ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Oturum Izni Alma Hakkinda

Sayfa: [ 1 ]

trhn 24.04.2015 20:43:21

Arkadaslar cocuk uzerinden aile birlesiminden Almanya ya tasindik. Oturum icin basvuru yaptik evraklarin gelmesini bekliyoruz. Esim ve oglum alman vatandasi. Daha oncede turist olarak 1 ay Almanya ya gelmistim. Bu arada 10 yillik olarak pasaportumu da yeniledim. Tahmini kac yil oturum izni verirler?

1963 24.04.2015 23:15:53

merhaba oturumu ne kadar verecegi belli olmaz 1 yilda verir 3 yilda oradaki memurun insiyatifine  bagli biraz esinin alman vatandasi olmasiyla alakali bir durum degil oturum süresi cokta önemli degil  bence zaten süresiz vermiyorlar sertifika almadan takma kafana yani 1 verse ne olur 3 verse ne olur sadece yenilemeye gitmessin 3 sene boyunca okadar yani

trhn 24.04.2015 23:40:06

Alıntı yapılan: 1963 - Nisan 24, 2015, 11:15:53 ÖS
merhaba oturumu ne kadar verecegi belli olmaz 1 yilda verir 3 yilda oradaki memurun insiyatifine  bagli biraz esinin alman vatandasi olmasiyla alakali bir durum degil oturum süresi cokta önemli degil  bence zaten süresiz vermiyorlar sertifika almadan takma kafana yani 1 verse ne olur 3 verse ne olur sadece yenilemeye gitmessin 3 sene boyunca okadar yani

Ne serfitikasi?

fuk_18 24.04.2015 23:45:27

Reyya 10.05.2015 10:42:16

Alıntı yapılan: ismail025 - Nisan 24, 2015, 08:43:21 ÖS
Arkadaslar cocuk uzerinden aile birlesiminden Almanya ya tasindik. Oturum icin basvuru yaptik evraklarin gelmesini bekliyoruz. Esim ve oglum alman vatandasi. Daha oncede turist olarak 1 ay Almanya ya gelmistim. Bu arada 10 yillik olarak pasaportumu da yeniledim. Tahmini kac yil oturum izni verirler?

1 yıl veya enfazla 3 yıl. Eşinin alman vatandaşı olması çok önemli değil. Bu zaman zarfında  B1 sertifikasını alman şart. Ayrıca ileride süresiz oturum almak isteyenlerin bilgisi olsun. Sadece B1 almak ilerde süresiz oturum almanız için bir neden değil. Bu  zaman zarfında tamgünlük çalışma hayatınız olması lazım. yani 8 - 9 saatlik bir iş olacak. yani devlete vergi ödeyeceksiniz. Devlete yük olmadan ailenin ve kendinin geçimini sağlamak zorundasınız. Artı almancayı anlamak ve konuşmakda önemli bir unsur.

Sayfa: [ 1 ]