ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya'da Fachhochschule (FH) okumak ??

Sayfa: [ 1 ]

oguzhan_21 09.06.2014 01:33:45

Herkese selam arkadaşlar

Türkiye'den 2 yıllık üni mezunu bir kişi Almanya'da FH de okumak için neler yapmalı ?
Studienkolleg sanırım yapmak zorunda değil 13 yıl eğitim gördüğü için.
Bu konu hakkında tam bilgi sahibi arkadaşlar varsa açıklayıcı şekilde yazarsa çok sevinirim.

Tşk ederim şimdide

apot 09.06.2014 18:13:29

Soru1 - Nach Hillary Clinton (8) ist das Konzept der Mikrokredite auch auf Industrieländer übertragbar (9)

Hillary Clinton ist ______________________ (8),__________ man das Konzept der Mikrokredite auch auf Industrieländer __________________________ (9).

Soru2- Durch Vernetzung mehrerer Kreditnehmer (5) werden die Geschäfte der Mitglieder von den Banken auf eine sichere Basis gestellt (6).

_______________________________ Kreditnehmer____________________ (5) ,__________________ die Banken die Geschäfte  der    Mitglieder auf eine sichere Basis (6).

Soru3- In Anerkennung der Bedeutung (4) dieser Finanzdienstleistungen haben sie 2005 zum Jahr der Mikrokredite ausgerufen.

______________ sie diese Finanzdienstleistungen ___________ wichtig ____________________ (4), haben die Vereinten Nationen 2005 zum Jahr der Mikrokredite ernannt.

Sorular hemen altlarına eklenmiş cümlelere göre değiştirilmesi isteniyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

apot 10.06.2014 15:20:43

soru1 - Nach Hillary Clinton (8) ist das Konzept der Mikrokredite auch auf Industrieländer übertragbar (9)

Hillary Clinton ist ______________________ (8),__________ man das Konzept der Mikrokredite auch auf Industrieländer __________________________ (9).

soru2- Durch Vernetzung mehrerer Kreditnehmer (5) werden die Geschäfte der Mitglieder von den Banken auf eine sichere Basis gestellt (6).

_______________________________ Kreditnehmer____________________ (5) ,__________________ die Banken die Geschäfte  der    Mitglieder auf eine sichere Basis (6).

soru3- In Anerkennung der Bedeutung (4) dieser Finanzdienstleistungen haben sie 2005 zum Jahr der Mikrokredite ausgerufen.

______________ sie diese Finanzdienstleistungen ___________ wichtig ____________________ (4), haben die Vereinten Nationen 2005 zum Jahr der Mikrokredite ernannt.

natur06 10.06.2014 15:41:09

Selam,

Yunanistan veya Hollanda için turistik vize(schengen) almak istiyorum.Gerekli belgelerden haberim var ve evet kendim de yapabilirim ama benim durumumdan dolayı işi bir profesyonele bırakmak istiyorum...

Ankarada bu alanda iyi olan bir aracı kurum bilen varsa lütfen yazsın..

Teşekkürler..

Mikase 10.06.2014 17:24:03

Merhaba bugün yabancilar polisini aramis esim persembe gününe randevu vermisler kira sözlesmesi istemisler ve esimin kaldigi ev babasinin üstünde kirada mq si yettigini söyledi ama babasindan bir kagit gerekiyormus ermäßli birseyler demisler ama esim heycandan tam anlamamis ne oldugunu biliyormusunuz?

germantrans 11.06.2014 22:12:23

Merhaba arkadaşlar,

Almanca diline hakim serbest çevirmenlere ihtiyaç vardır. İlgilenen arkadaşların info@germantrans.net adresinden ulaşmalarını rica ederiz.

