ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Esim paketleyim beni turkiyeye gonderecek.. ne yapilabilir?

Sayfa: [ 1 ]

gurbetciugur 19.05.2015 04:10:26

slm arkadaslar, almanyaya ithal damat eldim. 2 yil 2 ay oldu geleli. cocugum yok. kayitli calismisligim nerdeyse hic yok. 6 ay dil kursuna gittim. su anda uzerimde (adima kayitli) gewerbe var.esimle geldigimden beri beraber yasadik, hala yasiyoruz.
sorunum su; esim beni bikac kez turkiyeye gonderdi gururumdan cektim gittim. yalvarmalarla geri getirdi. simdi yine gonderecek ama bu sefer ben burda bosanmadan gitmemeyi kafaya koydum..
ne yapmam gerek?
tesekkurler

gurbetciugur 19.05.2015 04:40:36

ayni zamanda esim alman(turk kokenli) vatandasi

fuk_18 19.05.2015 11:07:39

gitme seni kolundan tutup zorla göndermiyor ya bosanma davasi bile acsa trennungsjahr var yani 1 yil ayri yasamis olmadan bosanamiyorsunda yani herl harukarda sen almanyada kalcaksin korkmasin gözün esin seni tehtit edebilir ama sende bildiklerini söyle 10 ay daha kaldikdan sonra zaten 3 yil doldugu icin geri dönmeyeceksin ama sen yinede kendine maas li bir is bul sanirim gewerbeli is senin degil para kazanmiyorsun ordan devletete yuk degilsen sorun olmaz

heidi 078 19.05.2015 15:02:46

merhaba,böyle şeyleri okuyorum ama kafam almıyor bir türlü,bu nasıl bir şımarıklıktır ki,en ufak bir anlaşmazlıkta git denilebiliyor. Gel...Gitt...git deyince git,gel deyince gel..bence siz yalnız kalmışsınız kafa olarak,karşınızda ki insan evlilik nedir bilmiyor,bunun ciddiyetini anlamaktan çok uzak, siz de ona uymuşsunuz git gel...bence birşeyler yapın bu durumu düzeltmek adına ,belki de çok iyi biri bilemiyorum,varsa yakın çevrenizde olgun,tarafsız biri rica edin hep beraber konuşun,o da olmadı,boşanmak konusunda ısrarcıysanız eğer bu konularda pek fazla bilgim yok gerekenleri moderatör arkadaş yazmış zaten,bol şans....

gurbetciugur 20.05.2015 18:14:41

Alıntı yapılan: fuk_18 - Mayıs 19, 2015, 11:07:39 ÖÖ
gitme seni kolundan tutup zorla göndermiyor ya bosanma davasi bile acsa trennungsjahr var yani 1 yil ayri yasamis olmadan bosanamiyorsunda yani herl harukarda sen Almanya'da kalcaksin korkmasin gözün esin seni tehtit edebilir ama sende bildiklerini söyle 10 ay daha kaldikdan sonra zaten 3 yil doldugu icin geri dönmeyeceksin ama sen yinede kendine maas li bir is bul sanirim gewerbeli is senin degil para kazanmiyorsun ordan devletete yuk degilsen sorun olmaz

selalmlar, gewerbe benim.. yaklasik 6 aydir devam ediyo. gecimsizlik yuzunden kavga edince beni evden kovuyo. benimde burda kimsem olmadigi icin ne yapacagimi bilmiyorum. anlasarak bosanma teklif ettim ama surundururum seni , turkiyeye yollarim diyo. eger turkiyeye gidersem bosanmak icin en buyuk zorluklari cikarir .cunku bunlari yapan insan ayni zamanda benden ayrilmiyo

gurbetciugur 20.05.2015 18:19:17

Alıntı yapılan: heidi 078 - Mayıs 19, 2015, 03:02:46 ÖS
merhaba,böyle şeyleri okuyorum ama kafam almıyor bir türlü,bu nasıl bir şımarıklıktır ki,en ufak bir anlaşmazlıkta git denilebiliyor. Gel...Gitt...git deyince git,gel deyince gel..bence siz yalnız kalmışsınız kafa olarak,karşınızda ki insan evlilik nedir bilmiyor,bunun ciddiyetini anlamaktan çok uzak, siz de ona uymuşsunuz git gel...bence birşeyler yapın bu durumu düzeltmek adına ,belki de çok iyi biri bilemiyorum,varsa yakın çevrenizde olgun,tarafsız biri rica edin hep beraber konuşun,o da olmadı,boşanmak konusunda ısrarcıysanız eğer bu konularda pek fazla bilgim yok gerekenleri moderatör arkadaş yazmış zaten,bol şans....
selamlar, malesef bu sorun benim degil bicok kimsenin derdi. ister ithal damat ister ithal gelin olsun eger karsidaki insan ypmak isterse almanya kanunlarinca bizi istedigi an sepetleyebiliyo malesef

