aylüh28
10.04.2015 21:50:52
merhaba arkadaşlar,bugün konsolosluktan arandım.Aile birleşim vizemi yabancılar dairesi onaylamış ve göndermiş.yalnız konsolosluktan vizemi göndermeden önce almanyadan sağlık sigortası yapmamı şart koymuş.bunu ilk defa duyuyorum.Bilgisi olan varmı? eşim ben gitmeden nasıl bir sigorta yaptırabilir ve bu mümkünmü???
ddraper
10.04.2015 22:36:30
eşiniz şu an çalışıyor ise, kendi sigortasına ücret ödemeden sizi kaydettirme hakkı vardır.
telefon ve e-mail ile halledebilir. evliliğinize dair belge isticeklerdir.
eşiniz evliliğinizi almanyadaki nikah memurluğuna kaydettirdiyse işleminiz çok kolay olucaktır...
aylüh28
10.04.2015 23:16:00
çok teşekkürler bilgi için.evet çalışıyor,umarım bu şekilde halledilebilir çünkü duyduğum kadarıyla kimseden almanyaya gitmeden önce böyle bir şey istenmemiş.
yuva kurcam
11.04.2015 02:10:34
Iyi geceler, benimde eşim vize bekliyor, ben sigortama evlilik cüzdaninin kopya sini bir dilekce ile gönderdim. Dilekce de esimin benim sagliksigortamda sigortalanmasina dair bir belge istedim. Onlarda evet esiniz Almanya'ya geldigi günden itibaren aile sigortnizdan faydalanabilir diye bir belge gömderdi.
aylüh28
11.04.2015 12:39:20
normaldede böyle olması gerekiyor yani gittiğimde zaten eşimin üzerinden sigortalanacağım.bunu neden öncesinden istediler anlamadım.üstelik yabancılar dairesi onayladıktan sonra buraya, istenmesi ile ilgili şart koşuyor.eşiniz ne zaman başvurdu? umarım kısa zamanda sonuçlanır vizeniz.
yuva kurcam
11.04.2015 16:00:28
Eşim Izmir'den 11.03. da başvurdu.Ben alman vatandasiyim Evrakları burdak yabanci subesine geldi, mektupla termin vermeden cağırdılar beni, telefonla ayriyetten konustum, gelin konusalim sorun olmaz ve vizeyi ayni gün onaylariz dedi.. fakat gittim bana bakan görevli izinde oldugu icin, diğer görevli..konsolosluk sizin hakkinizda bilgi istemis fakat ne bilgisi oldugunu yazmamislar dedi, ilk önce onlarla görüsmem lazim dedi beni gönderdi

bende anlamadim, baya bir stresse girdik eşimle ne bilgisi diye..haber vermediler, bana bakan görevli pazartesi yine orda, onun yanina gidicem
aylüh28
11.04.2015 22:43:03
sizin bahsettiğimiz sağlık sigortasıyla ilgili değil sanırım değilmi? belki konsolosluk eşinize sorular sormuştur aynısını sizede sorabilirler bahsettikleri bu olabilir.bilgi almak istiyorlar derken bunu kastetmiştir.eşiniz yada siz burda konsolosluğu arayıp sorabilir isterseniz.benim evraklar onaylandı yabancılar dairesinden çıktı ama konsolosluk vizeyi göndermeden önce sağlık sigortası istiyor bbenden.eşinizden sigortayı konsoloslukmu yoksa yabancılar dairesimi istemişti?
yuva kurcam
11.04.2015 23:20:52
Bizden henüz öyle birşey istemedi, ama isterse elimdeki aile saglik sigortasının verdigi belgeyi veririm, orda yaziyor Almanya'ya geldigi gün sigortali olucaktir diye
aylüh28
11.04.2015 23:39:29
anladım muhtemelende istemezler diye düşünüyorum.çok fazla istendiğini duymadım zaten benim dışımda:)