ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Misafirlik. Oturum izni ve vize hakkında yardım.

Sayfa: [ 1 ]

Break4Love 10.03.2015 16:57:34

Marhaba arkadaşlar.

Ben almanya gitmek istiyorum ilk defa bu gün bu konu araştırmak istedim bu form uda almanyadaki kuzenim tavsiye etti. (üyelikde ona ait)

Neyse şimdi sizlerden bilgi almak açamlı bu konuyu açtım ilk defa uraşacağım için sizlerden yardım bekliyorum.

Ben uzman çavuşum. 2010-mart ayında başladım.  31-12-2015 de sözleşmem bitecek.  şuan Erzurum da görevliyim.
Evliyim 2011 den belli. 2 çocuğum var. büyüğü erkek 4 yaşında. ufağı kız 1,5 yaşında.

İlk olarak sözleşmemin bitimine daha 9 ay gibi bi süre var. bu süreçde ne yapsam iyi olur.

Amacım oturum izni alabilmek. Tabi ala bilirsek :). Oturum izni ala bilmek için ne yapmam gerekir.
Ordu mensubuyken şuan baş vursam bi avantajı olurmu.
Kuzenimin eşi alman vatandaşı annesi almandı. bana misafirlik davetimi yollayacak ne yapacak ise yengem referans olucak yani.

Kendi üzerime 3 adet tapu var. 1 aracım var.  Ama bankada param yok. Böyle bi durum beni olumlu veya olumsuz etkilermi sizce. ?

Diyelim bana vize verdiler. ben misafirliğe gittim almanyada kuzenim ile birlikde almanyada oturum işlemleri için bi  işlem başlata bilirmiyim.

Başlatığım süreç olumlu geçti diyelim mesela. TÜRKİYE de kalan eşimi çocuğumu yanıma ala biliyormuyum hemen veya belirli bü süre sonramı ala bilirim.
Almanya da oturum izni alındıkdan sonra ÇALIşMAK için ne yapacağım çalışma izni nasıl oluyor. ayrı bi işlem mi gerekiyor. hiç bi bilgim yok. bu konular hakkında. 
Kuzenimin eşi alman vatandaşı olduğundan dolayı çok sıkıntı çekmeden hızlı bir şekilde işlemleri bitti. Alman devletinin imkanlarından yaralanmaya başladı.

Benim amacım Eşimi ve 2 çocuğumu yasal yollardan oraya götürüp oraya evimi düzenimi kurmak.
Kısa veya uzun olarak bişiler anlatmaya çalıştım. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum daha 8-9 aylık bi süreç var önümde bu süreci iyi bir şekilde değerlendirmem lazım.

İLGİ VE ALAKANIZDAN DOLAYI TEşEKÜR'LERİMİ  SUNARIM.
Sizlerin yardımı büyük olucak ileriki yaşantım düzenim için.

fuk_18 10.03.2015 17:11:54

isler oyle kolay olsaydi turkiyedenin yarisi avrupadaydi suanda is icin bile olsa eger cok iyi bir meslegin yok ise almanya calismak icin oturum alamazsin yai hevesini kirmak istemiyorum da akrabanin dedigi gibi kolay olmuyor oda aslinda söylerdi sana bunlari,kisacasi cok iyi bir egtim iyi bir okul mezunu degilsen Almanya'daki is yerleri neden seni alsin ise oturum versinler Almanya'da iscimi yok digcekler yabancilar dairesi o zaman diger ab ulkerine bak fransa ispanya yunanistan romanlar bulgar bile en son 3.sinif ülke durumunda olan Türkiyeye yonelebilcekler yani turistik olarak belki gidip gelebilirsin ama kalici oturum evlilik haricinde ve 500 bin euro paran yok ise imkansiz gibi birsey legal yollardan

ve turist vizesiyle gitsen bile kalici olarak kalamazsin o sure bittiginde ulkeye geri donmezsen seni kim davet etti o kisi hukuki olarak suclu duruma dusecek ordu mensubu olman gezmek amacli gitmene kolaylik saglar ama kalici olarak dedigim gibi evlilik disinda okul egtim disinda cok zor

