Herkese merhaba. 2-3 gündür forumu okumaktayım ama sorularıma cevap bulamadım. eğer gözümden kaçtıysa affola.
şimdi durumumu anlatayım. Ben Türk vatandaşıyım. Eşim alman ve doğum için Almanya'ya gitti. Aralıkta bir oğlumuz oldu. Oda alman vatandaşı oldu. Sonrasında ben 3 aylık turistik vize aldım ve vizemin bitmesine 1 ay var. Ben bu 2 aylık süreçte 3 kere gidip geldim. şimdi Türkiye'deyim. Sormak istediğim Alman vatandaşı olan çocuğumuz üzerinden aile birleşimini Almanya'da yapabilirmiyiz? Yoksa ben illaki Türkiye'den başvurup öylemi gitmek zorundayım ? Benden istenen belgeler kolay ama diğerlerini eşim Almanya'da nereden alabilir? Ve onların fax yada maillerini konsolosluk kabul eder mi? yoksa bana orjinallerini posta ile mi yollaması lazım ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
fuk_18
01.05.2015 16:13:13
cocuk uzerinde aile birlesimine normal aile birlesiminde oldugu gibi turkiyeden basvuru yapmaniz gerekiyor a1 belgesi istenmiyor,gelir belgesi istenmiyor
esindende zaten cocugun alman kimligi yeterli oluyor zaten gerekli belgeler email olarak gönderirler size yada konsoloslugun sitesinde yazar
yok ben belgeleri inceledim zaten. Ama bazı belgeler Almanya'dan temin edilicek sanırım. Eşim bunarı nerden alabilir ve fax yada mailleri yeterli mi? bunlar kafama takıldıç
fuk_18
01.05.2015 17:17:59
Hangi belgeler gerekli yazin söyleyelim eşinizin almasi gereken
Alıntı yapılan: Brn7 - Mayıs 01, 2015, 04:31:53 ÖS
yok ben belgeleri inceledim zaten. Ama bazı belgeler Almanya'dan temin edilicek sanırım. Eşim bunarı nerden alabilir ve fax yada mailleri yeterli mi? bunlar kafama takıldıç
Alman dilinde eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibinin kendisi tarafından
imzalanmış iki adet başvuru formu + İkamet Kanunu´nun 55. maddesine göre gerekli
ek belge
3 adet biyometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskı
olmamalı)
En az bir yıl geçerli (imzalı) T.C. Pasaportu.
Aile birleşimi yoluyla yanına gidilecek olan çocuğun da kayıtlı olduğu başvuru
sahibine ait ve Almanya´da yaşayan ebeveyne ait tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt
örneği. Nüfus kayıt örneğinde özellikle ,,Düşünceler" bölümünün eksiksiz
doldurulmuş olduğuna ve bütün nüfus olaylarının (ör.: önceki evlilikler, boşanmalar,
çocuklar, anne-baba, vatandaşlık olayları) yazılı olduğuna lütfen dikkat ediniz.
Çocuğa ait ve babasının da kayıtlı olduğu uluslararası doğum kayıt örneği
Çocuğun Alman kimliğinin veya pasaportunun fotokopisi
Almanya´da yaşayan ebeveyne ait Alman kimliğinin/pasaportunun veya oturma
müsaadesinin fotokopisi
Çocuğun ikamet kaydı (Meldebescheinigung)
Almanya´da yaşayan ebeveynin ikamet kaydı
Çocuğun evlilik birliği içersinde doğmuş olması halinde, ebeveynlerin uluslararası
evlenme kayıt örneği
Eğer yanlış bakmadıysam istenilen belgeler bunlar.
egeli35
02.05.2015 11:44:51
Arkadaşlar Merhaba,
Eşim Türk vatandaşı ve iki çocuğum var onlarda Alman vatandaşı şartlar değiştiği için benim de artık Almanya ya yerleşmem gerekiyor. Eşim çalışmıyor ve oturum adresi babasının evi. Vize başvurumuzda sıkıntı çıkartırlar mı ? Yoksa çocuklar olduğu için kolay mı olur ? Yada nasıl yol izlemeliyiz hata yapmadan

?
fuk_18
02.05.2015 13:31:31
cocuk üzerinden basvuru yapin hic birsey istenmicektir
Alıntı yapılan: egeli35 - Mayıs 02, 2015, 11:44:51 ÖÖ
Arkadaşlar Merhaba,
Eşim Türk vatandaşı ve iki çocuğum var onlarda Alman vatandaşı şartlar değiştiği için benim de artık Almanya ya yerleşmem gerekiyor. Eşim çalışmıyor ve oturum adresi babasının evi. Vize başvurumuzda sıkıntı çıkartırlar mı ? Yoksa çocuklar olduğu için kolay mı olur ? Yada nasıl yol izlemeliyiz hata yapmadan
?
