Merhabalar arkadaşlar,
Evlilik vizesi için başvuru yapmak üzereyim. Almanya'da 9 ay kalarak bir dil kursunda eğitim aldım. şu an elimde C1 Tteilnahmebescheinigung ve Teilnahmebestätigung olarak geçen katılım belgeleri mevcut ancak bunlar gerekli süreyi doldurup dil okulunun yaptığı sınav sonucunda verilen belgeler, yani Goethe/Telc veya muadili kurumlar tarafından değil.
ÖSD sınavı için buradaki bir dil okulu yetkilisinden aldığım bilgiye göre vize başvurusu sırasında bu durum belirtilerek belgelerim ibraz edilirse A1 sertifikasına ihtiyacım olmuyormuş.
Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyim? Vize görüşmesinde almanca konuşarak C1 durumunda olduğumu rahatlıkla kanıtlayabilirim. Ancak bunlar sertifika değil, ve eğer kabul edilmeyecekse bu durum vize görüşmesi sırasında mı ortaya çıkar yoksa evrakları yollayarak beklememiz mi gerekir?
Bursa'da ikamet etmekteyim. Eğer kesinlikle A1 "Sertifika"n olmalı diyorsanız, İstanbul, Ankara, İzmir içinde veya herhangi bir şehirde bu belgeyi alabileceğim yerler hakkında önerebileceğiniz yerler var mıdır? Direkt ÖSD A1 sınavı olarak mı, yoksa TestDaf, Goethe veya Telc sınavı yapan merkezleri mi aramalıyım? Bir görevli yönetmeliğin değiştiğini ve sadece ÖSD sınavının geçerli olduğunu söyledi. Bu ne derece doğrudur? Ya da doğrudan başvuruyu yapıp vize başvurusu sırasında mı görmeliyim? Eksik belgeyle göndermeyeceklerini varsayıyorum, ancak emin de değilim.
Önerileriniz ve değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
Not: Ekte katılım belgesini önlü arkalı ilgilenecek arkadaşlara yardımcı olması açısından sundum.