muratbdr
30.03.2015 19:17:49
ehliyet hakkinda bilgi lutfen! tr ehliyetini geri veriyorlarmi? bugun anmeldung yaptim ehliyet icin tr ehliyetimide aldilar kadin kesin emin olamamakla beraber bu biyde kalicak geri veremeyiz ama yinede arkadasima sormam layim dedi. bana cok sacma geldi cunki turkiyeye ait olan belgem onlarda kalamaz. kurs sonrasi geri vermesi gerekir.. bu konuda bilgisi olan varmi ehliyete alan arkadaslardan rica ediyorum. belgem bloke mi oluyo anlamadim cins bi kadin vardi. daha kendi bilgisi yok ...
Giland
30.03.2015 20:48:40
Normal de Tüv de sınava girdikten sonra başarılı olursan ehliyetini o zaman alıp eline sınavı geçtiğine dair belge veriyorlar. ve evet ehliyetin onlar da kalıyor. Ne yapacaksın onu senin Alman ehliyetin var diye bir cevap alıryorsun sorunca da

Yani evet ehliyetini alıyorlar ki bi yerde okumuştum yanlış olmasın emin değilim eyalet eyalet değişiyormuş bu olay. Bazı eyaletler de sende kalıyormuş. Ben NRW ve burada ehliyeti alıyorlar ama anmeldung yapınca değil Theori sınavını geçersen alıyorlar.
muratbdr
30.03.2015 23:05:55
Alıntı yapılan: Giland - Mart 30, 2015, 08:48:40 ÖS
Normal de Tüv de sınava girdikten sonra başarılı olursan ehliyetini o zaman alıp eline sınavı geçtiğine dair belge veriyorlar. ve evet ehliyetin onlar da kalıyor. Ne yapacaksın onu senin Alman ehliyetin var diye bir cevap alıryorsun sorunca da
Yani evet ehliyetini alıyorlar ki bi yerde okumuştum yanlış olmasın emin değilim eyalet eyalet değişiyormuş bu olay. Bazı eyaletler de sende kalıyormuş. Ben NRW ve burada ehliyeti alıyorlar ama anmeldung yapınca değil Theori sınavını geçersen alıyorlar.
benim bir tanidigimin 5 ulkede ehliyeti vardi ehliyetimin bende kalmasini istiyorum cunki daha sonra turkiyede yasamayi dusunuyorum tekrar ehliyet derdi ile ugrasilmaz

bana sacma geldi
KaLpSiz
30.03.2015 23:16:53
Saka.gibi.valla. almanya ehliyetin var ne yapican alemsiniz.git tr de kullan ehliyeti karisan mi var hic birsey yapamazsan ehliyetimi.kaybettim dersin tr den cikartirsin. Tr ehliyetinin.ne faydasi.var kapi gibi.almanya ehliyeti var
Giland
30.03.2015 23:27:25
Alman ehliyetini Türkiye ye döndükten sonra çevirte biliyorsun da ne gerek var? Alman ehliyeti tüm dünya da geçerli kullan gitsin cidden Kalpsiz'in dediği gibi
Cipet
07.04.2015 13:13:09
Merhabalar;
Ben Essen de gecen hafta Alman ehliyetimi aldim.Trafik subesine pratik sinavi gectikten sonra verilen kagit ile gittim.Benim Tr ehliyetimi aldilar.Dosya ya koyup Alman ehliyetimi verdiler.Sordugumuzda 3 sene burada saklanir sonra imha edilir dediler.
Giland
08.04.2015 17:24:08
Bizim burda da ( Köln )Teori yi gecersen kağıdı verirken alıyorlar elinden. Pratiği de geçersen arabadan inmeden veriyorlar ehliyeti. Her yerde değişiyor demek ki bu olay.
dejavu1347
12.04.2015 21:50:27
Alıntı yapılan: ilker_mumcu - Nisan 07, 2015, 01:13:09 ÖS
Merhabalar;
Ben Essen de gecen hafta Alman ehliyetimi aldim.Trafik subesine pratik sinavi gectikten sonra verilen kagit ile gittim.Benim Tr ehliyetimi aldilar.Dosya ya koyup Alman ehliyetimi verdiler.Sordugumuzda 3 sene burada saklanir sonra imha edilir dediler.
Aynen bende geçen hafta Perşembe günü aldım Essen'den..

Dediğin gibi bana da sınav sonra geçtiğime dair kağıt verdiler ve bununla Trafik şubesine giderek ehliyetimi aldım. Türk ehliyetini de aldılar tabi
serkantan
14.04.2015 10:59:40
Bende Türkiye ehliyetimi teslim ettim . Ama mrak ettigim bir konu var. Eger Türkiyeye kesin dönüs yaparsam . Almanya ehliyetini 15 sene sonra yenilemek gerekiyor . Almnyaya gelis sansimizdd olmaz . Ne yapmak gerekiyir o zaman
türkiyeye gittiginde türk ehliyetim kayboldu yada aldilar dersin bu kadar basit yenisini cikarirlar sen ehliyeti verdin diye türkiyedeki dosyanida vermiyorsun senin dosyan arsivde duruyor yani buraya gelmene gerek yok birde buradan aldigin ehliyetide türkiyede belli bir süre kullanabilirsin sonra degistirmen gerekiyor buradaki gibi
head35
15.04.2015 21:07:59
Benim Türkiyede ki ehliyetim hem A2 hem de B sinifi. Almanyadan ehliyetimi alinca Türk ehliyetimi almak istediler, Alman ehliyetiyle Türkiye de motor kullanamam o yüzden alamazsiniz dedim üzerine die deutsche Fahrerlaubnis der Klasse würde erteilt. diye bir kagit yapistirip geri verdiler.
turkiyem25
15.04.2015 23:28:45
Bu ehliyet sorularını nerden bulabılırız kitap aldım bısey anlamadım kıtaptan