AKINARI 04.07.2015 04:07:19
KaLpSiz 04.07.2015 21:54:30
AKINARI 05.07.2015 10:28:07
fuk_18 05.07.2015 12:30:27
Alıntı yapılan: AKINARI - Temmuz 05, 2015, 10:28:07 ÖÖ
Olaya kesinlikle maddi olarak bakmıyoruz. Macera kısmına gelince almanya'da bizi cezbeden Tr'den farklı lüks yaşam değil, aksine kuralcı bir toplum oluşları, Bireylerin daha şeffah ve özgür olduklarından sebeptir. Bizler burda durumumz iyi fakat devlet tarafından ödedigimiz vergiler, uğradıgımız haksızlıkları bir biz bide Allah bilir. KANUNSAL bir ülke olarak görüyoruz almanya 'yı istegimiz bu yüzdendir. Cevabın içinde çok teşekkürler arkadaısm.
KaLpSiz 05.07.2015 12:35:43
kaanK 05.07.2015 16:18:22
bu konuda hiç yorum yapmaya bile gerek yok. Türkiye'deki adam kayırma, yanlı adli kararlar, paranın adalet üzerindeki etkisiz, torpil v.s v.s bunları TV de görerek değil Türkiye'de yaşayarak tecrübe eden bilir. (40 yıl yaşadığım için biliyorum).eduega 08.07.2015 12:57:20
1963 09.07.2015 01:47:56
insanlari arastirmadan bilmeden yanlis bilgilendirmeyin
egeli35 09.07.2015 10:48:44
Alıntı yapılan: kaanK - Temmuz 05, 2015, 04:18:22 ÖS
Sizi yanlış yönlendirmek istemem, sadece bu konuda fikirlerimi söyleyebilirim.
Bazı arkadaşlar benim buradaki yorumlarımı ve Almanya'ya bakış açımı söylediklerimde farklı eleştirilerde bulunuyorlar. Aslında ortada olan bazı gerçekler ve bunları kaçırıyorlar.
1. İşçiden alınan vergi
Türkiye ve Almanya arasında bir fark yok.
Hatta Türkiye'de daha ağır. Örneğin senin ne kadar gelirin olduğuna bakmaz 500 TL ücret alıyorsan da bunun vergisini alır. (işçi için söylüyorum) Burada gelirin hayatını sürdürebilecek seviyede değilse üzerine ilave eder. Çocuğun varsa daha az vergi alır.
2. Ticarette vergi.
Türkiye'de KDV %18 burada %19
Türkiye'de gelir vergisi %25 burada %25
Türkiye'de ticaret yaparken ne kadar kazandığına bakmaz, tüm gelirin üzerinde vergi alınır.
Burada gelirin senin hayatını sürdürebileceğin seviyenin altındaysa vergi alınmaz, ama gelirin çok yüksekse o zamanda fazla vergi ödersin.
Türkiye'de kolay vergi kaçırırsın burada belki biraz zor olur. (Ama müslümansan sorun yok, kafire vergi ödemediğin için günah işlemezsin.)
3. Adaletsizlik.bu konuda hiç yorum yapmaya bile gerek yok. Türkiye'deki adam kayırma, yanlı adli kararlar, paranın adalet üzerindeki etkisiz, torpil v.s v.s bunları TV de görerek değil Türkiye'de yaşayarak tecrübe eden bilir. (40 yıl yaşadığım için biliyorum).
Durum benzetmesi yapalım.
Türkiye'de işverensiniz, fabrikanıza 2 işçi alacaksınız, 3 başvuru var:
- Birisi Türk
- Diğeri yabancı ama ülkeye iyi entegre olmuş, giyim kuşam yerinde dilinide geliştirmiş.
- Bir diğeri yine yabancı ama o çok az Türkçe biliyor ve bakımsız.
Hangi işi işçiyi tercih edersiniz ?
Her ülkede adaletsizlik, taraflı adli karalar olabilir, ama bir ülkede azınlıksan en küçük adaletsiz davranış göze batar.
Biraz araştırın bakalım Türkiye'de kimler ne suçlar işlemiş, amcası dayısı olduğu için serbest kalmış, yada para hangi kapılar açmış, her şeyi geçtim siyasi torpil nerelere varmış.
Size söyleyebileceğim tek şey var. Eğer kafası çalışan zeki insanlarsanız, çevrenize uyun sağlayabiliyorsanız, kurallara ve içinde bulunduğunuz toplumun kültürüne saygılıysanız, her şekilde bu ülkede mutlu olursunuz.
Eğer kültürsüz ve görgüsüz bir malsanız, Türkiye'de bir baltaya sap olamamış Almanya bedava bakıyormuş kafası ile yaşamak için gelirseniz, ezilirsiniz, mutsuz olursunuz. Para kazansanız dahi mutsuz olursunuz, çünkü mallık seviyeniz mutlu olmanıza izin vermez.
KaLpSiz 10.07.2015 00:47:35
KaLpSiz 10.07.2015 00:52:41
KaLpSiz 10.07.2015 01:01:49
simdi.ben sana az miktar yazdim kabaca hesap yaptim sadece benzin.parasini sene.sonu vergi iadesi.olarak bir.kismini.alabilirsin. daha kiyafetten vs bahsetmedim turkiye gidilecek tatil masrafindanda bahsetmedim bunlarida hesaba kat esin ve cocugunla ayda 1 de olda adana kebabi.yemeye.gidersiniz sanirim buda salata ayran vs derken 40 euro
ev tasimak istersen 3 ay depozito alirlar buda en az 1200 euro zaten ev tasimak sana 4000 eurodan asagiya patlamaz. Tasininca mutfak olmuyor.cogu evde yani.kendi mutfagini kendin alican
fabrikada. It.gibi 8 saat.robot gibi calisican 3 vardiye hemde. Eee tabi canim biz size yalan.atiyoruz.siz.daha.iyi.biliyorsunuz almanyaya gel 1 sene icinde zaten birsey yapamazsin kurs vs. Tabiki onuda.kafan.alirsa basarirsan basaramazsan ezik.gibi.esinle.doktora her yere gidersin. Eee tercuman.lazim.nede olsa degilmi ? Buradaki hayati gormeden yorum yapma heleki esinin ailesine yakin yasayacaksan yandin ki ne yandin kardes umarim kafan almistir bazi seyleri. Yanlisim varsa lutfen.almanyada yasayan.arkadaslar yorum.yapsin. bu arada tatile gidince alacagin.cikolatalarin parasinida hesapla
1963 10.07.2015 02:56:41
egeli35 10.07.2015 08:40:22
İnsanlar Türkiyeden Almanya ya hiç bilmedikleri kültüre dile yaşama alışmayı zorlukları göze alıp giderken senin gibi Almanya da yaşayıp sürekli şikayetçi olan mutsuz olsan insanlar neden ülkesine geri dönüş yapmıyor merak ediyorum
? Almanya da size ne tatlı geliyor da vazgeçemiyorsunuz
? Ben geri kafalıyım ya sen ileri kafalı biri olarak mantıklı düşündüğünde Türkiye de yaşaman gerekli hala neden oradasın
?? şunuda söyliyeyim sunacağın bütün bahaneler senin kendi savunduğun tezin yanlış olduğunu gösterir !!!!!tugce_doerjer 10.07.2015 09:30:51