nur çiçek
21.05.2015 00:13:29
Merhaba arkadaslar
Benim bir sorum olacak lutfen bilgisi olan yardim etsin
Esim suriyeli kendisi almanyaya iltica etti ve ilticasi bi kac ay icinde kabul gorundu. Esimle gecen ay nikahimizi yaptik. Simdi aile birlesimi icin bilgi alirken benim aile birlesimi yapamayacagimi soylediler cunku esim sosyal yardim aliyor ve dil ogrenip calismayana kadarda yapamayagiz. Bir avukata danisdik kendisi benimde iltica edip iltica davamin sonuclama kadar kisa sureli oturma izni alip daha sonra cocuk olursa belki daha iyi bir sekilde oturma izni alirsiniz dedi. Benin sorum eger ben iktica edersem bir daha turkiyeye donemez miyim ? Eger turkiye donemezsem ve esim calismaya baslarsa ve iltica mi cekersem ulkeme seyahat edebilirmiyim ? Ve son olarak eger cocuklarimiz olursa esim suriyeki ve iltica bende iltica olursam cocuklarimiz turk mu olacak suriyeli mi ? Simdiden tesekkurler
yuva kurcam
21.05.2015 07:29:07
Baya karışık bir durum, avukat bence en iyi yol gösteten olur bu durumda..
Almanya'da aile birlesimi aylik geli ve ev durumuna bağlı!kanun böyle! Senin iltica etmeni ben dogru bulmuyorum, ortada hic birsey yokken vatanimizi kötülüyorsun. Iltica ci olarak kactigin ülkede izin yapman ne kadar dogru olur?? Celişki var...cocuk konusunuda iyce danisin derim.
tugce_doerjer
21.05.2015 09:58:13
Nur hanim, esiniz almanyaya daha yeni gelmis, esiniz önce integration kursuna gidicek daha sonra sinava girip b1 sertifikasini alacak ki burada oturum izni olsun daha sonra esiniz bir ise girip calisicak belli bir geliri olacak evi olacak ki size aile birlesimi yapabilsin kanun bu. bu kanun ama bütün yabancilari mi kapsiyor yoksa iltica edenler icin ayrica ek maddeler varmi bilmiyorum. iltica ettikten sonra surec nasil isliyor nelerle karsilasacaksiniz bunlari avukatiniza danismaniz gerekiyor.
nur çiçek
21.05.2015 12:57:25
Alıntı yapılan: yuva kurcam - Mayıs 21, 2015, 07:29:07 ÖÖ
Baya karışık bir durum, avukat bence en iyi yol gösteten olur bu durumda..
Almanya'da aile birlesimi aylik geli ve ev durumuna bağlı!kanun böyle! Senin iltica etmeni ben dogru bulmuyorum, ortada hic birsey yokken vatanimizi kötülüyorsun. Iltica ci olarak kactigin ülkede izin yapman ne kadar dogru olur?? Celişki var...cocuk konusunuda iyce danisin derim.
Bende iltica etmek istemiyorum zaten. Heleki vatanımı kötülemek niyeti dahi rahatsız ediyor beni bunu bilin. bu şekilde önyargılı olmanızı istemiyorum. ülkeme tekrar dönemeyeceğimi bilmem dahada ürpertiyor beni. ama danışdığımız avukat bize aile birleşimi yapamazsınız eşiniz çalışmadığı müddetçe dedi ve bu yolu tavsiye etti. eşim dil öğrenmeyene kadarda çalışamaz bu en az 2 seneyi alır belkide. ama 2 senede eşimden ayrı kalmak istemiyorum ve oraya gidebilecek bir yol üstüne istişare ediyorum. teşekkürler yorumunuz için
benim gittigim kurstada birisi vardi afganistan vatandasi iltica etmisti kursu bitirip is bulmadan getiremiyordu esini birde iltica etmeni hic tavsiye etmem sonucta insanin arkasinda bir gidecegi devleti olmasi iyi birsey pisman olacagin seyleri yapma sabret bence sonra cok pisman olursun ama yapacak birseyin olmaz bunlari yapmadan önce bilmiyormuydunuz yada neden arastirmadiniz bu isin böyle olacagini esinizde biraz gayret göstersin 2 sene ne almancasi ögreniyor onuda anlamadim 5-6 ayda almanca b1 sertifikasi alanlar var sertifikayi aldiginda is bulur en fazla birsene ayri kalirsiniz bence cok iyi düsünün bu isi
omerumutesen
23.05.2015 17:14:12
Alıntı yapılan: nur çiçek - Mayıs 21, 2015, 12:13:29 ÖÖ
Merhaba arkadaslar
Benim bir sorum olacak lutfen bilgisi olan yardim etsin