fuk_18 banada yardımcı olurmusun acaba gerekli evrakları yazdım
fuk_18
02.05.2015 15:27:03
esinin sana göndermesi gereken belgeler email olabilir,asillari gerekmiyor,
cocugun kimligi ikametgah belgelsi,kedisinin kimligi ikametgah belgesi sadece bunlar geri kalan belgeleri sen turkiyedeki nufusdan alacaksin
Alıntı yapılan: Brn7 - Mayıs 02, 2015, 02:47:59 ÖS
fuk_18 banada yardımcı olurmusun acaba gerekli evrakları yazdım
çok tşk ederim cevapların için.
egeli35
04.05.2015 08:30:14
fuk_18 cevabın için teşekkürederim 
Gidersek eğer bir süre kayınpeder ile oturacağım bu sıkıntı olur mu acaba ? Eşim çalışmadığı için onun haklarını ben alabiliyormuyum ?
fuk_18
04.05.2015 15:13:57
sikinti olmazda ne hakkini sen alcaksin esinin onu anlamadim ikizde evde oturcaksiniz esin cocuga bakacak sen kursa gidip gelceksein 1 sene bu sekilde olcak zaten
Alıntı yapılan: egeli35 - Mayıs 04, 2015, 08:30:14 ÖÖ
fuk_18 cevabın için teşekkürederim
Gidersek eğer bir süre kayınpeder ile oturacağım bu sıkıntı olur mu acaba ? Eşim çalışmadığı için onun haklarını ben alabiliyormuyum ?
egeli35
04.05.2015 16:30:15
Eşimin çalışma izni oluyormuş benin hemen çalışmaya başlayabilmem için onun haklarını alabiliyormuşum ben o hakkı kazanana kadar. İşim hazır dayımla beraber çalışacağım. Orada yaşayan bir arkadaş bundan bahsetmişti o yüzden sordum.
fuk_18
04.05.2015 18:32:15
sana söyledikleri hic birseyi anlamadim simdi sana kisaca anlatayim cocuk uzerinden basvursanda,b1 almak zorundasin almanyada tekrar kursa gideceksin b1 alana kadar o sure zarfinda tam sureli calisman zaten zor dayim falan akraba es dost diyenleri cok duydugum icin onlara girmiyorum bile uzaktayken herseyi yapariz derler gittiginde yuzune bakmazlar ikinci olarak sen vizeye basvur vizen ciksin ac kalmazsin zaten merak etme calismayi simdiden dusunme sen önceligin vizenin cikmasi ve almanyaya gidebilmen ve almanyada söylenene seylere pek bakma yalan yanlis cok bilgi var bilip bilmeden konsuanda yani sana söyle yapman gerek diyen olabilir diyen sana tavsiyem burdan baska biryerde aldigin bilgilere pek guvenme esinden dahi olsa bu
Alıntı yapılan: egeli35 - Mayıs 04, 2015, 04:30:15 ÖS
Eşimin çalışma izni oluyormuş benin hemen çalışmaya başlayabilmem için onun haklarını alabiliyormuşum ben o hakkı kazanana kadar. İşim hazır dayımla beraber çalışacağım. Orada yaşayan bir arkadaş bundan bahsetmişti o yüzden sordum.
omerumutesen
05.05.2015 01:27:17
Alıntı yapılan: egeli35 - Mayıs 04, 2015, 04:30:15 ÖS
Esinin calisma iznini alip sen calisacaksin muhabbetini bana da cok yapmislardi ama sen buraya geldiginde ilk etapta aldigin vize suresince calisamiyorsun fakat burada ikamet kaydi yaptirdiktan sonra istersen 2. gun tam zamanli is bul belediyeden gider is anlasmasini imzalatirsin ve calisirsin ayni sekilde seninle birlikte esinde calisabilir bu denilenler cok oncelerinden yasanmis olaylar fakat artik bu sekilde yurumuyor bu isler.
Bende cocuk uzerinden aile birlesimi ile geldim. Kurs konusuna gelince simdi basvuru yapmis olsan 2-3 ay sonra buraya gelsen agustos sonu gibi eylulde genellikle kurslar basliyor oturum kartin eline gecene kadar kursa gidemezsin minimum 1-1,5 ay surecek o olduktan sonra kursa ucretsiz gitmen icin basvuru yapican falan o yuzden senin ilk etapta kursa gitmen bile buraya geldikten sonra en az 6 ay i bulacak o sure zarfinda calismak istersen tabi calis fakat geldikten sonra sende bunu cok iyi anlayacaksin kurs kesinlikle mutlaka yapman gerekecek bu mecburiyetlerin sebebi kanunlar geregi olsa da disarda hic bir seyi beceremedigini anladiktan sonra inan bana kendin bile isyan edersin neden gitmiyorum diye o yuzden ayni sekilde ufuk gibi ilk tavsiyem kursunu bitir sertifikani al o arada ehliyetini burda yap ve sonrasinda is bulmanda buraya adapte olmanda cok daha kolay olacak