ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Beklenmedik bir gelişme hakkında yardıma ihtiyacım var.

Sayfa: 1 [ 2 ]

Brn7 10.08.2015 10:35:20

Alıntı yapılan: BirEzgidirMavi - Ağustos 10, 2015, 12:52:06 ÖÖ
Çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz, lakin kimse dememiş ki: Çocuk üzerinden başvurmuşsun hoş almışsın da vizeni. O çocuğun durumu ne olacak. Tabiiki Allah kimseye yaşatmasın aile içi geçimsizlik zor ama 1.5 ay içinde ne oldu da iş boşanmaya geldi. Sırf Almanya'ya kapak atabilmek için geldi isen o çocuğun suçu neydi ?

Allah herkesin gönlüne göre versin.

ben buraya isteyerek gelmedim. yani amacım kapak atmak deildi. zaten sadece oğluma yakın olmak için dönmek istemiyorum. yoksa beni burda tutan bişey olmasa direk ülkeme seve seve dönerim. yanlış anlamışsın olayı. ben özele girmeden özet geçtiğim için bu şekilde anlaşıldım sanırım.

Madem böle kapak atmak gibi algılar oluşuyo bende kısaca durumumu anlatmak istiyorum o halde. Ben buraya gelme meraklısı bi adam değildim.benim ankara da evim, güzel bi işim, güzel bi mevkim ve kendş arabam olmasa da şirketin arabası vardı. aylık kazancım da primlerle beraber 4000 tl civarıydı. yani ben köyden gelmedim. yada parasızlıktan gelmedim. her şeyden önemlisi öle kapak felan da atmadım.

ben buraya ilk defa gelmiyorum daha önce turist olarak 3 kere geldim. eşim le biz ankara da evlendik ve orada çocuğumuza hamile kaldı. kendisi türk asıllı alman. almanya da doğum yapmak istedi. bende uygun buldum. daha sonrasında ise tr dönmek istemediğini söledi. yani ben bi nevi çocuum için almanya ya gelmeye mecbur bırakıldım. buraya geldikten sonra ise sanki karşımda başka birisi vardı. tanıdığım eşim yok. bana sanki ona muhtaçmışım gibi davranmalar hiç sölemediklerini sölemeler felan. beni ailesiyle iç içe yaşamak zorunda bırakmaya çalışıyo. fazla detaya girmek istemiyorum. geçen ay bi tartışmada git bu evden dedi. çektim gittim 10 gün otelde kaldım.  şükür ki orta halli ingilizcem var ve pek zorluk çekmedim. yabancılar şube de olan randevumda o zamana denk gelmişti. daha önce de yazdığım gibi 2 eksik evrakla ve eşim olmadan gittim. adam hiç problem etmeden bana oturumu verdi. eylülde de gel çipli kartını al dedi. kaldı ki ben bunu sadece çocuğum için denedim. aslında tr ye dönecektim. ama keşke dememek için o randevuya gittim ve oturumu aldım. pişman da değilim. yani bana tavbsiye verirken ön yargılı olup kapak atmak demek yerine keşke diğer arkadaşlar gibi yaklaşımda bulunsaydın. neyse.

gelelim asıl konuya. ben eşimin bu tavrını ve hele ailesinin önünde bana yaptıklarını kaldıramam. ben 10 gün otelde kaldıktan sonra bana  mesaj attı barıştık felan. bu tür şeyler olmayacağını söledi ama aynı tas aynı hamam. sonra oturum kağıdına bakmıştı. 1 sene deil 3 sene vermişler dedi. şimdi ben dediğim gibi artık net olarak boşanmak istiyorum. ve tek istediğim neler yapabildiğimi bilmek. herşeyden önce bilmem gereken bu 3 yıl oturumu aldım eğer boşanırsam bu süreçte sınır dışı ederlermi? ayrıca ev konusu da önemli. ilk tercihim eşyalı eğer olmadı eşyasız kiralık ev bulmalıyım. banka hesabını ayırmalıyım, ikametgahımı değiştirmeliyim ve onun sigortasından çıkmalıyım. tercüman bulabilirmiyim? bukabilirsem nasıl yaparım ? eğer bulamazsam bu konularda almancam olması şart. sıkıntıda burda başlıyor zaten. yoksa parasızlıktan korkan bi adam deilim. çok şükür en kötü karnımı doyuracak kadar çalışabilirim. ben bunlar için tavsiye istedim.