Esim suriyeli kendisi almanyaya iltica etti ve ilticasi bi kac ay icinde kabul gorundu. Esimle gecen ay nikahimizi yaptik. Simdi aile birlesimi icin bilgi alirken benim aile birlesimi yapamayacagimi soylediler cunku esim sosyal yardim aliyor ve dil ogrenip calismayana kadarda yapamayagiz. Bir avukata danisdik kendisi benimde iltica edip iltica davamin sonuclama kadar kisa sureli oturma izni alip daha sonra cocuk olursa belki daha iyi bir sekilde oturma izni alirsiniz dedi. Benin sorum eger ben iktica edersem bir daha turkiyeye donemez miyim ? Eger turkiye donemezsem ve esim calismaya baslarsa ve iltica mi cekersem ulkeme seyahat edebilirmiyim ? Ve son olarak eger cocuklarimiz olursa esim suriyeki ve iltica bende iltica olursam cocuklarimiz turk mu olacak suriyeli mi ? Simdiden tesekkurler
Esin kursunu tamamlarken ve tamamladiktan sonra surekli 3-6 yada 12 aylik gecici oturum verecekler sertifikasini aldiktan sonra basvurdugu butun isler icin yabancilar subesine danismasi gerekecek eger ki devlet ona bu is uygun derse gidebilecek buldugu is aylik 1500 euro maasli bir isse diyecekler ki bu ise sen giremezsin once almanyadaki oturrumu olanlar ve alman vatandaslarinin onceligi var surekli bunu yapacaklar en azindan 3 seneyi boyle savuracaklar ondan sonra da 400 euroluk isler gondericekler surekli ona o zaman da max. 3 tane 400 euroluk is yapabilecek ve gene de oturumunu ayni sekilde verecekler bu sekilde buyuk bir uyuzluk yapiyorlar kotuleme konusunu demiyorum ama ne sartlarla iltica etmek mecburiyetinde kalmis insanlar var onlarinda hakkini yiyorlar fakat bu konuya kucuk bir ayrinti olarak yada soyle diyim bir nevi kanun acigi olarak eger ki esin kursunu yaparken kendine bir is bulursa 400 euroluk mini job bulursa ve buldugu bu isle anlasirsa kursu bittikten sonra ona vollzeit is icin sozlesme yaparlarsa o zaman olay yabancilar subesi ve isveren arasinda geciyor yani isveren gidip bu isciyi istiyorum dedigi zaman kesinlikle olmaz diye diretemiyorlar cunku kursunu zaten bitirmis birisi ve isinide bulmus oldugu icin daha fazla killik yapamiyorlar butun bunlari kurstan tanistigim suriyeli ve pakistanli iki arkadasimla surekli islemleri icin yanlarinda bulundugum hatta onlara defalarca is buldugum icin cok iyi biliyorum bahsettigim konu hakkinda esinin bilgili olmasi icin anlatirsin.
Aile birlesimi konusuna gelince esin oturum almadan seni buraya getiremez eger ki cocugunuz olursa cocugunu burda dogurmadigin ve ailede burda gecerli bir oturum izni olan kisi olmadigi icin cocuk uzerinden de bir sansiniz olamaz maksadim ilticaya tesvik degil ama iltica edip cocugun burda olursa o zaman cocuk uzerinden kendi ulkenize gitme engelinizde kalkiyor ve oturumlarinizi da bu sureci yasamadan aliyorsunuz FAKAT !!!!! iltica yaptiginda kendi basina oldugunda yasamak zor gelmez ama ulkenin kotulemenin yani sira butun bunlarla ugrasirken ve yasamaya calisirken haddinden fazla yipranirsin ve esinde yipranir benim ve sayfadaki cogu kisininde tavsiye edecegi gibi esin orda kursunu yapip isini bulup oturum kartini aldiktan sonra normal surecle aile birlesimi yapin ve kendinizi daha fazla riske ve yuke sokmayin bence kim bilir bu surecleri hepimiz yasadiklarimizdan soyluyoruz belki cok daha fazla belki de cok daha kisa olma ihtimalleri var ayrilik hasret zor burdaki arkadaslarin neredeyse tamami en azindan 1-2 ay bunu yasadi bence sende avukatla surekli irtibatta olarak gerekli islemleri halledip aile birlesimi yoluyla bu isi halledebilirsin yolunuz acik olsun umarim pisman olacaginiz bir sey yapmadan hayirli bir sekilde halledersiniz
KaLpSiz
26.05.2015 23:03:17
bildigim kadariyla yardimci olayim esin almanyada iltica uzerinden oturum almis. sen almanyada iltica edersen zaten evlisiniz cocugunuz olursa cocugunuzada oturum Hakki dogar cunku ilticasi Kabul gorenler evlilik uzeri oturum Alan kisilerden daha cok haklara sahiptir bir nevi dokunulmaz diye bilirim cunku geldikleri ulkede savas vs sorunlardan dolayi geldikleri icin yasalar daha esnektir diyebilirim. cocugunuzun oturum almasi demek sizinde oturum almaniz anlamina gelir. benim dusuncem bu yonde tr de esinizden ayri kalacaginiza burada esinizin yaninda ilticaci kalmak daha Uygun olur bence ilerde oturum alinca ilticanizi cekerseniz tr ye gelip gidersiniz hic bir sorunla karsilasmazsiniz. varsayim degildir hepsini kendim yasadim saygilar...