fujerim
21.03.2015 10:34:59
arkadaşlar benim erkek arkadaşım alman. ve kendisi resmi kurumdan davetiye gönderdi. sponsorum o yani. yalnız ben sigortasız çalışıyorum. ama idatanın istediği belgeler hep sgklı çalışanlarla ilgili. 1.derece yakınım yani annemde sigortasız. ne yapmam lazım? sorun olurmu bu durum? yarıdmcı olun lütfen
fuk_18
21.03.2015 11:22:12
yani issizsin budurumda basvurmana gerek yok masraf yapma red yersin cunku seni turkiyeye baglayan hic birsey yok,
fujerim
21.03.2015 12:16:29
hayır. işim var ama sigortasız. sigortalı bir iş bulup geçsem 3-4 ay çalışsam olabilir mi? yada çalıştığım şirketten maaşımla alakalı belgeler alsam kabul edilmez mi?
bat_u
21.03.2015 12:30:15
yeni bir işe geçseniz dahi 6 ay çalışmanız lazım gösterebilmek için.yaşınız genç ise okuyorsanız okuduğunuza dair belge koyun ve size sponsor olacak kişileri yazın ama pek olumlu olacağını sanmıyorum
fuk_18
21.03.2015 13:32:45
sigortasiz calismak issiz demek zaten konsoloslukda nasil belgelicen onu hadi sigortasiz calistigini belgeledin is yeri aptalmi verirmi senin orda calistigina dair belge sence ceza yemek istermi? sen yeni bir is buldun gectin en az 6 ay 1 sene calisman gerek ve maasin da iyi olmasi biraz sart isin zor masraf etme derim ama illa basvurcam diyorsan basvur sansini dene bu islerde yukardaki batunun neler cektigini ben biliyorum 2 yil ugrasti vize icin para doktu bayada yorucu surec haberin olsun
Alıntı yapılan: fujerim - Mart 21, 2015, 12:16:29 ÖS
hayır. işim var ama sigortasız. sigortalı bir iş bulup geçsem 3-4 ay çalışsam olabilir mi? yada çalıştığım şirketten maaşımla alakalı belgeler alsam kabul edilmez mi?
Bu sorunu yasayan cok kisi var kendi anne baba kardesini bile getirmekte zorlaniyorken...Sgk is bulsaniz dahi yine zor.masraf etmeye degmez burasi gelinecek bir yer degil kardesim ne guzel turkiye var