phoneman
12.02.2015 00:28:41
Herkese merhabalar,
Eşim alman vatandaşı ve evlendiğimizden itibaren (7 yıldır) Türkiye de yaşıyoruz. 2 tane alman pasaportlu çoçugum var. Kısmetse çocukların da eğitimi için Almanya ya yerleşmek istiyoruz.
Eşimin annesi kardeşleri orda. İlk etapta ay sonunda o gidecek cocuklarla ve kardeşinde ikamet edecek. Daha sonra bir işe girip beni yanına alacak.
Burada sormak istediklerim :
1- Beni yanına alması için illaki bir ev tutması gerekiyor mu ?
2- Geçim parası ortalama kaç Euro istiyorlar ?
3- Vize başvuru sırasında bu sınav kalktı sanırım. Almanca bilgisi istiyorlar mı ? (Eşim alman vatandaşı)
4- Vizemin red edilme durumu var mı? Red edilirse bir daha ne zaman basvurabilirim ?
5- Vizemin red edilmemesi için eşim ve ben neler yapmalıyım.?
Bunları konsolosluga sorduk ama acıkcası baslarından kovdular bızı. Dogru durust cevap vermediler. Yardımlarınızı bekliyoruz. şimdiden çok teşekkürler.
Eselma
12.02.2015 00:44:22
öncelikle sınav kalkmadı. Sınav devam ediyor. Eğer randevudan önce sınavı kazanabilme ihtimaliniz varsa, pasaportunuzu çıkartıp hemen aile birleşimi randevusu alın.Çünkü 4 aydan öncesine gün bulamayabilirsiniz. Ve hemen bir kursa kayıt olup sertifikanızı alın.
munih
12.02.2015 00:45:22
sinav kalkmadi sinava giriceksiniz,ve esiniz oraya gidip sizde cocuk uzerinden aile birlesimi basvurusu yapicaksiniz,esiniz alman vatandasi oldugu ivin ev veya maas sorun olmuyor,tanidiginizin evndede kalablirsiniz,yani bir sikinti yok onunuzde.bildiklerim bukadar
Kerim55
12.02.2015 01:06:09
Cocuk uzerinden yapilan basvurularda dil sarti aranmiyor diye biliyorum ben cunku arkadasim oyle yapmisti.Fakat sana tavsiyem kursa gidip o sertifikayi alman senin yararina olacaktir.Konsoloslukta cocuk uzerinden basvuru yapipda sertifikali giden birinr tesekkur edip cok mutevazi davrandilar almanca bile konusturmadilar desem yalan olmaz

Sana gelince arkadasim esi alman olanlarda vize prosedurleri basite indirgeniyor genelde.Mesela evdi maasdi bilmem nesiydi kimilerinden istenmezken kimilerindende isteniyor buda senin sansina ve gidecegin yere bagli.
alanyali
12.02.2015 03:24:50
arkadaşım öncelikle sen bir sabırlı olmaya çalış bu işlemlerde sabır çok önemli.
şimdi ilk olarak sen idatayı arayıp hemen intenenleri yerine getir ve randevunu al bu süre üçersinde pasaportunu al 10 yıllık üç beş farka bakma drekt on yıllık al . ve a1 e hazırlanmaya bak sana sınavla ilgili elimde olan kaynakları paylaşmam için bana yaz. ve adım adım yardımcı olalm önce dediklerimi yap sınavda kasma kendını başarırsın Allahın izniyle.
KaLpSiz
12.02.2015 11:09:56
selam kardesim yanlis bilgi veriliyor burada ben sana kisaca soyleyeyim esin alman vatanadasi ve maas vs bakilmiyor bir ev tutsa cocuklarinla sana yetecek kadar bu olumlu olur. ikincisi ise sertifika icin ne zaman harca ne de para harca iki tane alman vatandasi cocugun var cocuk uzeri aile birlesimi vizesine basvuracaksin sertifika yani A1 e ihtiyacin yok. en guzeli esiniz almanyaya gitsin bir ev tutsun is bulamasa bile sorun degil ev tutsun sonra jobcenter den yardim talebinde bulunsun sonucta alman vatandasi kirasini verirler cocuk parasi vs verirler sorun olmaz. esiniz almanyaya gittinten sonra hemen siz konsolosluktan randevu alin 3 ay sonrada olsa sorun olmaz esiniz ev islerini halleder sonrada siz konsoloslukta vize gorusmesine girersiniz tahminimce konsolosluktaki gorusmeden sonra en fazla 1.5 veya iki 2 ayi gecmeden vizeniz elinize gecer.ustune basarak soyluyorum A1 sertifikasina ihtiyac yok cocuk uzeri aile birlesiminde.
