Marhaba arkadaşlar.
Ben almanya gitmek istiyorum ilk defa bu gün bu konu araştırmak istedim bu form uda almanyadaki kuzenim tavsiye etti. (üyelikde ona ait)
Neyse şimdi sizlerden bilgi almak açamlı bu konuyu açtım ilk defa uraşacağım için sizlerden yardım bekliyorum.
Ben uzman çavuşum. 2010-mart ayında başladım. 31-12-2015 de sözleşmem bitecek. şuan Erzurum da görevliyim.
Evliyim 2011 den belli. 2 çocuğum var. büyüğü erkek 4 yaşında. ufağı kız 1,5 yaşında.
İlk olarak sözleşmemin bitimine daha 9 ay gibi bi süre var. bu süreçde ne yapsam iyi olur.
Amacım oturum izni alabilmek. Tabi ala bilirsek

. Oturum izni ala bilmek için ne yapmam gerekir.
Ordu mensubuyken şuan baş vursam bi avantajı olurmu.
Kuzenimin eşi alman vatandaşı annesi almandı. bana misafirlik davetimi yollayacak ne yapacak ise yengem referans olucak yani.
Kendi üzerime 3 adet tapu var. 1 aracım var. Ama bankada param yok. Böyle bi durum beni olumlu veya olumsuz etkilermi sizce. ?
Diyelim bana vize verdiler. ben misafirliğe gittim almanyada kuzenim ile birlikde almanyada oturum işlemleri için bi işlem başlata bilirmiyim.
Başlatığım süreç olumlu geçti diyelim mesela. TÜRKİYE de kalan eşimi çocuğumu yanıma ala biliyormuyum hemen veya belirli bü süre sonramı ala bilirim.
Almanya da oturum izni alındıkdan sonra ÇALIşMAK için ne yapacağım çalışma izni nasıl oluyor. ayrı bi işlem mi gerekiyor. hiç bi bilgim yok. bu konular hakkında.
Kuzenimin eşi alman vatandaşı olduğundan dolayı çok sıkıntı çekmeden hızlı bir şekilde işlemleri bitti. Alman devletinin imkanlarından yaralanmaya başladı.
Benim amacım Eşimi ve 2 çocuğumu yasal yollardan oraya götürüp oraya evimi düzenimi kurmak.
Kısa veya uzun olarak bişiler anlatmaya çalıştım. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum daha 8-9 aylık bi süreç var önümde bu süreci iyi bir şekilde değerlendirmem lazım.
İLGİ VE ALAKANIZDAN DOLAYI TEşEKÜR'LERİMİ SUNARIM.
Sizlerin yardımı büyük olucak ileriki yaşantım düzenim için.