Boshwer63
12.05.2015 19:03:34
Merhaba Sayın cok degerli Arkadaslar ,
Ben Almanya'da Yasiyorum 1 sene once geldim ve Almancax Ailesinin cok buyuk katkilari olmustur ve cok konular hakkinda bilgi sahibi olmama yardim etmistir Cani yürekten tessekur ediyorum.Simdi bir konu hakkinda tekrar yardimlariniza ihtiyacim var.
Soru : Turkiyede yasamakta olan bir büyügüm var , Eşi Alman ve iki cocuklari var biri 3 yasinda digeri 6 yasinda ilk cocuklari Almanya'da ikinci cocuklari Türkiyede dogmustur.Almanyaya dönmek istiyorlar.7 Senelik evliler ve türk vatandasi olan Eş'in hic almanyaya giris cikisi olmamistir.Almanyaya Dönmeleri konusunda yapmalari gerekenler nelerdir.Siz degerli arkadaslardan bize bir yol göstermeleri konusunda yardim istiyorum simdiden cok tessekur eder saygilar dilerim ..
yuva kurcam
12.05.2015 19:14:08
Aile birlesimi sorunsuz olur diye düşünüyorum, eş almansa= cocuklar da alman=alman cocugu üzerinden aile birlesimi= en kolay yol...sertifika ve gelir istemiyorlar
dejavu1347
13.05.2015 01:37:33
Biz bu durumdayken Almanya'ya geldik. Herhangi bir sorun olmuyor. Benim eşimde çifte vatandaş ve çocuğumuz da Türkiye'de doğdu. Eşim 4 yıl boyunca Almanya'ya giriş çıkış yapmadı. Alman kimliği olduktan sonra sıkıntı yok. Eğer çocukların da Alman vatandaşlığı varsa Alman olan eş ve çocuklar Almanya'ya gidecek, gitmeden önce pasaportlarının fotokopilerini falan çektirip eşine bıraksın çünkü vize başvurusunda gerekli olacak, Almanyaya gidip adreslerini tekrar Almanya olarak kayıt ettirecek (vize başvurusu sırasında gerekli) , bu sırada TR de olan eş de vize için Alman konsolosluğundan randevu alıp başvuru yapacak. (telefonla randevu alınırken mutlaka Alman vatandaşı çocuk üzerinden aile birleşimi diyerek belirtsin normal aile birleşimine göre evraklarda farklılıklar var)
Geri kalan işlemler çocuk üzerinden Aile birleşimi ile aynı şekil ... Yani ev, iş ve dil sertifikası şartları yok. Sadece çoluk çocuğa karıştıktan sonra 3-5 ay ayrı geçirilmesi gereken zor bir süreç var.
Eğer çocuklara Türkiye'de yaşadıkları için Alman vatandaşlığı için başvuru yapma gereği duymadıysalar, önce o işlemleri konsolosluğa gidip halledip çocukların Alman kimliğini bekleyecekler daha sonra üstte saydığım işlemlere geçecekler.
Boshwer63
19.05.2015 18:05:48
Aciklamalarinizdan Ötürü cok tsk ederim Allah Razi olsun .. Cok Sagolun