ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya'ya gitmeden Türkiye de Yapılması Gereken İşlemler Nelerdir?

Sayfa: 1 [ 2 ]

1963 28.05.2015 16:31:01

sgk yada gidebilirsiniz e-devlettende bakabilirsiniz gecmise dönük bir borcunuz varsa orada cikar birde ikametinizi almanyaya aldirdiktan sonra borclanma gibi bir durum söz konusu olamaz olan borc varsa gecmisteki aylik prim borclarinizdir bu kanun 2012 yilinda cikti yani 2012 yilindan itibaren sigortali bir iste calismadiysaniz gelir testi yaptirmadiysaniz ve ikametiniz yurtdisinda degilse devlet sizin adiniza bu parayi ödüyor ve sizden tahsil ediyor bir sekilde bu konuda cok az kisinin bilgisi var bence bu durumda olan arkadaslarin e -devlet  sitesinden yada sgkya giderek gecmise dönük borclari varmi arastirmasi lazim sonra faiziyle ödeyebilir

free_13 28.05.2015 18:30:11

Teşekkürler;

E-Devletten kontrol ettim benim ir borcum gözükmüyor bazı çalışma arkadaşlarıma baya sağlam borçlar geldi yalnız.
Dediğiniz gibi pek bilinmeyen bir konu.

Reyya 01.06.2015 10:26:48

Alıntı yapılan: 1963 - Mayıs 28, 2015, 04:32:04 ÖÖ
sgk ya neden haber vermesi gerekiyor anlamadim bence gerekmiyor sgk dan borc cikma durumu genel saglik sigortasindan oluyor  devlet sigortasiz olanlar icin gelir testi yaptirmalarini istiyor geliri olmayanlarin primi devlet tarafindan karsilaniyor gelir testi yapmtirmasan devlet senin icin ödüyor primini ama sonra bu parayi senden tahsil ediyor  devlet yurtdisinda ikamet edenler icin bu primi ödemiyor sadece yapmasi gereken gelecegi bölgedeki konsolosluga gidip ikametini bildirmesi gerekiyor egerki bildirmesse devlet yurdisinda olsa bile primini ödüyor borc cikma durumu bundan oluyor sgk ya gitse bile bu sekilde söylerler cünkü elinde bir belge yok yurtdisinda ikamet ettigine dair bu durumdada kurumunda herhangi bir islem yapmasi mümkün degil devlet kurumlari varsayimlara göre hareket etmez elinde bir belge olmasi gerekir baska yapilmasi gereken bir islem varsa sgk da onu bilmiyorum ben yapmadim yapanida duymadim varsa söyleyin bizde ögrenelim

dediğiniz doğru. sağlık sigorta primi borcu çıkmaması için türkiyede iken nufüs müdürlüğüne gidip yurtdışındaki adresinizi bildiriyorsunuz. veya yurtdışında iseniz türk konsolosluğuna bulunduğunuz adresi bildiriyorsunuz. hepsi bu. sgk ya haber verilmesi gerekli  diye birşey yok.

Sayfa: 1 [ 2 ]