diamond83
20.07.2015 01:07:25
Slm arkadaslar,
Ben 8 senedir evliyim, esim türk vatandasi ben alman vatandasiYim. Türkiyede evlendik biz ve uzun seneler orda yasadik. Esim hic almanyaya gelmedi. 2 cocugumuz var. Ikiside alman vatandasi, kücügü almanyada dogudu, ozamanda esime shengen vizesi basvurmustuk, dogum icin gelmek istiyor diye, vize kabul edilmedi, gerekce esimin almanyadan birdaha cikicagana garanti yokmus, onun icin izin vermediler. Esim calisiyor ama sigortasi yok, bide üstüne 2 ev var bide araba var, bunlari gösterdik ama vize vermediler. Ben almanyada yasiyorum, iki cocuk benim yanimda, büyük cocukla dönmüstüm ozaman, arbeitsamta kayit oldum simdi elternzeit dayim, bide ikinci cocuk olunca bu devam etti, daha iki sene elternzeit im var. Yani bunlari anlatiyorum ona göre fikir verin:) elternzeit ta oldugum icin sürekli gidip geliyorum türkiye ye ama artik bir arada olmak istiyoruz ben esimi almanyaya getirmek istiyorum. Dedigim gibi ilk vize basvurusu iptal oldu, esim cocugunun dogudugunu görmedi, hatta vize kabul olmadi diye tekrar itiraz ettik, herseyi iYice acikladik ama olmadi, annesinide gösterdik emekli diye bide sigortasi olmadigi icin esimin annesi bakiyo diye gösterdik. Ben arbeitslos oldugum icin daveti annem cikarmisti, annem 20 senedir ayni yerde calisiyor ve maasi iyi. Ama vize kabul olmadi. Simdi nasil bir yol izlemeliyiz, esimi nasil getircem almanyaya? Biraz karisil oldu ama umarim birileri iyi fikir verir. Lütfen cok biktim artik, her yeri okuyorum arastiriyorum ama yok cözüm bulamiyorum...
KaLpSiz
20.07.2015 13:22:02
1 gun 1 gundur vakit kaybetmedeb idata firmasindan randevu alin cunku bildigim kadariyla en erken 3 ay sonrasina konsoloslukta termin veriyorlar. Cocuk uzeri aile.birlesimi dil sertifikasina da gerek yok gorusmeden sonra 1 bilemediniz en gec iki ayda esiniz yaninizda olur rahat olun 100 de 100 esiniz yaniniza gelicek ve calismamanizida sorun yapmayin ozellikle. Cocuk uzeri aile birlesiminde gelire bakilmaz bol.sans