ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanyada Boşanma Aile Birleşimi Lütfen Yardım

Sayfa: [ 1 ]

voliroy 26.02.2015 13:56:35

Merhaba Arkadaşlar ben 2007 yılında almanyada ikamet eden bir bayan ile evlilik yaptım 2008 yılında bir kızımız oldu dil dınavını geçtim sertifikam herşey hazır vize basvurusu yapacagım sırada eşim aile baskısına dayanamadı ve almanyada boşanma davası açtı ve boşandık fakat türkiyede tanıma ve tenfiz olmadıgı için türk kanunlarına göre resmen evliyiz aradan 5.5 sene geçti ve biz eşim ile tekrar barıştık şuanda aile birleşimi yapmak istiyoruz ve çocugumuzda alman vatandaşı türk kanunlarında resmen evliyiz ne yapmamız gerekiyor lütfen yardımcı olurmusunuz

Reyya 19.03.2015 14:35:31

Alıntı yapılan: voliroy - Şubat 26, 2015, 01:56:35 ÖS
Merhaba Arkadaşlar ben 2007 yılında Almanya'da ikamet eden bir bayan ile evlilik yaptım 2008 yılında bir kızımız oldu dil dınavını geçtim sertifikam herşey hazır vize basvurusu yapacagım sırada eşim aile baskısına dayanamadı ve Almanya'da boşanma davası açtı ve boşandık fakat Türkiyede tanıma ve tenfiz olmadıgı için türk kanunlarına göre resmen evliyiz aradan 5.5 sene geçti ve biz eşim ile tekrar barıştık şuanda aile birleşimi yapmak istiyoruz ve çocugumuzda alman vatandaşı türk kanunlarında resmen evliyiz ne yapmamız gerekiyor lütfen yardımcı olurmusunuz

bildiğim kadarıyla söyleyim.  Siz almanyadaki boşanmanın ardından hemen Türkiyedede bu kararı tanıtmanız gerekiyordu. Bunun için ceza ödemeniz gerekecek diye biliyorum. ama daha ötesi hakkında bilgim yok. Karışık bir durum

Eselma 19.03.2015 22:38:22

Alıntı yapılan: Reyya - Mart 19, 2015, 02:35:31 ÖS
bildiğim kadarıyla söyleyim.  Siz Almanya'daki boşanmanın ardından hemen Türkiyedede bu kararı tanıtmanız gerekiyordu. Bunun için ceza ödemeniz gerekecek diye biliyorum. ama daha ötesi hakkında bilgim yok. Karışık bir durum

Hayır Türkiye'de cezası yok geç tanıtmanın.

fakoo 30.03.2015 15:59:53

Bende bir cezası olduğunu düşünmüyorum ve okumadım bir yerde.

En iyisi bir avukattan bilgi alın. İnanın boşanma işi o kadar çetrefelliki ben halen boşanamadım.

Barıştığınıza sevindim. Mutluluklar diliyorum

voliroy 01.04.2015 14:47:53

Teşekkürler arkadaslar

Sayfa: [ 1 ]