışişleri falan hikaye o zaman, belki başka ülkeler için gereklidir - almanya için bana birşey dememişlerdi...

figu 09.02.2015 18:10:25

aynen fuk_18 arkadas

alanyali 11.02.2015 02:28:27

bilgileri tazeleme amaçlı alman vatandaşı arkadaşlar tr de evlenmek için türk vatandaşı eşten istewnen belgeler tamamlannarak evlenme ehliyet belgesi alarak bu belge ile birlikde tr de nikah yapabilmektedir

enimmu 13.02.2015 11:58:44

Alıntı yapılan: titanm4a1 - Ocak 07, 2015, 08:49:54 ÖS
Qlman vatandaşı olarak Türkiye'de nikah yapabilmen için Standesamt'dan Ehefähigkeitszeugnis belgesi alman gerekiyor.  Bunun içinde evlenmek istediğin kişinin,

Nüfus Müdürlüğünden Uluslararası Doğum Kayıt Örneği (Formül A),
Pasaport fotokopisi veya nüfus cüzdanı fotokopisi (noter tasdikli)
,Kişinin halen ikamet ettiği yerin adresini içeren Ikametgah Belgesi
(Nüfus Müdürlüğünden)Nüfus Müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
Önceki evliliğe ait resmi belge ve sona ermiş olan önceki evliliklere dair resmi belge(örneğin: Uluslararası Ölüm Kayıt Örneği, önceki evliliğe dair Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B) ve keslinleşmiş boşanma kararı vs.)

Belgelerini sana göndermesi lazım.  PTT Aps ile taahhütlü olarak göndersin vakit kaybetmeyin.
Senin için gereken evrakları söylerler zaten.

Ayrıntılı bilgi için Konsolosluğun sitesinden evlenme bölümüne bakabilirsin.

Bu Belgeler geldi bana şimdi...
Nüfus Kayıt Örneği
Doğum Kayıt Örneği
Ikametgah
Noter tastikli Kimlik Fotokopisi
hepsi de Apostilli

Turkiyede Evlenme Ehliyet belgesi yeni çıktı. Oda lazım mı?
Ayrıca Kadın bana kağıda yazmış ki, vatandaşlığının ve medeli halinin yazması lazım doğum kayıt örneğinde. Sadece tc kimlil yazıyor ve nüfus kayıt örneğinde de medeni hali yazıyor...

fuk_18 13.02.2015 12:17:54

Formul a yokum ıclerınde

Alıntı yapılan: enimmu - Şubat 13, 2015, 11:58:44 ÖÖ
Bu Belgeler geldi bana şimdi...
Nüfus Kayıt Örneği
Doğum Kayıt Örneği
Ikametgah
Noter tastikli Kimlik Fotokopisi
hepsi de Apostilli

Turkiyede Evlenme Ehliyet belgesi yeni çıktı. Oda lazım mı?
Ayrıca Kadın bana kağıda yazmış ki, vatandaşlığının ve medeli halinin yazması lazım doğum kayıt örneğinde. Sadece tc kimlil yazıyor ve nüfus kayıt örneğinde de medeni hali yazıyor...

enimmu 13.02.2015 12:38:39

Alıntı yapılan: fuk_18 - Şubat 13, 2015, 12:17:54 ÖS
Formul a yokum ıclerınde

Doğum Kayıt Örneği Formül A
:'(

enimmu 13.02.2015 13:04:48

Alıntı yapılan: fuk_18 - Şubat 13, 2015, 12:17:54 ÖS
Formul a yokum ıclerınde

Evlenme Ehliyet Belgesi yok ama Nufüs Kayıt Örneğinde Medeni hali yazıyor, yetmez mi ki?  tickoff:)

enimmu 19.02.2015 18:49:47

Of yine yardıma ihtiyacım var...

Çok şükür Evlenme Ehliyet Belgesini cikarttirdim ve Doğum belgesini. Benim şimdi Türkiye'de evlenebilmem için Almanyadan başka ne Evrak götürmem gerekiyor?

bi yardımcı olun ya bi zahmet :(

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ]