Mrb arkadaslr ben aile birlesimi yoluyla 3 yilonce almanyaya gittim almanca kursuna gidip b1 si kazandim.fakat esimin ailesyle olan sorunlar ve oraya alisamamam beni turkiyeye geri surukledi hamileyken turkiyeye dondum yeni dogum yaptim 8 aydir turkiyedeyim ve esim almanyaya gidip geliyor ogrenmek istedgm sey su tekrar basvurup vize alabilirmiyim turkiyeye gelirken konsolosluga gidip kesin donus yapiyorum diye fln bi bilgi vermedim smdi dogum yaptim acaba geri gitme imkanim olablrmi bu konu hakkinda bilgi sahibi olanlar dan yardm istiyorum smdiden teskkrler
(insanin bir evladi olunca cok farkli dusunuyor)
Reyya
21.02.2015 09:13:41
Yine aile birleşim vizesi ile konsolosluğa başvuracaksın. yani almanyaya ilk giderken yaptırdığın işlemleri tekrarlayacaksın. Türkiyeye dönerken yabancılar dairesine verdiğin bilginin önemi yok. Oturumun var ise zaten 8 ay türkiyede kalmakla ozamanı geçirmişsin. 6 ay içinde giriş çıkış yaparak oturumunu koruyabiliyorsun ama bu süreyi geçirdiğin zaman herşeye yeniden başvurmak zorundasın. Konsoloslukta sorabilirler neden geri döndün diye. ozaman ufak tefek aile sorunları yaşadığını ama şimdi bu sorunları hallettiğini fazla derinlemesine olayları anlatmamanı tavsiye ederim. mesela almanyaya alışamadığını falan filan söyleme bence.