mugur9
30.06.2015 00:25:20
Merhaba arkadaşlar,
Yoğun aramalarıma rağmen bu soruya bir cevap bulamadım o yüzden soruyorum. Ben geçen sene Eylül ayında Almanya'ya Master öğrencisi olarak geldim, okuldan destek alıyorum. Türk vatandaşıyım oturum iznim var eşimi Almanya'ya getirmek istiyorum. Eşimle oturum iznini aldıktan sonra evlendim. Ancak bu durumda eşimi getirebilmem için az iki yıl burda kalmış olmam gerektiğine dair bir şart okudum, buna benzer bir durumu yaşamış olan var mı? Bir çıkar yolu yok mu?
Bazı yerlerde 5 yıl bile diyorlardı ama yasayı kontrol ettim sanırım değişmiş. Not olarak da 'bu şartın bazen kaldırılabileceği' eklenmiş. Bu ne demek? Uygulanacak mı şuan?
tugce_doerjer
30.06.2015 08:49:55
türk vatandaslarindan gelir ve ev istiyorlar. siz ögrencisiniz herhangi bir yerde kadrolu olarak calisiyormusunuz? yada is sozlesmeniz varmi? eger devletten yardim aliyorsaniz okul yada yasamak icin vizeye basvursaniz bile ret cevabi alirsiniz. yaniniza gelicek olan esinizin gecimini ve her turlu masrafini sizin karsilayabilmeniz lazim. aksi halde basvurunuz onaylanmaz. isterseniz 5 yil kalin almanyada ögrenci oldugunuz ve issiz oldugunuz sürece vize basvurusu sadece zaman kaybi olur sizin icin.
mugur9
02.07.2015 17:34:57
Okuldan destek alıyorum ve asistanlığım var. Aylık 1600€ gelirim var, o sorun olmayacaktır. Onu sormuyorum da Alman devleti oturum iznini aldıktan sonra evlenenlerden 2 yıl Almanya'da kalmış olma şartı koşuyor mu, bu uygulanıyor mu bunu merak ediyorum.
tugce_doerjer
03.07.2015 09:04:05
böyle bir sey duymadim ben daha önce arayip konsolosluktan bilgi alabilirsiniz yada yabancilar subesinden. en dogru cevabi onlar verir