nando_yilmaz
24.01.2015 20:51:00
Almanya'da bir akrabama ait olan pizzacıda iş buldum. Oraya gidebilmek için şimdi benim ne yapmam geekiyor ve karşı tarafın bana ne göndermesi lazım ?
fuk_18
25.01.2015 00:44:45
pizzaci icin turkiyedenmi eleman getircekmis is yeri buna izin vermezler zamanini harcama o konuda
nando_yilmaz
25.01.2015 01:16:42
Hocam konu şu şekilde pizzacı dediğim yani bir restaurant türk yemekleri de dahil. mekan sahibi babamın kuzeni bana iş veremez mi ?
Ustad Alman Yabancılar Kanunu hükümlerine göre Almanya`da çalışmak isteyen yabancıların ayrıca vizeleri veya oturma izinleri olmak zorundadır.Imkansiz bosuna vaktini harcama
nando_yilmaz
25.01.2015 01:43:39
Evlenip gitmek istiyorum ama kız arkadaşım iş sahibi değil daha doğrusu daha üniversite ve ya ausbildung yapmadığı için sağlam bi iş bulamıyor. şu an çalıştığı iş yerinden aldığı aylık 400 Euro alıyor ve annesine ait evde kalıyor annesi ve erkek kardeşiyle beraber. Evlilik için davetiye göndermek istediğinde 1.500 euro artı kalacak ev isteniyor diye biliyoruz. Daha önceki bi arkadaşımda aynı şeyle karşılaştı ama onun kız arkadaşı iyi gelirli bir iş sahibiydi ve arkadaşıma evlilik davetiyesi gönderdi o da burda ki işlemlerini halletti vizesi çıktı gitti orda evlendi. şimdi 9 aylık bir dil kursu varmış ona gidiyor. Kız arkadaşım Dortmund'a yaşıyor ve dediğim restaurantta ona yakın.
Alman vatandasimi evelencegin bayan
nando_yilmaz
25.01.2015 01:48:48
Evet anne, baba saf alman.
Almanca kurusuna gideceksin A1 sertifikayi alicaksin akabinde evleneceksin daha sonra aile birlesimi yapicaksin
nando_yilmaz
25.01.2015 02:09:25
Almancam var bu belgeyi Türkiye'de ki evlilik için mi istiyolar mı ? Yoksa Türkiye'de evlilik yaptıktan sonra mı bu belgeye ihtiyaç duyucam?
ALmancan varsa ozaman evlendikten sonra aile birlesimi yapacaksin konsolosdaki memur ile almanca konusacaksin seni sozlu alamanca sinava tabi tutar biliyorsan vize alirsin
nando_yilmaz
25.01.2015 02:23:15
Tamam Türkiye'de evlendik diyelim kız Almanya'ya döndü aile birlişimi için bana davetiye yollarken ondan son 3 aya ait maaş bordrosu ve ev garantisi istemicekler mi ?
Davetiyeye gerek yok ustad evlenin esini gonder gitsin almanyaya sen konsolosluga aile birlisimi icin randevu alicaksin randevu gunun gelince senden istenen evraklarla oraya gidiceksin almanca bilgine guveniyorsan oradaki memurun sozlu sinavina tabi tutulup orayi gecersen sonrasi kolay esin alman vatandasi ama ogrenci olduguicin muhtemelen ev veya maas konusundasorun olucak ama esinin ailesi size kefil olursa hersey hallettin ozaman
nando_yilmaz
25.01.2015 02:30:39
yani kesin alman vatandaşı olsada iş ve ev garantisi isteniyor mu ?
memurun o anki piskolosine kalmis ister veya istemez ama esin okuyor oldugu icin sizin devletten gecinmenizi istemez avukata gidersin esinin ailesi size kefil olur so run cozulur
nando_yilmaz
25.01.2015 02:36:23
anladım EyvAllah çok sağol.