Saygılarımızla.
German Trans

secilmalik 15.06.2014 19:41:43

28.04.2014 TARIHINDE ALMAN VATANDASI COCUK UZERINDEN AILE BIRLESIMI BASVURUSUNDA BULUNDUM 10 GUN EVVEL ANKARADAN KONSOLOSLUKTAN ARADILAR 30000 EUROLUK SEYAHAT SIGORTASI YAPMAM GEREKTIGINI VE HEMEN FAKSLAMAM GEREKTIGINI SOYLEDILER ERTESI GUN YAPIP YOLLADIM ILGINC BULMAMA RAGMEN  ??? SIMDI SOYLE BI SORUM VAR FORUMDAKI BILGI SAHIBI KISILERE VIZEMIN DURUMUNU NASIL TAKIP EDEBILIRIM HANGI ASAMADA OLDUGUNU BAZILARINI OKUYORUM 1 AYDA VIZESI CIKANLAR VAR SLEMLERI HIZLANDIRMAK ICIN NE YAPABILIRIM IZLEMEM GEREKEN YOL NEDIR SUAN ICIN FIKRI OLAN BIR BILGI VERIRSE COK SEVINIRIM

sssss 16.06.2014 12:47:57

Öncelikle sınav hocalarına teşekkür ediyorum.
Çok kibar,anlayışlı insanlar.
Sizin durumunuzu biliyolar ve çok bi şey beklemiyolar.
Sadece mantıklı cevaplar verip bol kelime çalışmanız yeterli.
Çalıştıgınız zaman zor olmadıgını göreceksiniz.
Sprechen bölümü için tavsiyem soru sorma alıştırması yapın.
Lesen bölümü için kelime çalışın.
Hören için bol dinleme yapın.
Schreiben için de mektup yazın demiyorum mektup incelemeleri yapın
slmlama ve veda bölümü için yanlışlık yapmayın.
Sadece sabır.

sssss 16.06.2014 13:34:39

arkadaşlar a1 sınavına hazırlanan kişiler için sedat ünver in kitabı faydalı olacaktır.
adam öyle detay vermişki sınavla ilgili dedigi gibide çıkıyor.
sınavın detayına inmiş ne yapmanız gerekiyorsa onu söylemiş adam kitabında.
çok pahalı degil ama çok faydalı.
VE TABİKİ ÜNAL HOCA;
HEPSİNE TEşEKKÜR EDİYORUM ÇOK FAYDALI BİLGİLER VERİYOLAR..

kaanK 17.06.2014 01:41:11

Siteye üye olan arkadaşlarım için küçük bir anket hazırladım. Oy verirseniz sevinirim.

kaanK 17.06.2014 03:00:21

Selam...
Bir süredir bu siteyi takip ediyorum, genelde en çok ileti gönderilen konular vizenin ne zaman geleceği, neler yapılması gerektiği. Bununla ilgili bir kaç önerim var bunları yazının sonunda vereceğim.

Öncelikle bunlardan daha önemli olan şeyler var. Vize 4 hafta olmadı 8 hafta oda olmadı 1 yılda gelir. Asıl sorun vizenizi aldıktan sonra sizi bekleyen uzunnn bir Almanya hayatı. Bununla ilgi birkaç tavsiyem olacak.

Kendimle ilgili kısa bilgi vereyim. 40 yaşındayım, bilgisayar yazılımları ve otomasyon işleriyle ilgileniyorum. 3 yıl önce eşimle Türkiye'de tanıştım ve bu zaman içerisinde 5-6 defa Almanya'ya gittim belirli süreler kaldım. Evlenmeye kara verdik ve Mart ayında nikah yaptık. İlk zamanlar tüm planlarımız eşimin Türkiye'ye yerleşmesi yönündeydi ama sonrada baktım ki onun Türkiye'de yaşaması buraya ayak uydurması ve mutlu olması neredeyse imkansız. Eşimi çok seviyorum ve kaybetmek istemiyorum o nedenle ben oraya yerleşmeye karar verdim. Bu yaştan sonra benim için böyle bir karar vermek kolay değil bir o kadar da kadarda zor olmadı. Nedeni; yapmış olduğum mesleğin Almanya'da geçerliliği çok daha fazla, her şekilde bir hayat kurabilir, bir işe sahip olduğum için entegre olmam zor olmaz.

şimdi kuracağım cümleler biraz kalp kırıcı olabilir, okuyan her arkadaşın bunları üzerine alınmasını istemiyorum...
Öncelikle Eski Almanya'nın nasıl olduğunu bilmiyorum ama şimdiki Almanya artık 60-70 yıllarda vazıfsız işçi alan ülke değil, orada meslek yapmış, neredeyse ana dili almanca olmuş birçok Türk iş bulamıyor, bunun nedeni sanayinin git gide otomasyona dönüşmesi, işçilik maliyetlerinin düşürülerek fiyat konusunda rekabet etmeye çalışmaları. O nedenle fabrikada kart basarak 8 saat çalışan insanlar ancak karınlarını doyurup emekli olunca Türkiye'ye yerleşme hayallerini tavana getirmiş durumdalar.

