ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Boş yere ödenen kira

Sayfa: [ 1 ]

sssss 21.02.2015 20:34:14

Mrb.
Bi sorum olacak.
Ben almanyaya gelmeden 2 ay önce ev tutuldu.
Bu arada eşim çifte vatandaş ve kendi işsiz işsizlik masşı alıyo, çalışmıyo.
Benim anlamadıgım olay şu
Eşim evi tutmuş ve benim almanyaya gelene kadar ki 2 aylık ev kirasını bize  ödeticeklermiş.
Eşim türk vatandaşı olsa anlarım ama kendisi çifte vatandaş.
şimdi bu konuda beni aydınlatırmısınız böyle bi şey mümkünmü.
Yani
Demem o ki, ben türkiyedeyken  eşim ev tutuyo devlet kanalıyla ve 2 ay oluyo ben gelmeden evi tutalı.
Devlet kendisinden benim almanyaya gelmeden önceki iki aylık ev kirasını ödememizi  isteyebilirmi, eşim alman vatandaşı olmasına ragmen.
Böyle bi durum varsa itiraz edip ödememe imkanımız varmı.

Eşi alman vatandaşı olupta böyle bi olay yaşayan varmı..

omerumutesen 21.02.2015 20:49:00

Alıntı yapılan: sssss - Şubat 21, 2015, 08:34:14 ÖS
Mrb.
Bi sorum olacak.
Ben almanyaya gelmeden 2 ay önce ev tutuldu.
Bu arada eşim çifte vatandaş ve kendi işsiz işsizlik masşı alıyo, çalışmıyo.
Benim anlamadıgım olay şu
Eşim evi tutmuş ve benim almanyaya gelene kadar ki 2 aylık ev kirasını bize  ödeticeklermiş.
Eşim türk vatandaşı olsa anlarım ama kendisi çifte vatandaş.
şimdi bu konuda beni aydınlatırmısınız böyle bi şey mümkünmü.
Yani
Demem o ki, ben Türkiyedeyken  eşim ev tutuyo devlet kanalıyla ve 2 ay oluyo ben gelmeden evi tutalı.
Devlet kendisinden benim almanyaya gelmeden önceki iki aylık ev kirasını ödememizi  isteyebilirmi, eşim alman vatandaşı olmasına ragmen.
Böyle bi durum varsa itiraz edip ödememe imkanımız varmı.

Eşi alman vatandaşı olupta böyle bi olay yaşayan varmı..
Benimde bu sorunda anlamadigim nokta devlet gelmeden onceki iki aylik ev kirasini odemenizi neden istiyor sorusu  ? Evi tuttuysan kirasini odemek zorundasin bunda sormak istedigin tam olarak ne onu anlamadim devlet kanaliyla evi nasil tutuyor devlet kanalindan kastin ne ?

sssss 21.02.2015 21:42:48

Alıntı yapılan: omerumutesen - Şubat 21, 2015, 08:49:00 ÖS
            Benimde bu sorunda anlamadigim nokta devlet gelmeden onceki iki aylik ev kirasini odemenizi neden istiyor sorusu  ? Evi tuttuysan kirasini odemek zorundasin bunda sormak istedigin tam olarak ne onu anlamadim devlet kanaliyla evi nasil tutuyor devlet kanalindan kastin ne ?

Bazen telafızda yanlışlarım olabiliyor.
Anlatmak istedigim şu; normal olarak evlilik yaparak almanyaya geldim.
Eşim çifte vatandaş. Çalışmıyor. İşsizlik aylıgı alıyor.
Benim bildigim ve olması gereken şu; alman vatandaşı biriyle evlilik yapılır, daha sonra almanyadaki eş ev tutar devlete başvurarak ve devlette o iki kişinin yaşayabilecegi belli metrekareler dahilinde bi ev ayarlar ve bu evin kirasını, dogalgazını, suyunu vs vs kendi karşılar ve belli bir süre işsizlik aylıgı baglanır diye biliyorum.
Anlamadıgım şu; devletin ödemesi gereken bu ev kirası nasıl oluyorda sırf ev tutulduktan iki ay sonra almanyaya geldim diye o iki ayı bize ödetiyor.
Bunu kast etmiştim.

omerumutesen 21.02.2015 22:08:18

Normal sartlarda almanyaya geldiginde 3 aylik vize suresi boyunca devletten yardim alamazsin fakat onlar genede ausländerbehördeye basvurdugun tarihten itibaren bescheinigung aldiysan o tarihten itibaren odeme yapan yerler var ama sunu demem gerek neye istinaden 2 ay sonra almanyaya geldin diye o iki ayi sana odetiyorlar. Buyuk ihtimalle bir mektup gonderip bu gerekceyi soylemislerdir o gerekceyi yazarsan yada mektupta yazanlari anlatirsan yardimci olurum sana

omerumutesen 21.02.2015 22:37:39

Alıntı yapılan: sssss - Şubat 21, 2015, 09:42:48 ÖS
Bazen telafızda yanlışlarım olabiliyor.
Anlatmak istedigim şu; normal olarak evlilik yaparak almanyaya geldim.
Eşim çifte vatandaş. Çalışmıyor. İşsizlik aylıgı alıyor.
Benim bildigim ve olması gereken şu; alman vatandaşı biriyle evlilik yapılır, daha sonra Almanya'daki eş ev tutar devlete başvurarak ve devlette o iki kişinin yaşayabilecegi belli metrekareler dahilinde bi ev ayarlar ve bu evin kirasını, dogalgazını, suyunu vs vs kendi karşılar ve belli bir süre işsizlik aylıgı baglanır diye biliyorum.
Anlamadıgım şu; devletin ödemesi gereken bu ev kirası nasıl oluyorda sırf ev tutulduktan iki ay sonra almanyaya geldim diye o iki ayı bize ödetiyor.
Bunu kast etmiştim.
Birde unutmadan issizlik ayligi derken hangisi ? alg 1 yada alg 2  ? Ve vatandaslik bu durumda onemli degil  ausländerbehördeyle arbeitsamt birbirinden ayri bambaska kurumlar.

1963 22.02.2015 03:49:05

devlet senin kirani neden ödesin devletin kisi basina verdigi kira parasi var onu öder gerisine karismaz o parada kisi basi 210 euro civarinda sen istersen 1000 euroluk evde otur devlet geri kalanini ödemez birde sen buradaki sisteme kayit olmadan senin kira parani ödemesi gibi birsey yok buradan kimlik kartini aldiktan sonra gelirin yoksa para öder sana o parada kisi basi 380 euro civari yani hic geliri olmayan 2 kisiye aylik 1200 euro civarinda ödeme yaparlar ve bundan haric para  alamassiniz almanyada hangi ülke vatandasi olursa olsun oturumu varsa belirli kritaller cercevesinde  pu parayi alir sizi kim bilgilendirdiyse yanlis bilgilendirmis birde devlet kimseye ev bulmaz  dogalgazini ödemez suyunu elektrigini ödemez sadece ev kirasinin icinde bulunan yakacak ( kalorifer) ve suyu öder elektrigide kendiniz ödemeniz gerekir kisacasi size uygulanan durumda hicbir yanlislik yoktur hersey olmasi gerektigi gibidir

Sayfa: [ 1 ]