FundaK 15.02.2015 14:12:02
kaan34 15.02.2015 15:08:17
omerumutesen 15.02.2015 15:31:30
Alıntı yapılan: FundaK - Şubat 15, 2015, 02:12:02 ÖSSimdi ilk sorum vizen 11 martta bitiyorsa nasil 18 nisanda gitmeyi dusunuyorsun ? Hadi gittin varsayalim orda oturum almada sorun yasayacagini sanmiyorum gittigin gibi kaydini yaptir al vizeni bir kac hafta icinde ama simdi soyle bir durum daha var onun icin konsolosluktan bilgi alabilirsin herhalde (tabi ne kadar cevaplarlar bilgim yok )vizeni aldiktan sonra almanyaya girdiginden itibaren yazili sure gecerli diye biliyorum yani orda ilk giris tarihi de yazar ve o tarihe gore sureyi hesaplayip bitis suresini yazarlar ve normal sartlarda aldigin vizeyi gecerlilik suresi 6 aydir yani 6 ay icinde kullanarak verilen vize suresi kadar kalabilirsin. Ben yaklasik 3 yil once bu sekilde bilgiyi konsolosluktaki memurdan almistim eger ki birseyler degismediyse halen bu sekildedir gene de yanlis yonlendirmek gibi olmayin kendin sorarsan bir de konsolosluga iyi olur
Herkese merhaba. Nihayet vizem onaylandi ayin 11 inde pasaportum geldi. Ancak soyle bir durum var ki nisan 18 den once Almanya'ya giris yapamayacagim. Esyalari paketleyip Almanya'ya goturmek bir surec cunku. Vizem 11 martta bitiyor olacak. Oraya gittigimde vizemin sonuna geliyor olmam bir sorun yaratirmi? Uzatirlar mi ordan? Ne yapmam gerekicek? Bir bilen var mi? Ayrica orayavardigimda 29 haftalik hamile olucam. Bu bir sorun olmaz degil mi? Ucaga binemedigim icinde trenle yolculuk edip ardindan arabayla Almanya'ya giris yapicam 16 aylik bebegimle (o zaman 18 aylik olacak). Trenle yolculuk etmis olan var mi hic? Yardimci olan herkese simdiden tesekkur ederim.
snp57 15.02.2015 20:24:11
1963 16.02.2015 01:56:30
omerumutesen 16.02.2015 02:47:56
Alıntı yapılan: 1963 - Şubat 16, 2015, 01:56:30 ÖÖSimdi bende bilmiyorum bu durumda ne yaparlar ama sana bir soru peki burda pasaportu bitip halen duranlarda ceza aliyormu pasaportun bitis tarihine kadar oturum verildigi icin oturum da bitmis oluyor haliyle
merhaba öncelikle vizedeki yazan tarih vizenin baslangic zamanidir vize süresi almanyaya geldiginde baslamaz bu sürede 3 aydir siz diyorsunuzki vizenin son günlerinde gidecegim bence bu sekilde yapmayin 1. nedeni trenle giderken muhtemel sikintilar olur vize bitis tarihi yakin oldugundan dolayi 2. nedeni burada belirli islemleri yaptirmadan oturum icin basvuramiyorsunuz buda belirli bir zaman demek bu sirada vizenizde bitmis olacak oradaki memurda size aynen söyle der biz size 3 aylik vize verdik neden son günlerinde giris yaptiniz buna bir cevapta veremessiniz birde gazeteden okumustum bazi bölgelerde yabancilar dairesi 3 hafta önceden oturum uzatma basvurusu yapmayanlara ceza bile kesiyorlarmis
1963 17.02.2015 01:31:06
FundaK 25.02.2015 23:55:37
Alıntı yapılan: snp57 - Şubat 15, 2015, 08:24:11 ÖS
vizen 11 martta bitiyorsa nasil 18 nisanda gitmeyi dusunuyorsun ?
Bende bunu hic ama hic anlamadim
FundaK 25.02.2015 23:57:55
Alıntı yapılan: kaan34 - Şubat 15, 2015, 03:08:17 ÖS
Arkadasım elindeki vizen 3 aylık Almanya Eyalet Kanunları farklı nereye yolculuk yapacagınıda yazsan daha iyi bir cevap alabilirdin bence
ama şu varki sana tavsiyem geldiğin günün sabahı öğleni veya aksami direk yabancılar dairesine gitmen çünkü burda en asagi 6 hafta vizenin gelmesini bekleyeceksin uzatirlar ondan şüphen olmasın ama işlemlerine biran önce başlaman sart eşin Almanya'da ise madem eşin yabancılar dairesine gidip gerekli evrakları simdiden öğrensin ve termin yapsın senin almanyaya giriş yapacağın tarihe yani vakit kaybetmeyin derim .