Reyya 10.08.2015 23:59:56

Brn 7 , dilerim eşin ile sorunlarını halledersin diyeceğim ama senin anlattıklarının benzeri malesefki çok yaşanıyor. Keşke bu durumlar olmasa. Türkiyeden gelen eşlere biraz daha anlayışlı davranılsa, en önemlisi çiftlerin aileleri çok karışmasa, eşler sorunlarını  kendi aralarında çözümleyebilselerdi şu  tatsız olaylarda yaşanmazdı.. Yinede üzülmemeni dilerim.  Hemen bir türk avukat bul. o seni en doğru şekilde yönlendirir. Burada bilgi tam alamazsın yanlış doğru yorumlar kafanı karıştırır. Tek başına avukat bulamaz isen,başka yol tavsiye edebilirim.
Hep söylemişimdir arkadaşlar yine söyleyeceğim. Almanyada ailesi yanında olmayan hiç  kimsenin zorluk yaşamasını istemem o yüzden AWO  adı altında eski adı türk danış olan kurumlar var. Bu kurumlarda türk memurlarıda görev yapar. Almanya'da dili yetersiz olanlara, önünüze çıkabilecek her soruna karşın,  bu kurumlar yardımcı oluyorlar. Gerektiğinde avukat dahi buluyorlar ve yönlendiriyorlar. Tercümanlık işlerinizi dahi cüzi rakamlarda yapıyorlar. Awo Almanya'nın her eyaletinde var. Senin yaşadığın yerdede mutlaka vardır. bilgisayardan dahi bulabilirsin. şayet bulamaz isen bana bildir yaşadığın şehirdeki awo kurumlarını ben sana bildiririm. Bu kurum  hiçbir ücret ödemeden her konuda yardımcı olan bir kurumdur. Takıldığın konular için bana yazabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Herşey gönlünce olsun.

Brn7 11.08.2015 10:44:43

Alıntı yapılan: Reyya - Ağustos 10, 2015, 11:59:56 ÖS
Brn 7 , dilerim eşin ile sorunlarını halledersin diyeceğim ama senin anlattıklarının benzeri malesefki çok yaşanıyor. Keşke bu durumlar olmasa. Türkiyeden gelen eşlere biraz daha anlayışlı davranılsa, en önemlisi çiftlerin aileleri çok karışmasa, eşler sorunlarını  kendi aralarında çözümleyebilselerdi şu  tatsız olaylarda yaşanmazdı.. Yinede üzülmemeni dilerim.  Hemen bir türk avukat bul. o seni en doğru şekilde yönlendirir. Burada bilgi tam alamazsın yanlış doğru yorumlar kafanı karıştırır. Tek başına avukat bulamaz isen,başka yol tavsiye edebilirim.
Hep söylemişimdir arkadaşlar yine söyleyeceğim. Almanya'da ailesi yanında olmayan hiç  kimsenin zorluk yaşamasını istemem o yüzden AWO  adı altında eski adı türk danış olan kurumlar var. Bu kurumlarda türk memurlarıda görev yapar. Almanya'da dili yetersiz olanlara, önünüze çıkabilecek her soruna karşın,  bu kurumlar yardımcı oluyorlar. Gerektiğinde avukat dahi buluyorlar ve yönlendiriyorlar. Tercümanlık işlerinizi dahi cüzi rakamlarda yapıyorlar. Awo Almanya'nın her eyaletinde var. Senin yaşadığın yerdede mutlaka vardır. bilgisayardan dahi bulabilirsin. şayet bulamaz isen bana bildir yaşadığın şehirdeki awo kurumlarını ben sana bildiririm. Bu kurum  hiçbir ücret ödemeden her konuda yardımcı olan bir kurumdur. Takıldığın konular için bana yazabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Herşey gönlünce olsun.

iyi dileklerin ve tavsiyelerin için çok tşk ederim. sağolsun Ufuk da dün baya yardımcı oldu. AWO ile ve bir avukat ile görüşücem bakalım sonuç ne olacak.

kaanK 12.08.2015 18:20:28

Brn7  özel mesajlara bakarmısın.

Brn7 12.08.2015 21:07:19

Alıntı yapılan: kaanK - Ağustos 12, 2015, 06:20:28 ÖS
Brn7  özel mesajlara bakarmısın.

Herhangi bir mesaj yok. Başka birisine mesaj atmış olabilir misin?

Sayfa: 1 [ 2 ]