Eğer iyi paralar kazanmak amacıyla gidiyorsanız, öncelikle farklılık yaratacak bir mesleğe sahip olmanız gerekiyor, iyi derecede Almanca öğrenerek kısa sürede ülkeye alışıp, çevre edinmeniz lazım. şu an sitede farklı konulara ileti gönderen arkadaşlar var, A1 sertifikası için defalarca sınava girmiş kazanamamış, başvuru konusunda defalarca bilgiler verilmiş olduğu halde yine aynı soruları soran, sistemini bir şekilde açığını bulup Almanya'ya kapak atmaya çalışan. vs. vs. Bu arkadaşlarım için önerim Türkiye güzel ülke inanın burada çok daha mutlu ve huzurlu olursunuz, nedenlerini anlatmak isterim ama çok uzun olur.  Mutlaka herkes geleceğinin daha iyi olması için çaba harcıyor ama Almanya dediğini ülke kuralcı ve sistemli bir yer, kaba tabirle uyanıklığınızın sonucunda enselenirseniz ciddi bedeller ödeyebilirsiniz.

Türkiye'de Almanya ilgili en ilgi çeken konulardan birisi , devlet çocuklarına bakıyormuş, çalışmadan işsizlik parası alıyormusun vs. vs. Evet bunlar doğru ama, aması var. Bu şekilde hayat süren insanların ne derece mutlu olduklarını birde onlara sorun.

Her seferinde arkadaşlarım "Hakketten araba ucuz mu orda diyor" Evet ucuz çok ucuz, 500€ binilebilecek ideal bir araba alırsın, ayda 50€ dan 12 ay sigortasını ödersin 600€ tutar, yıllık vergisini ödersin, Türkiye gibi değil bol bol park cezası, radar yersin yersin, aldığın arabadan fazla masrafı olur sana.

Ne Türkiye'den gidenlerin oraya alışması kolay olmuş, nede oradan gelenlerin Türkiye'ye alışması kolay oluyor. İki tarafta eski yaşantılarına geri dönmek istiyor. Mutlu bir hayatın peşinden koşarken derin bir mutsuzluğun içinde olma ihtimaliniz çok yüksek. 

Oldu ki gitmekte kararlısınız, yada benim gibi birazda mecbursanız size derim ki ;

Eğer eşinizin iyi bir işi varsa, geliri yüksekse (2500€-3000€ arası) ilk gittiğiniz zamanlar oh ne rahatmış deyip gevşemeyin, hemen bir iş bulup çalışayım demeyin, zamanı iyi değerlendirin,  ilk işiniz iyi bir dil okuluna yazılıp dil öğrenin, evde dil çalışın, Alman kanallarını izleyin (tavsiyem HD uydu alıcısı alın, bir çok Alman kanalının yine Almanca alt yazı seçeneği var hem duyun hem okuyun).

Eğer eşiniz destek olacaksa dilinizi geliştirdikten sonra yapabilirseniz geçerli bir üniversite okuyarak yarım zamanlı çalışın, Üni. mezunlarının konumları ve statüleri çok daha iyi. Bu söylediklerim uzun zamanlı planlar ama yapabilirseniz 5 yılın sonunda çok daha iyi bir hayatınız olabilir.

Öyle para biriktireyim, TR'den ev arsa alayım hayallerine kapılmayın, önce kendinize yatırım yapın, iyi kazanır hale gelin sonra o istediklerinizin hepsi olur. Para biriktireyim TR'ye dönerim planlarıyla iki ülke arasında kalmayın. Muhtemelen torunlarının filan olunca geri döneceksiniz, çoookk uzun var önünüzde.

Aslında yazılacak çok şey var, amacım çok bilmişlik yapmak değil ama bu kadar yıl Türkiye'de hayat sürmüş birisi olarak iki ülke arasındaki farklılıkları iyi analiz edebilecek konumdayım. Merak ettiğiniz şeyler varsa yanıtlamaya çalışırım.

Başvuru sırasında şunlara dikkat ederseniz iyi olur.

* İlk işiniz pasaport çıkartın. 10 yıllık almanızda fayda var.