KaLpSiz
12.02.2015 11:11:58
bu arada kastim almanca ogrenmeden gel demek degil sen calis gene evde sonucta burada almanyaya ihtiyacin olacak ama bosuna para harcama sertifika icin zaten almanyaya geldiginde en az 6 ay kursa gideceksin bilgin olsun
alanyali
12.02.2015 14:38:12
Alıntı yapılan: KaLpSiz - Şubat 12, 2015, 11:09:56 ÖÖ
selam kardesim yanlis bilgi veriliyor burada ben sana kisaca soyleyeyim esin alman vatanadasi ve maas vs bakilmiyor bir ev tutsa cocuklarinla sana yetecek kadar bu olumlu olur. ikincisi ise sertifika icin ne zaman harca ne de para harca iki tane alman vatandasi cocugun var cocuk uzeri aile birlesimi vizesine basvuracaksin sertifika yani A1 e ihtiyacin yok. en guzeli esiniz almanyaya gitsin bir ev tutsun is bulamasa bile sorun degil ev tutsun sonra jobcenter den yardim talebinde bulunsun sonucta alman vatandasi kirasini verirler cocuk parasi vs verirler sorun olmaz. esiniz almanyaya gittinten sonra hemen siz konsolosluktan randevu alin 3 ay sonrada olsa sorun olmaz esiniz ev islerini halleder sonrada siz konsoloslukta vize gorusmesine girersiniz tahminimce konsolosluktaki gorusmeden sonra en fazla 1.5 veya iki 2 ayi gecmeden vizeniz elinize gecer.ustune basarak soyluyorum A1 sertifikasina ihtiyac yok cocuk uzeri aile birlesiminde.
cok değerli bilmiş arkadaşım kalpsiz.
biz kesin alacaksın mecbursun diye birşey demedik . alırsa onun için iyi olur konsoloslukda cünki ek belge isteme hakkı diye bir durum var bunu biliyormuydun aceba ? peki gothe dil kurumlarıının yaptıkları araştırmada resmi olarak dil şartı kaldırılsa bile gerekli durumlarda ek belge isteme talebi üzeründen dil belgesi istendiğini ? ve bulge isteme hakkını her 4 kişide bir kişiye uyguladıklarını ? bilmiyorsun, çünki araştırmıyrsun.
kardeş sen yengeyle çocukları gönder . kardeşinde veya bakabiyerde nerde kalacaklarsa sorun etmezler. sen şimdiden idatayla iletişime geç randevunu harcını purcunu neyse yatır randevunu al. ve zmanın varken a1 vaktini a1 e dök derim ben adamlar ek belge talebinde bunu isterlerse sürecin uzar 20 gün sana süre verirler o sürede stresten alamassan ? ne olacak bi 3 - 4 ay randevu daha bekliyeceksin. senin için diyorum . Allah yardımcın olsun burda her kafadan bir ses çıkar sen fuk_18 adlı arkadaşa sr daha verimli cevap alırsın . bana herşeyde o yardımcı oldu bende sana bildiklerimi aktarıyorum.
arkadaşlardan alman cocugu olanlardan bile coğu kişi bu durumun maduru oldu onun için sana diyorum . burda samsunlu bir ARKADAş tam 12 ay uğraştı sırf inat etti dil sinavına girmeyecem diye . girmedide . ama ne oldu bir sene kaybetti . değermi ? buda sana kalmış .
KaLpSiz
12.02.2015 20:53:39
alanyali sen cok bilmislik yapma almanyaya geleli ne kadar sure olduda burada cok bilmislik tasliyorsun bununla ilgili bir deyim var ama kullanmayacagim anlamissindir.gecmis forum msjlarina bak alman vatandasi cocuklari var A1 belgesi istenmez cocuk uzeri aile birlesimi ve esinin is durumu maas vs buna bakilmaz yardim bile alsa cocugu ailesinden ayiramazlar net olarak kanunun aciklamasini hatirlamiyorum ama 6. madde olmasi lazim cunku ben almanyadaydim 1 sene evli kaldim oturum vermediler cocugum dogunca alman vatandasi cocugun var gel oturumunu al diye davet ettiler bu maddde uzerinden oturum aldim ben iki de bir de forumda dile getirmek istemiyorum tekrarlamak istemiyorum ama mecbur kaliyorum .sen ek belge diyorsun ek belge isteyemezler( A1 sertifikasindan bahsediyorum.)
