ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Evlilik ve Askerlik Hk. (Yardımınıza İhtiyacım Var)

Sayfa: [ 1 ]

nurishn 24.05.2015 05:31:17

Merhaba değerli arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum. Hemen sorumu sormak istiyorum. şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Sözlüm Almanya'da yaşıyor çift vatandaş hem Alman hem Türk  Biz Evlenmeyi düşünüyoruz. Ben Türkiye'de yaşıyorum.
Daha önce Üniversite ye yerleştim ve 01.12.2020 yılına kadar tecilliyim

şimdi arkadaşlar benim vatani görevimi yapmaktan korku duymuyorum. Ama sözlümüde çok seviyorum beni forumda sözlü olan ilişkisi olan arkadaşlar daha iyi anlayacaklar duygularımı.

Aile kurmak istiyoruz artık ve evlilik yakın. Askerliğim Almanya'da be gibi sorunlar doğurur? Askerlikten (kurtulma) demeyeceğim. Saygısızlık yapmayacağım Vatana! Ama, ben sözlümü çok sevdiğim için bu askerlik konusu canımı sıkıyor ve ileride başıma ne gibi dertler açar? Askerlikten evlenerek veya çift vatandaş olarak muaf olma şansım varmıdır. LÜTFEN KONUYA HAKİM ARKADAşLAR YORUM YAPARSA Çok mutlu olurum.

Teşekkür ederim.

titanm4a1 24.05.2015 11:37:49

Bende benzer bir durum yaşıyorum. şimdi artık kısa bir süre gidip,  bir miktar da döviz ile yapılan askerlik kalktı zaten. Sadece döviz ile yapabiliyorsun yurtdışında 6000 euro.
Alman vatandaşı olman durumunda askerlik haliyle düşüyor.  Almanyada zorunlu askerlik yok.  İlerde dedin ki ben Türkiye'ye kesin dönüş yapacağım,  tekrar Türk vatandaşı oldun,  o zaman tekrar askerlik ile yükümlü hala geliyorsun

fuk_18 24.05.2015 12:53:46

2020 ye kadar kafan rahat merak etme askerlik den yana korkun olmasin aile birlesimini yapip almanya gidebilirsin askerlik zaten 1000 euro dusecek bedelli yaparsin vatandaslik degistirmene gerek yok bile sen once evlen nikahini kiy almanya git yardimci oluruz zaten yine sana ama su asamada askerlik dusuncecegin en son asama dusunmene bile gerek yok hatta

nurishn 24.05.2015 17:42:17

Alıntı yapılan: fuk_18 - Mayıs 24, 2015, 12:53:46 ÖS
2020 ye kadar kafan rahat merak etme askerlik den yana korkun olmasin aile birlesimini yapip almanya gidebilirsin askerlik zaten 1000 euro dusecek bedelli yaparsin vatandaslik degistirmene gerek yok bile sen once evlen nikahini kiy almanya git yardimci oluruz zaten yine sana ama su asamada askerlik dusuncecegin en son asama dusunmene bile gerek yok hatta

İçimi öyle rahatlattınız ki yorumunuz ile. Çok teşekkür ederim. Saolun.

nurishn 24.05.2015 17:42:59

Alıntı yapılan: titanm4a1 - Mayıs 24, 2015, 11:37:49 ÖÖ
Bende benzer bir durum yaşıyorum. şimdi artık kısa bir süre gidip,  bir miktar da döviz ile yapılan askerlik kalktı zaten. Sadece döviz ile yapabiliyorsun yurtdışında 6000 euro.
Alman vatandaşı olman durumunda askerlik haliyle düşüyor.  Almanya'da zorunlu askerlik yok.  İlerde dedin ki ben Türkiye'ye kesin dönüş yapacağım,  tekrar Türk vatandaşı oldun,  o zaman tekrar askerlik ile yükümlü hala geliyorsun

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Sayfa: [ 1 ]