Kısa Bir Açıklama Daha . Buraya geldin vize başvurunu yatın hersey bununla bitmeyecek sana Auslanderbehördenin vereceği kurs adreslerden birine kayıt yaptır ve kursa sürekli gitmeye çalış çünkü 1 yillik vizen bittiğinde gittiğin kurstan dahi senin kursa gidip gitmediğine kadar bakıyorlar ve kursdan kâğıt isteyecekler tabi senin hamile olman biraz değiştirebilir ama yinede gitmeye mecbursun egerki gitmezsen yani yapmazsan kursu kurstaki müdür yabancılar dairesini arayıp bilgi verecek ve yabancılar daireside senin neden kursa gitmediğini sana soracaktır vizeni kurs ve kendini Almanya'da geçindirip geçindirmediğine yani çalsıp calismadigina kadar bakarak veriyorlar .
FundaK 25.02.2015 23:59:15
Alıntı yapılan: omerumutesen - Şubat 15, 2015, 03:31:30 ÖS
Simdi ilk sorum vizen 11 martta bitiyorsa nasil 18 nisanda gitmeyi dusunuyorsun ? Hadi gittin varsayalim orda oturum almada sorun yasayacagini sanmiyorum gittigin gibi kaydini yaptir al vizeni bir kac hafta icinde ama simdi soyle bir durum daha var onun icin konsolosluktan bilgi alabilirsin herhalde (tabi ne kadar cevaplarlar bilgim yok )vizeni aldiktan sonra almanyaya girdiginden itibaren yazili sure gecerli diye biliyorum yani orda ilk giris tarihi de yazar ve o tarihe gore sureyi hesaplayip bitis suresini yazarlar ve normal sartlarda aldigin vizeyi gecerlilik suresi 6 aydir yani 6 ay icinde kullanarak verilen vize suresi kadar kalabilirsin. Ben yaklasik 3 yil once bu sekilde bilgiyi konsolosluktaki memurdan almistim eger ki birseyler degismediyse halen bu sekildedir gene de yanlis yonlendirmek gibi olmayin kendin sorarsan bir de konsolosluga iyi olur
FundaK 26.02.2015 00:03:44
Alıntı yapılan: 1963 - Şubat 16, 2015, 01:56:30 ÖÖ
merhaba öncelikle vizedeki yazan tarih vizenin baslangic zamanidir vize süresi almanyaya geldiginde baslamaz bu sürede 3 aydir siz diyorsunuzki vizenin son günlerinde gidecegim bence bu sekilde yapmayin 1. nedeni trenle giderken muhtemel sikintilar olur vize bitis tarihi yakin oldugundan dolayi 2. nedeni burada belirli islemleri yaptirmadan oturum icin basvuramiyorsunuz buda belirli bir zaman demek bu sirada vizenizde bitmis olacak oradaki memurda size aynen söyle der biz size 3 aylik vize verdik neden son günlerinde giris yaptiniz buna bir cevapta veremessiniz birde gazeteden okumustum bazi bölgelerde yabancilar dairesi 3 hafta önceden oturum uzatma basvurusu yapmayanlara ceza bile kesiyorlarmis
FundaK 26.02.2015 00:23:18
FundaK 26.02.2015 01:17:26
fuk_18 26.02.2015 22:53:57
FundaK 27.02.2015 01:56:07
Alıntı yapılan: fuk_18 - Şubat 26, 2015, 10:53:57 ÖSTesekkur ederim. Mesajlari okudugumdan beri strese girdim. Uyuyamiyorum. Bir yandan da olur mu canim oyle sey bir sey olmaz diyorum kendimi sakinlestirmeye calisiyorum. Bir an once zaman gecsin gideyim ve tum islemleri halledip rahatlamak istiyorum. Vize beklemek stresliydi ama su an cok daha stresli bir donemdeyim
vizenin bitmesine sure oldugu icin sorun olmucaktir rahat olun o konuda