Almancax06
27.02.2015 11:40:40
ARKADAşLAR MERHABA,
EşİM EVLENMEDEN ÖNCE YABANCILAR DAİRESİNE GİDİP EVLENECEĞİNİ VE TÜRKİYE DE YAşAYACAĞINI BELLİ DÖNEMLERDE GİRİş ÇIKIş YAPACAĞINI SÖYLEMİş BUNUN İÇİN YAPMASI GEREKEN BİR İşLEM OLUP OLMADIĞINI SORMUş. ORADAKİ GÖREVLİDE BÖYLE BİR İşLEM OLMADIĞINI VE BU şEKİLDE OTURUMUNUN SIKINTIYA GİREBİLECEĞİNİ HATTA İPTAL OLACAĞINI VE ONU TAKİP LİSTESİNE ALDIĞINI SÖYLEMİşTİ. 4 SENE OLDU VE İKİ ÇOCUĞUMUZ VAR EşİM ÇOCUKLARIM İLE BİRLİKTE SÜREKLİ GİRİş ÇIKIş YAPIYOR şİMDİLİK BİR PROBLEM YOK İLERDE BU DURUM BİZİM İÇİN PROBLEM OLUR MU ÇÜNKÜ ÇOCUK PARASI YATIYOR VE EşİM DOĞUM İZNİNE ÇIKTI VE ÇALIşMIYOR GÖZÜKÜYOR.
posmasterr
27.02.2015 23:10:52
Merhaba.Esiniz alman vatandasimi yoksa turk.vatandasimi ?
Almancax06
28.02.2015 09:46:05
Eşim Türk vatandaşı, çocuklarım çift pasaportlu.
merhaba öncelikle almanyada yasamayipta cocuk parasi almaniz dogru degil farkedilirse verdikleri parayi faiziyle geri alirlar kanunen bu parayi almaya hakkiniz yok bu size ilerde sikinti cikarta bilir
fuk_18
28.02.2015 16:28:20
arkadasin dedigi gibi almanya disinda yasayip devletten para alan bir cok aile sonunda devlete faiziyle parayi geri ödediler,ayri yetten davada acilabilir,giris cikis konusda ise cocuklar icin sorun degil esin icin 6 ay turkiyede kalinca 6 ayda almanyada kalmasi gerekli fark edilenlerin oturumlari iptal ediliyor yada sureli oturum veriliyor suanki yaptiginiz iki olayda yasal degil,
Alıntı yapılan: 1963 - Şubat 28, 2015, 02:03:07 ÖS
merhaba öncelikle Almanya'da yasamayipta cocuk parasi almaniz dogru degil farkedilirse verdikleri parayi faiziyle geri alirlar kanunen bu parayi almaya hakkiniz yok bu size ilerde sikinti cikarta bilir
Almancax06
02.03.2015 08:22:15
Kesinlikle haklısınız. Bu yüzden sürekli eşim ile tartışıyorum. Ya burayı seç ya orayı diyorum ikisinden de vazgeçemiyor. Canı yanınca aklı başına gelecek ama iş işten geçmiş olacak. Nasıl bir yol izlemeliyim artık bunu da bilemiyorum. Bana almanya da iş bul öyle gidelim diyor. Orada akrabamız da çok onlardan yardım isteyeyim diyorum ona da laf ediyor inanın tıkandım kaldım. Aklımda bir şey var güvenebileceğim birisine eşimi resmi daireden arıyorlarmış gibi yapıp korkutmak ona kesin tercihini yap diyecek bu işi ancak böyle çözücem ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bu şekilde tedirginlik içinde yaşamaktansa bir defa yaşayıp bitirmek daha mantıklı geliyor. Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Sizlere de teşekkür ederim...
hayatta ikilemde kalmak özelliklede türkiyedemi yasayalim almanyadami bu cok kötü bir durum cünkü burda olmassa oraya gideriz orda olmassa buraya geliriz bu düsünce oldugu sürece ne orda ne burda bir düzeniniz olmaz bir an önce karar vermelisiniz birde türkiyede belirli bir yasantiniz var orada herseyi birakip buraya gelmek sizin icin zor sonucta burada herseye yeniden basliyacaksiniz bu kolay bir durum degil cok iyi düsünün bence artilari eksileri iyice düsünün öyle karar verin cocuk parasi alma konusundada simdi aylik aliyorsunuz farkedilirse geriye dönük hepsini faiziyle ödetirler ve altindan kalkamassiniz cok gec olmadan bir daha düsünün
Almancax06
03.03.2015 08:44:26
Çok haklısınız bu şekilde düzensiz hayat birde sürekli gidip gelmelerinin verdiği maddi zarar ve onların özlemi benim açımdan çok zor oluyor. bunun için elimden gelen herşeyide yaptım. Eşim için tek çare benim orada iş bulup yerleşmemiz. Aslında buradan daha çok akrabamız ve arkadaşımız var orada. Akraba dediklerimde öyle uzak insanlar değil teyzelerim dayılarım gerçekten kalabalığız orada birde hanımın tarafı var onlarda aynen öyle kalabalık. Kimsenin kapısını çalamadım bana yardım edin diye çünkü kime konuyu biraz açmak istesem hemen gelme diye nasihat ve hepsi hayatından Almanya da yaşamaktan mutsuz !!! Gerçi bu bütün orada yaşayanlarda var. Orayı beğenmezler burayı hiç beğenmezler onların çelişkili hayatı beni böyle ikilemde bıraktı. Artık akışına bıraktım bende duvara nerede toslarız bilmiyorum.
bilmiyorum almancan varmi yokmu eger yoksa senin icin cokta kolay olmuyacak buraya geldikten sonra zorunlu dil kursu var is bulsan bile calisman zor önce kursu bitirmen gerekir setifika aldiktan sonra is baka bilirsin buda yaklasik 1-1,5 seneni alabilir tabiiki burada hersey göründügü gibi degil iyi bir is bulmakta kolay degil dedigim gibi herseyi iyi düsün arastir öyle karar ver sizin icin neyse hayirlisi o olsun