ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Führungszeugniss Nereden Alabilirim

Sayfa: [ 1 ]

koyuncut 21.01.2015 22:50:30

Arkadaşlar Merhaba,
Bazı iş yerleri artık iş alımlarında AB vatandaşı olmayan kişiler için Führungszeugniss diye bir belge istiyorlar. Anladığım kadarıyla "adli sicil kaydı" . Bu yüzden Almanya'ya gelecek arkadaşların bu belgeyi de yanlarında getirmelerinde fayda var.
Asıl sorum şu , bu belgeyi en yakın sürede nasıl temin edebilirim Almanya'da ? Örneğin konsolosluktan alabilir miyim ?
Teşekkürler.

fuk_18 21.01.2015 23:54:29

öyle birsey duymadim görmedim isteyende olmadi hic ama almanyada mahkemeden alabilirsin temiz kagdini telefon edip bilgilerini verdiginde bile gönderiyorlar

omerumutesen 22.01.2015 00:41:44

Bu belgeyi turkiyeden getirmeni istemiyorlar ki hangi is yeri olursa olsun Almanya'da ki belgeni istiyor ve bu AB vatandasi olmayanlar icin degil.Bunu isteyen bir kurum vatandaslik gozetmeksizin bunu istiyor.Bu belgeleri Bürgerburo yada Rathaustan alabiliyorsun. linktede daha fazla bilgi var  bu konu hakkinda   https://www.primeros.de/fragen/polizeiliches-fuehrungszeugnis-beantragen/

koyuncut 22.01.2015 13:46:59

şu ana kadar hangi ülkelerde ikamet ettiysem , o ülkelerden temiz kağıdı istiyorlar. Türkiye'den adli sicil kayıt Örneği yani. Almanya'dan olsa dediğiniz gibi kolayca çıkartabilirim.

omerumutesen 22.01.2015 15:13:44

Alıntı yapılan: koyuncut - Ocak 22, 2015, 01:46:59 ÖS
şu ana kadar hangi ülkelerde ikamet ettiysem , o ülkelerden temiz kağıdı istiyorlar. Türkiye'den adli sicil kayıt Örneği yani. Almanya'dan olsa dediğiniz gibi kolayca çıkartabilirim.

AB ülkelerinin istedigi sicil kaydi Europäisches Führungszeugnis avrupa sicil kaydi olarak geciyor yani soyle diyim führungszeugnisin 2 cesiti var bir normal sicil kaydi ve bir de avrupa sicil kaydi var. Avrupa sicil kaydi avrupa birliginin kendi uye ulkeleri arasinda yaptigi anlasma geregi olusturulan bir sistem yasal gerekcesi de su sekilde ;

13. Was ist ein Europäisches Führungszeugnis?
Staatsangehörigen anderer Mitgliedstaaten der Europäischen Union, die in Deutschland leben, kann gemäß § 30 b BZRG ein Führungszeugnis erteilt werden, welches Auskunft sowohl über den Inhalt des Bundeszentralregisters als auch des Strafregisters ihres Herkunftsmitgliedstaates gibt (Europäisches Führungszeugnis). Der Antrag auf Erteilung eines Europäischen Führungszeugnisses ist bei der zuständigen Meldebehörde zu stellen. Das Europäische Führungszeugnis kann für eigene Zwecke (Privatführungszeugnis) oder zur Vorlage bei einer deutschen Behörde erteilt werden.

Wird ein Europäisches Führungszeugnis beantragt, ersucht das Bundesamt für Justiz den Herkunftsmitgliedstaat um Mitteilung des dortigen Registerinhalts, damit dieser in das Führungszeugnis aufgenommen werden kann. Eine Übersetzung und eine inhaltliche Überprüfung der mitgeteilten Angaben erfolgt nicht.

Der Herkunftsmitgliedstaat beantwortet ein Ersuchen um Mitteilung des dortigen Registerinhalts nur nach Maßgabe seines innerstaatlichen Rechts. Mehrere EU-Mitgliedstaaten haben bisher (noch) keine entsprechenden gesetzlichen Regelungen, die eine Erteilung von Registerinformationen für ein Europäisches Führungszeugnis ermöglichen würden, umgesetzt.

Derzeit erteilen die folgenden EU-Mitgliedstaaten aufgrund ihres aktuell geltenden innerstaatlichen Rechts keine Auskünfte aus ihrem Strafregister für ein Europäisches Führungszeugnis:

Lettland
Niederlande
Portugal
Italien
Slowenien
Ungarn

Fakat bunlarin her iksinie de Bürgerburodan yada Rathaustan aliyorsun.Bürtgerburo git bence bunu bu sekilde acikla onlarda sana yol gösterecektir.
Europäisches Führungszeugnis  17 euro
Führungszeugnis                        13 euro      gebühr ücretleri de bu sekilde her yerde ayni

Bu arada su ana kadar hangi ulkelerde ikamet ettiysem o ulkelerden temiz kagidi istiyorlar demissin.Her ülkede bu sekilde istediler anlaminda mi soyledin yoksa su an istenen sicil kaydinda hepsinden bir tane alinmasini mi istediler dedin anlamadim bu yuzden bu sekilde aciklama yaptim sana yukarida yazan ulkeler harici hangisinde kaldiysan hepsinin bir nushasi gibi icinde barindiran bir belgeyi Europäisches Führungszeugnis alarak  saglayabilirsin.

koyuncut 22.01.2015 15:57:31

Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.almanya ya geleli 4 ay oldu , Öncesinde Tr de Yaşadığım için Tr den adli sicil kaydı istiyorlar. Geçmişte herhangi bir suça işleyip işlemediğimi Öğrenmek için.Dediğiniz gibi Tr AB üyesi olsaymış , bu belgeyi buradan da alabilirmişim.

omerumutesen 22.01.2015 19:14:59

Alıntı yapılan: koyuncut - Ocak 22, 2015, 03:57:31 ÖS
Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.almanya ya geleli 4 ay oldu , Öncesinde Tr de Yaşadığım için Tr den adli sicil kaydı istiyorlar. Geçmişte herhangi bir suça işleyip işlemediğimi Öğrenmek için.Dediğiniz gibi Tr AB üyesi olsaymış , bu belgeyi buradan da alabilirmişim.

Bende burdan führungzeugnis aldim is basvurusunda istenmisti 13 euro gebühr ödedim kimsede bir sey demedi oldu.Normal sartlarda bende olmayacagini dusunuyordum ama böyleymis  :-\  :-\

Sayfa: [ 1 ]