ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Evcil hayvan

Sayfa: [ 1 ]

titanm4a1 22.06.2015 22:08:55

Merhaba arkadaşlar,  hayırlı Ramazanlar
Türkiye'ye gittiğimde kedi alıp getirmek istiyorum ama nasıl olacak bir bilgim yok,  tecrübe sahibi olan var mı ne tür işlemler yapılması lazım.
şimdiden teşekkürler

Erselo 23.06.2015 01:07:59

evcil hayvan getirip götürmek çok zor. şartları ağır. bu konu hakkında konsolosluğun sayfasından bilgi alabilirsiniz. https://www.tuerkei.diplo.de/Vertretung/tuerkei/tr/03-rk/11-zollvorschriften/reisen-umziehen-haustiere

titanm4a1 23.06.2015 01:55:36

Teşekkür ederim,  bu bildiriyi okumuştum.  İşler pratikte de zor yani.  Bunun dışında  havayolu şirketleri açısından bir farklılık oluyor mu. Tavsiye ettiğiniz bir firma var mı.

Erselo 23.06.2015 02:08:27

Alıntı yapılan: titanm4a1 - Haziran 23, 2015, 01:55:36 ÖÖ
Teşekkür ederim,  bu bildiriyi okumuştum.  İşler pratikte de zor yani.  Bunun dışında  havayolu şirketleri açısından bir farklılık oluyor mu. Tavsiye ettiğiniz bir firma var mı.

prosedürünün zor olduğunu biliyorum.akrabamın kedileri var almanya'dan arabayla izne gelirken getirmezdi. nedenini sorduğum da kağıt işinin, hastalık testlerinin çok olduğunu söylemişti. buralarda evcil kedi rahatlıkla bulabilirsiniz. neden türkiyeden getirmek istiyorsunuz ki

titanm4a1 23.06.2015 02:48:40

Alıntı yapılan: Erselo - Haziran 23, 2015, 02:08:27 ÖÖ
prosedürünün zor olduğunu biliyorum.akrabamın kedileri var almanya'dan arabayla izne gelirken getirmezdi. nedenini sorduğum da kağıt işinin, hastalık testlerinin çok olduğunu söylemişti. buralarda evcil kedi rahatlıkla bulabilirsiniz. neden Türkiyeden getirmek istiyorsunuz ki

Van kedisi almak istiyorum,  Türkiye'de ücretsiz sahiplendiren çok,  ama burda 200 eurodan başlıyor ve en az beş satıcıya mail attık geri dönen olmadı.  Bende alternatif olarak bu şekilde olur mu diye merak ettim.
Yardımın için çok teşekkür ederim

tugce_doerjer 23.06.2015 10:33:54

merhaba, evcil hayvan getirmek aslinda cok da zor degil. önemli olan istenilen evraklari hazirlamak. ben köpegimi getirdim istanbuldan. yapmaniz gereken ilk sey bir veterinere gidip eu ulkesine evcil hayvan cikartmak istediginizi söyleyeceksiniz. evcil hayvandan kan alinacak ve tahlile gönderilecek. bu kuduz tahlilidir. evcil hayvanin kuduz virusu tasimadigini kanitlamak icin. sonrasinda size gelen tahlil sonucunu tarim il müdürlügüne götürücek ve diger evraklarla birlikte orada onaylaticaksiniz. söyle bir sorun var bu kuduz tahlili ne yazik ki 3 ay sürüyor. kanin 3 ay önceden alinip tahlile verilmesi gerekiyor. sonraki islemler bir günde bitiyor.

ayrica sivas kangal, saldirgan köpek cinsleri (pittbull gibi) yurtdisina cikarilmasi yasak. en güzeli ucacaginiz havayolu sirketini aramak ve size gerekli evraklarin listesini göndermelerini istemek. van kedisinin cikis yapmama olasiligi var cünkü sivas kangal gibi türkiyeye özgü bir cins. en güzeli bilgi almak ve bu sekilde yola cikmak.

istenilen evraklarda eksiklik olursa havaalaninda evcil hayvaninizi karantinaya aliyorlar buda 2 haftaya yakin sürüyor ve bu süre zarfinda karantina,mama,veteriner isleri gibi bir sürü seyin parasini ödemek zorundasiniz. günlük yaklasik 50€ ya variyor masraflar. hayvanin karantina süresinde cektigi stres de cabasi.

kayinvalidem köpegini istanbula tatile gelirken getirmisti dönüste köpegi karantinaya aldilar yaklasik 250€ para ödediler ve hayvan 10 gün orada kaldi. bilginiz olsun sorun yasamamak icin muhakkak havayolu firmasiyla konusun bilgi alin  okey:)

titanm4a1 23.06.2015 13:06:10

Anlaşılan bayaa bir süre lazım. Cevabınız için çok teşekkür ederim tugce_doerjer

tugce_doerjer 24.06.2015 08:49:02

evet 3 ay evraklarin hazirlanmasiyla birlikte 4-5 ay gerekiyor.

Sayfa: [ 1 ]