ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Yabancilar Dairesi İslemleri

Sayfa: [ 1 ]

posmasterr 10.05.2015 22:44:53

Arkadaşlar merhaba.17 nisan da istanbul kons.dan randevum vardi.Randevum iyi gecti.Evraklarim nisan 29 da esimin bagli bulundugu yabancilar dairesine ulaştı.Lakin eşime hala mektup yollamadilar.Biz yabamcilar dairesini arar isek acaba mektup yollamadan siz buyrun gelin derlermi? Yoksa illa size mektup yollayachiz bekleyinmi derler?

Erselo 11.05.2015 22:26:24

Alıntı yapılan: posmasterr - Mayıs 10, 2015, 10:44:53 ÖS
Arkadaşlar merhaba.17 nisan da istanbul kons.dan randevum vardi.Randevum iyi gecti.Evraklarim nisan 29 da esimin bagli bulundugu yabancilar dairesine ulaştı.Lakin eşime hala mektup yollamadilar.Biz yabamcilar dairesini arar isek acaba mektup yollamadan siz buyrun gelin derlermi? Yoksa illa size mektup yollayachiz bekleyinmi derler?

Eşiniz Türk vatandaşı mı Alman vatandaşı mı? Türk vatandaşlarına mektup gönderiyorlar genelde. Eşiniz arayıp sorsun. şehirden şehire yabancılar şubesine ki görevliden görevliye bile değişiyor.

posmasterr 12.05.2015 00:49:29

esim alman vatandasi.Bugun arayip sordu ama sistemde islem gorunmuyormus.Ama yabanvilar dairesine gittigine eminiz evraklarin onu ogrendik.Bu islere bakan bir bolum varmis orada oranin numarasini vermisler ariyor ama telefona cevap verilmiyor bir turlu...

Erselo 12.05.2015 01:11:27

Alıntı yapılan: posmasterr - Mayıs 12, 2015, 12:49:29 ÖÖ
esim alman vatandasi.Bugun arayip sordu ama sistemde islem gorunmuyormus.Ama yabanvilar dairesine gittigine eminiz evraklarin onu ogrendik.Bu islere bakan bir bolum varmis orada oranin numarasini vermisler ariyor ama telefona cevap verilmiyor bir turlu...

Yabancılar şubesine telefonla ulaşmak zor oluyor. Sabah 9 gibi arayabilir. Yada mailde atabilir. Ama sizin eşinizin Alman vatandaşı olduğuna göre çağırmayabilirler.Bir bakarsınız posta gelmiş ve vizeniz elinizde.

posmasterr 12.05.2015 01:25:04

Umarim dediginiz gibi olur.Evleneli iki yil.oldu bir suru aksilik yuzunden daha yeni basvuru yapabildik.İstanbul.konsoloslugunuda gun icinde defalarca aradim ama vize bolumu hep.mesguldu.Sabah 8 de ilk aramami yaptim aksam 16.00 a kadar ama surekli mesgul oldugu icin bir turlu ulasim saglayamadim.Bu beklemek uykularimi kaciriyor..

Erselo 12.05.2015 15:03:49

inşAllah kısa sürede alır ve ailenize kavuşursunuz.Bende 1 yıl 1 ay sonra kavuştum eşime. Bu arada size tavsiyem Almanya'ya gelmeden orda ki nüfustan Formül A ve B'yi alıp gelin. Çünkü evlilik bildirimi için isteyecekler ve buarda ki konsolosluktan almak için bir gününüzü heba etmiş olacaksınız.

Sayfa: [ 1 ]