heidi 078 20.05.2015 19:57:46

Evet problemli biri anladığım kadarıyla,huzurdan uzak bir aile ortamı en kötü olan.Allah kolaylık versin kardeşim ne diyeyim sık dişini biraz,sabret,konuşmaya çalış,o sesini yükseltiyorsa küsüp kenara çekilme ,hiç bir kadın kendisini seven bir adamı itmez,seviyor galiba seni ayrılmak ta istemiyormuş,sen de sevdiğini söyle ona,daha yolun başındasınız.36 yaşındayım ben, senden büyük olma ihtimalimi göz önünde bulundurursan bir abla tavsiyesi...olmadı dediğim gibi,dinimizde bile evlilik sünnet, boşanmak farz...

Reyya 20.05.2015 20:41:04

Alıntı yapılan: gurbetciugur - Mayıs 19, 2015, 04:10:26 ÖÖ
slm arkadaslar, almanyaya ithal damat eldim. 2 yil 2 ay oldu geleli. cocugum yok. kayitli calismisligim nerdeyse hic yok. 6 ay dil kursuna gittim. su anda uzerimde (adima kayitli) gewerbe var.esimle geldigimden beri beraber yasadik, hala yasiyoruz.
sorunum su; esim beni bikac kez turkiyeye gonderdi gururumdan cektim gittim. yalvarmalarla geri getirdi. simdi yine gonderecek ama bu sefer ben burda bosanmadan gitmemeyi kafaya koydum..
ne yapmam gerek?
tesekkurler

heidi ye katılıyorum. canını sıkma. sorunların olduğu zaman hep söylemişimdir civarındaki  awo ya danış. orada çalışanların çoğu türk. zaten onların görevi Almanya'daki türk vatandaşlara her konuda yardımcı olmak ve yol göstermektir.
konuya gelince,
biliyorsun  boşanma anında olmuyor en az 1 yıl ayrı yaşayacaksın 1 yıl sonra boşanıyorsun. hiç anlaşmalı boşanma yollarına gitme bence. evliliği oyuncak  gibi gören insana sende zorluk çıkarırsın olur biter.   
bak şimdi, 2 yılın geçmiş 1 yılda boşanmak için zaman verirler. etti sana 3 yıl. hatta şu 1 yılı eşin ile beraber aynı çatı altında  geçirmeye bak derim. bu daha garantili ama olmuyorsa ayrı yaşa ama bu zaman zarfında kesinlikle en az 8 saatlik kağıtlı bir iş bul. şayet tamgünlük işin olmaz ise,  birde çocuğun yok 3 yıl dolsa bile seni kesinlikle  gönderirler. oyüzden devlete vergi vereceğin tamgünlük iş bulmanı tavsiye ederim.

gurbetciugur 21.05.2015 18:02:31

Yaptiginiz yorumlar icin hepinize tesekkurler. Reyya arkadasinda dedigi gibi tam gun iste 1 yil calismak sart oldu. Su an calisiyorum ama aushilfe  olarak. Awo konusunu bilmiyodum en kisa zamanda danisicam.. Cocugu esim cok istemesine ragmen , ben yandim onuda yakmak istemiyorum o sebepden kesinlikle istemiyorum. Gewerbe sahibi olmam bu durumlari nasil etkiler arkadaslar?

fuk_18 21.05.2015 18:10:23

gewerbe sahibisinde hala ne oldugunu söylemedin gewerbe ne uzerine yoldan gecen herkez alabilir gewerbe buyuk birsey degil

Alıntı yapılan: gurbetciugur - Mayıs 21, 2015, 06:02:31 ÖS
Yaptiginiz yorumlar icin hepinize tesekkurler. Reyya arkadasinda dedigi gibi tam gun iste 1 yil calismak sart oldu. Su an calisiyorum ama aushilfe  olarak. Awo konusunu bilmiyodum en kisa zamanda danisicam.. Cocugu esim cok istemesine ragmen , ben yandim onuda yakmak istemiyorum o sebepden kesinlikle istemiyorum. Gewerbe sahibi olmam bu durumlari nasil etkiler arkadaslar?