* Eşinizin geliri 1500-2000€ civarında ise "Eşim Alman vatandaşı olursa işlemler daha o kolay olur" demeyin. Hiç bir farkı yok, vatandaşlık işlemi 6-7 ay sürüyor, zaman kaybetmeyin. Türk vatandaşı iken nikah yapın.

* IData'dan randevunuzu alın. Randevuda sadece pasaport numaranızı ve ne için vize alacağınızı soruyorlar, istedikleri başka bir evrak yok.  Nikah yapmadıysanız ve 1-2 ay içerisinde yapacaksanız dahi randevu alabilirsiniz, çünkü genelde randevu tarihi 2-3 ay sonrasına veriliyor bu zaman içerisinde zaman kaybetmeden hem nikah işlemlerini yapar, hemde A1 sertifikasını alırsınız.

* Almanca çalışmaya başlayın, sadece A1 sertifikası için değil, Almanya'da kendi işiniz rahatça halledebilmek için, başkalarına ihtiyaç durmamak için. Almanca gerçekten çok önemli, dil yoksa tam bir açık hapishane.  Bu sitede öğrenebileceğiniz bölümler var, internette bir çok kaynak, kitap bulabilirsiniz. Özel kurslara 30 gün için 1000-2000 TL para ödemeyin. Sınava gittiğimde bu şekilde kursa gidenlerin boşa para verdikleri için duydukları pişmanlıkları gördüm. Ama kendi kendinize öğrenme yeteneğiniz düşükse, mutlaka yardım almanız gerekiyorsa tabi ki bu sizin için iyi olabilir. Sınavda sorulan sorular çok zor değil.   

* Nikah işleminden sonra gerekli evrakları hazırlamaya başlayın hazırda bulunsun. Yine gerekli evrak listesini bu sitede detaylı bir şekilde bulabilirsin.

* Randevu günü evraklarınızı sorunsuz bir şekilde teslim ettiğinizde, tüm evraklar bir iki gün içerisinde Almanya'daki gideceğiniz bölgenin yabancılar dairesine gönderiliyor. Ve ulaşması 15-20 gün sürüyor. Gittiği bölgenin yoğunluğuna göre sıranın size  ne zaman geleceğini tahmin etmek zor. Yoğun bir bölge değilse siz evrakları teslim ettikten yaklaşık 25 gün sonra eşinize bir mektup gelir. 3 aylık maaş durum belgesi, pasaport, kimlik, oturduğu evin kontratı gibi belgeler isterler. Bu andan itibaren yine yoğunluğa göre 3-4 gün içerisinde eğer olumsuz bir durum yoksa vizeniz onaylanır ve internet üzerinde Türkiye'deki konsolosluğa bilgisi verilir. Konsolosluk evraklarla birlikte bırakmış olduğunuz pasaportunuza vizenizi işler ve kargoya verir. Sonuç olarak evrakları teslime ettikten sonra 5-6 hafta içerisinde vizeniz elinizde olur.

* Yapmanız gereken tek şey, biletinizi alıp 3 saat gibi bir yolculuktan sonra bir kaç hafta meraklı bir çocuk gibi etrafını çözmeye çalıştığınız ülkeye ayak basmak olacaktır.

Herkese mutlu bir hayat dileklerimle.   

quarizma_ist 20.06.2014 19:58:35

Arkadaslar B1 Sinavına Girdim 2 Puanla Kaybettim  offoff:) 20 kisi 2 Gruba Ayrildik Bizim Grup Komple Kaldı Hatta Sınıfın En Caliskanı sınavı Geçemedi Diğer Grup Komple Gecti Diger Grupta Daha Möchte Kelimesini Bilmeyen Sınavı Geçti Birşeyler Döndü ama Neyse Simdi Çıkan Sorular Hakkinda Birkaç Bilgi Vermek İstedim

İlk önce Hören Konusunu yaptık o Biraz Zordu
Sonra lesen konusunu işledik o kolaydı soruyu okuyup uygun resmi isaretliyorsunuz
Sonra schreiben konusunu işledik yani herkesin Korkulu Rüyası Mektup aslında o kadar zor değildi
ÇOCUĞUNUZU KİNDERGARTENE yazdiracaksiniz onun için oraya mektup yazıyorsunuz
Neden Yazıyorsunuz
Çocuğunuz Kaç Yaşında
Aylık ücret ne kadar
Öğle yemeği içinde mi yoksa extra ne kadar
Saat kaça kadar kindergarten açık
Kindergartenin nerde olduğunu ogreniceksiniz
NOT:Kesinlikle Sadece Alışveriş veya Doğum Günü Üzerinde Fazla Durmayin Cünkü Bizde Onun Üzerinde Durduk Ters Köşeye Yatırdılar Ama Neyseki Çok iyi Geçti

