ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Eyalete göre degişiyomu

Sayfa: [ 1 ]

sssss 13.02.2015 21:40:11

Mrb arkadaşlar
13 gün oldu almanya hessen eyaletine geleli.
Sizden ricam bilen arkadaşların yol göstermesi
Özellikle heessen eyaletinde yaşayanlar varsa daha iyi olur
Almanyaya geldigim günden itibaren nerelere öncelikle kayıt işleri vs yaptırmam gerekiyo madde madde sayarsanız sevinirim
Birde işsizlik aylıgı  yani devlet yardımı ne kadar ve bu yapılan aylık ödeme etaletten eyalete degişiyomu
Son olarak alman hükümetinin evli çiftlere yaptıgı bir kerelik bi yardım var, bunun için nereye başvurmak gerekiyo ve sorması ayıp be kadar bi yardım ediyolar.
şimdi diyceksiniz ki neden eşine sormuyosun?
Bu tarz soruları ona sormak agrıma gidiyo.
Burda en azından aynı kaderi paylaştıgım insar var ve soru cevab şeklinde daha detaylı bilgi alıyorum.
şimdiden cevab verenlere tşkkür ederim.

omerumutesen 14.02.2015 01:04:21

Alıntı yapılan: sssss - Şubat 13, 2015, 09:40:11 ÖS
Mrb arkadaşlar
13 gün oldu almanya hessen eyaletine geleli.
Sizden ricam bilen arkadaşların yol göstermesi
Özellikle heessen eyaletinde yaşayanlar varsa daha iyi olur
Almanyaya geldigim günden itibaren nerelere öncelikle kayıt işleri vs yaptırmam gerekiyo madde madde sayarsanız sevinirim
Birde işsizlik aylıgı  yani devlet yardımı ne kadar ve bu yapılan aylık ödeme etaletten eyalete degişiyomu
Son olarak alman hükümetinin evli çiftlere yaptıgı bir kerelik bi yardım var, bunun için nereye başvurmak gerekiyo ve sorması ayıp be kadar bi yardım ediyolar.
şimdi diyceksiniz ki neden eşine sormuyosun?
Bu tarz soruları ona sormak agrıma gidiyo.
Burda en azından aynı kaderi paylaştıgım insar var ve soru cevab şeklinde daha detaylı bilgi alıyorum.
şimdiden cevab verenlere tşkkür ederim.

Öncelikle hosgelmissin 

• anmeldung yaptirdin mi? yaptirmadiysan rathausa onu yaptir sonrasinda hemen ausländerbehördeden reandevunu alip oturum kartin icin basvur onun basvurusunu yaptiginda ilk etapta kart ucreti oduyorsun(ben 100 euro odemistim simdi ki fiattan haberim yok ) ve odemeyi yaptiktan sonra sana kac yillik vereceklerini falan zaten soyluyorlar onunla birlikte bescheinigung alirsan senin isine yarayacak 10 euro tutuyor oda(devlet yardimina seni de dahil edebilmeleri icin oturum kartinin elinde olmasi gerek oturum kartinin gelmesi 4-8 haftayi buldugu icin bu kagit isine yarayacaktir)
  • Oturum kartin gelene kadar kurslarin tarihlerini ve ne zaman kayit yaptirabilecegini arastirabilirsin mesela oturum kartin gelince onunla birlikte stadtla alakali antetli bir kagit verecekler dil kursu hakkinda o kagidi gerekli yerlere gondermeden kursuna kaydini yaptirma o kagittan sonuc gelmesi 4-8 hafta arasi suruyor o sure zarfini devlet karsilamiyor eger ki kursa gidersen basina gelen arkadaslarim oldugu icin bunu yaziyorum kulaginda kupe olsun

• issizlik ayligi eyalet eyalet degisiyor ama fiat farki 3-5 euro oynuyor yani kisi basi bir yerde 356 iken kimi yerde 361 falan oluyor onun haricinde 10 euroyu bulmayacak farklar bile yok yani
  • Evli ciftlere yaptigi yardim demissin orda neyden bahsettigini anlamadim o konuyu acarsan onun hakkindada yazarim

Bütüm bunlarin haricinde esin devlet yardimi aliyorsa eger sende dahil olacaksin fakat dedigim bescheinigung u vermen gerekiyor arbeitsamta evli cfit yardimi konusunda ayrintili yazinca cevaplarim sana

KaLpSiz 14.02.2015 01:06:02

selam bildiklerimi yazayimm bizim burada yetiskin bir kisi icin 320-340 arasi bir para veriyorlar yani 340 desek iki kisi 680 euro cocuk varsa cocuk icin jobcenter 30 euro veriyor yani toplamda 710 sadece yiyecek vs icin verilen para cocuk icin 184 euro eger yeni dogmus cocuksa ya iki senelik 150 euro bakim parasi yada 1 senelik her ay 300 euro cocuk parasi alabilirsin.kirani suyunu oderler  elektirigini sen odersin sadece .

sirasiyla yazayim

2 yetiskin 680
cocuk icin 30
cocuk parasi 184
cocuk bakim parasi 300

1194 euro net para gecer elimize cocuk varsa bizim buralarsa bukadar odeniyor saygilar

omerumutesen 14.02.2015 01:28:36

Alıntı yapılan: KaLpSiz - Şubat 14, 2015, 01:06:02 ÖÖ
selam bildiklerimi yazayimm bizim burada yetiskin bir kisi icin 320-340 arasi bir para veriyorlar yani 340 desek iki kisi 680 euro cocuk varsa cocuk icin jobcenter 30 euro veriyor yani toplamda 710 sadece yiyecek vs icin verilen para cocuk icin 184 euro eger yeni dogmus cocuksa ya iki senelik 150 euro bakim parasi yada 1 senelik her ay 300 euro cocuk parasi alabilirsin.kirani suyunu oderler  elektirigini sen odersin sadece .

sirasiyla yazayim

2 yetiskin 680
cocuk icin 30
cocuk parasi 184
cocuk bakim parasi 300

1194 euro net para gecer elimize cocuk varsa bizim buralarsa bukadar odeniyor saygilar

Bunlara ilaveten 1 yillik cocuk bakim parasi olarak gecen 300 euro  almanya genelinde 10 ay a dusuruldu fakat onun belirli bir sure kisitlamasi kondu ve bu sene gene degisti fakat 1  yildan sonra 10 ay  daha 205 euro odeniyor o para ayni sekilde devlet yardiminda kesilmiyor
2 kisi 680  euro odemeden ( cocuk parasi baska kurumdan oldugu icin gelir sayiliyor ) 300 euroyu kesiyorlar  ve 184  euroluk odeme de baska kurumdan sayiliyor o da kesiliyor  yani eyalet olarak degisen kanunlarda var tabi ki ama 2 kisilik bir aileye cocuk bakim parasi ve cocuk parasi dahil  (yani toplamda 3 kisilik aile) 850 euro civarinda net para aliyor  ve sehirlere gore de karsilanan soguk kira bedelleri icinde angemessene  wohnkosten diye sehir isminize gore arattiginizda odenen ucret cikiyor.

sssss 15.02.2015 01:19:00

Cevab verenler için tşkkür ederim

Sayfa: [ 1 ]