Kerim55
12.02.2015 21:31:54
Alıntı yapılan: KaLpSiz - Şubat 12, 2015, 08:53:39 ÖS
alanyali sen cok bilmislik yapma almanyaya geleli ne kadar sure olduda burada cok bilmislik tasliyorsun bununla ilgili bir deyim var ama kullanmayacagim anlamissindir.gecmis forum msjlarina bak alman vatandasi cocuklari var A1 belgesi istenmez cocuk uzeri aile birlesimi ve esinin is durumu maas vs buna bakilmaz yardim bile alsa cocugu ailesinden ayiramazlar net olarak kanunun aciklamasini hatirlamiyorum ama 6. madde olmasi lazim cunku ben Almanya'daydim 1 sene evli kaldim oturum vermediler cocugum dogunca alman vatandasi cocugun var gel oturumunu al diye davet ettiler bu maddde uzerinden oturum aldim ben iki de bir de forumda dile getirmek istemiyorum tekrarlamak istemiyorum ama mecbur kaliyorum .sen ek belge diyorsun ek belge isteyemezler( A1 sertifikasindan bahsediyorum.)
Kardesim yanlis anlamazsan birssey söyleyecegim.Üslübun pek hos degil.Bu arada sanirim senin yazdiginla benim yazdigim arasinda pek fark yok? Ayni seyleri anlatmisiz bu arada hepimiz birbirimize yardimci olmak icin burdayiz unutmayalim.Yanlis bilgi verilse dahi bu böyle düzeltilmez derim.Hersey gönlünce olsun
phoneman
12.02.2015 21:59:05
Arkadaşlar herkese tek tek teşekkür ediyorum. Bilgilendirme için. Bugün eşim almanya yabancı şubesinde çalışan ve bu işlemleri onaylayan Polis ile görüstü. Eşim Alman vatandası olduğu için Dil sınavına girmesine gerek yok demiş. Ama oraya gidince vize de işi garantiye almak için bir iş bulup kiralık bir ev tutarsa gelmem kolaylaşırmış. Tutmasan da Devlete başvurman yeterli olur demiş. Çocuklarımı da gidince okula yazdıracak. Kreşe.
Aslında burdada olduğu gibi farklı yorumlar oluyor. şunu da öğrendim bu dil sınavı Almanya da yaşan TÜRK vatandaşı eşin yanına gitmek içinmiş. En azından polisin dediği bu şekilde.
Pasaportum var 10 yıllık. Geçen yıl da iş için Nurnberg e gitmiştim şengen vizesi ile belki onun da yardımı olur

Bu hafta konsolosluga gıdeceğim herseyı detaylı olarak öğreneceğim. Bu sınav işi cunku hala soru işareti kafamda

Bir de bu randevu hakikatten 4 ay suruyor mu arkadaşlar. 4 ay randevu mu bekleyecegız
KaLpSiz
13.02.2015 11:19:24
kerim kardesim lafim sana degil alanyali arkadasa bu sertifikaya millet zaman ve para harciyor kalkipta alsan iyi olur diye yonlendirmesi lazim. zaten almanyada 6 ay kursa gidecek eger isterse evde calissin gelmeden bir kac kelime ogrenir dun vize basvurusu icin yardim isteyen bugun bize kalkmis kendini bilmis diyor milleti yanlis yonlendirmeye kimsenin hakki yok kanunlar kurallar net ve aciktir
Kerim55
14.02.2015 16:55:50
Alıntı yapılan: KaLpSiz - Şubat 13, 2015, 11:19:24 ÖÖ
kerim kardesim lafim sana degil alanyali arkadasa bu sertifikaya millet zaman ve para harciyor kalkipta alsan iyi olur diye yonlendirmesi lazim. zaten Almanya'da 6 ay kursa gidecek eger isterse evde calissin gelmeden bir kac kelime ogrenir dun vize basvurusu icin yardim isteyen bugun bize kalkmis kendini bilmis diyor milleti yanlis yonlendirmeye kimsenin hakki yok kanunlar kurallar net ve aciktir
Haklısın kurs ve sertifika zaman kaybı.Gerek yok güzel kardeşim herkezin istediği olucaktır inşAllah dua edin yeterli.Bu arada son olarak nokta koyayım ben konuya.Kesinlikle konsolosluk tarafından öğrendim bunu Çocuk üzerinden aile birleşimi yapanlarda ve çocugu alman vatandaşı olanlarda
Dil şartı aranmıyor.Çünkü arkadaşım bu yolla başvuru yaptı beraber gittik hatta
KaLpSiz
14.02.2015 17:06:39
aynen millet kurslara ve sinavlara para veriyor ne gerek var yanlis yonlendirmeye dediklerin harfiyen dogru
phoneman
14.02.2015 23:44:47
Herkes tesekkur ederim cevaplar için Ay sonunda basvurulari yapiyorum hayirlisi ile