1963 11.03.2015 00:39:41

Ufuk arkadasin dediklerine katiliyorum kuzeninin esinin türk yada alman vatandasi olmasi hic birsey ifade etmez bu durumda vize alma sansin hic yok tek sansin iyi bir meslegin varsa is bulup gidebilirsin oda okadar kolay degil anladigim kadariyla kuzenin seni umutlandirmis ama bu isin okadar kolay olmadigini sana söylemesi gerekiyordu buraya gelmek icin isini birakma sonucta ordu personelisin maasinda okadar kötü degil sonradan pisman olma bu sartlarda buraya gelmen cok ama cok zor

fuk_18 11.03.2015 10:26:17

sonra ben arkadasla birebir telefonda konustum yarim saat dedigimiz gibi tipik yeni gelen turkun yani akrabasinin herseyi ballandirarak anlatmasi herseyi abartmasi bedava yasiyoruz demesi uzerine arkadasimin aklini bulandirmis heycanlandirmis ben kendisine gerekli tum detaylari forumdaki acilan almanya ile ilgili konulari gönderdim okuttum tatmin oldu hep dedigim gibi türkiyede 2000 2500 tl maasli birinin almanyaya gelip 1000 euroya calismasi cok sacma memursan hele hic mi hic gelmene gerek yok

ve bir ricamda yeni gitmis arkadaslar almanyayi sanki uzayin en guzel en iyi kösesiymis gibi göstermekden vaz gecsinler turkiyedeki eslerine dostlarina arakdaslarina

Alıntı yapılan: 1963 - Mart 11, 2015, 12:39:41 ÖÖ
Ufuk arkadasin dediklerine katiliyorum kuzeninin esinin türk yada alman vatandasi olmasi hic birsey ifade etmez bu durumda vize alma sansin hic yok tek sansin iyi bir meslegin varsa is bulup gidebilirsin oda okadar kolay degil anladigim kadariyla kuzenin seni umutlandirmis ama bu isin okadar kolay olmadigini sana söylemesi gerekiyordu buraya gelmek icin isini birakma sonucta ordu personelisin maasinda okadar kötü degil sonradan pisman olma bu sartlarda buraya gelmen cok ama cok zor

1963 11.03.2015 18:43:11

arkadasa dogruları gösterdigin iyi olmus ben gercekten böyle insanlari anlayamiyorum bilip bilmeden yada bilerek insanlari nasil yanlis yönlendirebiliyorlar hic dogru birsey degil insanlarin dogrulari söylemesi bu kadar zormu anlamiyorum tam olarak bilmedigin emin olmadigin bir konudada baskasini yönlendirmek cok günah birsey bilmedigin konuda baskasina yardim ettigini saniyorlar belki ama aslinda ona kötülük yapiyorlar bununda farkinda degiller bir diger konuda tabiiki soracaksin cevrendekilere fikirlerini alacaksin ama artik hertürlü bilgiye ulasabilirsin internetten herkezin akli var arastirabilir ögrenebilir ve endogru karari ozaman kendisi verebilir en dogrusuda budur

söyle bir söz vardir kendine yapilmasini istemedigini baskalarina yapma  herkez birsey yaparken bunu düsünürse kimse kimseye kötülük yapmaz kötülük herzaman bilerek istenerek yapilmaz bazende farkinda olmadan kötülükte yapmis olanabilir  oyüzden herkez emin oldugunu yazsin söylesin emin olmadigin bilmedigin bir seyde karsindakini yönlendirmek ona hic yardim etmemekten daha kötüdür  sunuda düsünmeyin benim yazdiklarimla söylediklerimlemi hareket edecek demeyin unutmayin denize düsen yilana sarilirmis

Sayfa: [ 1 ]