kaanK 21.05.2015 18:23:38

Bence eşin seni aslında seviyor :)) ama elinde bir koz var onu kullanarak senin üzerinde tam kontrol sağlamak istiyor, yani köle gibi bişey işte. Bu söylediğim şey Almanya'daki  şımarık ergen gösteriş budalası Türk kızlarının çok yaptığı çocuksu bir davranış. Yada yapmaya çalıştığı diyelim. Çünkü bir çoğu kendi kız arkadaş çevresinde bunun gibi hakimiyetleri güç göstergesi olarak kullanıyorlar. (Ay kız bir damat getirdim TR'den yemin ediyorum mum gibi mum. Allah inandırsın hiç sözümden çıkmıyor. Sıçma desem 1 hafta tuvalete gitmez o derece yanıııı) Ayrıca alışveriş, moda, eğlence, saç, giyim gibi konulara çok daha zaman ve ilgi gösterdikleri için beyinleri insan gelişiminde fazla ilerleyememiş.

Gewerbe konusuna gelince, eğer devlete vergi ödemiyorsa, devlete yük olmayacak şekilde para kazanmıyorsa her zaman bir sorun var demektir. Bir şekilde gönderilebilirsin. Tam zamanlı bir iş en garanti yöntem.

gurbetciugur 22.05.2015 17:26:02

Alıntı yapılan: fuk_18 - Mayıs 21, 2015, 06:10:23 ÖS
gewerbe sahibisinde hala ne oldugunu söylemedin gewerbe ne uzerine yoldan gecen herkez alabilir gewerbe buyuk birsey degil
Gewerbe 2. el araba alim satim uzerine..

gurbetciugur 22.05.2015 17:27:52

Alıntı yapılan: kaanK - Mayıs 21, 2015, 06:23:38 ÖS
Bence eşin seni aslında seviyor :)) ama elinde bir koz var onu kullanarak senin üzerinde tam kontrol sağlamak istiyor, yani köle gibi bişey işte. Bu söylediğim şey Almanya'daki  şımarık ergen gösteriş budalası Türk kızlarının çok yaptığı çocuksu bir davranış. Yada yapmaya çalıştığı diyelim. Çünkü bir çoğu kendi kız arkadaş çevresinde bunun gibi hakimiyetleri güç göstergesi olarak kullanıyorlar. (Ay kız bir damat getirdim TR'den yemin ediyorum mum gibi mum. Allah inandırsın hiç sözümden çıkmıyor. Sıçma desem 1 hafta tuvalete gitmez o derece yanıııı) Ayrıca alışveriş, moda, eğlence, saç, giyim gibi konulara çok daha zaman ve ilgi gösterdikleri için beyinleri insan gelişiminde fazla ilerleyememiş.

Gewerbe konusuna gelince, eğer devlete vergi ödemiyorsa, devlete yük olmayacak şekilde para kazanmıyorsa her zaman bir sorun var demektir. Bir şekilde gönderilebilirsin. Tam zamanlı bir iş en garanti yöntem.
Aynen sana katiliyorum arkadasim tam olarak köle gibiyiz malesef.. Agirima gidende zaten bu

1963 23.05.2015 03:02:04

bu konu buraya gelecek arkadaslara ders olsun insanlar buraya gelmeden önce sanki burada her yer is cok para ve süper bir yasam var gözüyle bulutlarin üstünde gibi geliyorlar      buradaki kisi  bunu hissettigindede eline cok büyük bir koz vermis oluyorsunuz seni ben getirttim benim sayemde geldin ben istersem gönderirim gibi durumlar ortaya cikiyor ve huzursuzluklar  türkiyedeki yasantin birde o kötüyse isin cokzor arkadas buradaki kisinin meslegi varsa iyide bir maasi varsa seninde bir meslegin yoksa alacagin para zaten belli seni muhtac görür ozaman  ne sevgi kalir ne saygi buraya gelenlerin bir cogu budurumu yasiyor burada tabiiki herkez gelecegini düsünmek zorunda ama size bir tavsiyem burayi kurtulus gibi görmeyi birakin ve sadece aile birlesimi icin buraya gelmeyi düsünün ve esinizlede buraya gelmeden budurumu konusun almanyaya gelirken almanya oldugu icin degilde onun icin geldiginizi ona hissettirin bu dediklerim herkez icin gecerli degil tabiikide ama benim gördüklerim ve duyduklarim bu sekilde

Sayfa: [ 1 ]