Ve En Son Mündliche Konusunu Yaptik
Ilk Once Resim Bakip kendini tanitiyorsun
2.Temaya bakıp ne olduğunu anlatiyon mesela 2 tema vardı
Biri otoban diğeri tranway metro
Bana otoban geldi anlattım ne gördüğümü arabalar görüyorum vs vs
Ondan sonra sana soru soruyorlar Resim hakkinda bana mesela gelen soru sen almanyada
Bir yemeğe davetlisin neyle oraya gidersin otoban hakkinda bilgi istedi hepsini söyledim

3.ve son Resim olan konuya geldik

Mesela bir evde oturuyorsunuz ev kirası çok siz once ev sahibi (firma) ıle konusucaksiniz
Sonra anlasamazsaniz mecburen oda arkadasi aricaksiniz Onun hakkinda Partnerinle konusuyorsunuz

NOT:Hoca genelde sozlude bizi parti uzerinde calistirdi ama bu resimde ters koseye
Yatirdi Benim Size Tavsiyem Herşey üzerinde durun Sadece parti alışveriş davet ziyaret üzerinde durmayın
Ve B1 icin olan Telc Kitaplarına Bakın Derim Çünkü Sınav Soruları Hep ondan Geldi

B1 Sinavına Girecek Arkadaşlara Başarılar .....!

shamata 21.06.2014 15:30:55

Arkadaşlar kafam çok karıştı bu fiilleri sözlükten arayınca birden fazla anlamı çıkıyor. Bu fiillerin gerçek hayatta en fazla kullanılan manaları nedir?

backen -    pişmek
befehlen - emretmek
beginnen - başlamak
beißen
biegen - bükmek
bieten
binden
bitten
blasen
bleiben - kalmak
braten
brechen
brennen
bringen - getirmek
denken - düşünmek
empfehlen - tavsiye etmek
erschrecken
essen - yemek yemek
fahren - bir vasıtayla gitmek
fallen
fangen - tutmak (düşen bir şeyi)
finden - bulmak
fliegen - uçmak (uçakla)
fliehen
fließen
fressen yemek yemek (hayvanlar için)
frieren
geben - vermek
gehen - gitmek (yürüyerek)
gelingen
genießen
geschehen
gewinnen - kazanmak
gießen
graben
greifen
halten
heben
heißen - ismi olmak
helfen - yardım etmek
kennen - bilmek
klingen
kommen - gelmek
kriechen
laden
lassen
laufen - koşmak
leiden
leihen
lesen - okumak
liegen
lügen
meiden
melken
messen
nehmen - almak
nennen
pfeifen
raten - tahmin etmek
reiben
reißen
reiten
rennen
riechen
rinnen
rufen - çağırmak
saufen
scheinen
schieben
schießen
schlafen - uyumak
schlagen
schleichen
schleifen
schließen - kapatmak
schlingen
schmeißen
schmelzen
schneiden
schreiben
schreien
schweigen
schwimmen - yüzmek
schwören
sehen - görmek, bakmak
singen - şarkı söylemek
sinken
sitzen
spinnen
sprechen - konuşmak
springen - sıçramak
stechen
stehen
stehlen
steigen
sterben
stinken
stoßen - itmek
streichen
streiten
tragen - taşımak
treffen
treiben
treten
trinken - içmek
tun
verderben
vergessen
verlieren
wachsen
werden
werfen
wiegen
wissen - bilmek
ziehen - göstermek
zwingen

shamata 21.06.2014 15:32:00

Arkadaşlar kafam çok karıştı bu fiilleri sözlükten arayınca birden fazla anlamı çıkıyor. Bu fiillerin gerçek hayatta en fazla kullanılan manaları nedir?

backen -    pişmek
befehlen - emretmek
beginnen - başlamak
beißen
biegen - bükmek
bieten
binden
bitten
blasen
bleiben - kalmak
braten
brechen