Oberfranken 10.08.2015 23:15:44
selcuk1805 12.08.2015 02:09:50

egeli35 12.08.2015 14:19:24
Oberfranken 12.08.2015 15:20:51
Alıntı yapılan: selcuk1805 - Ağustos 12, 2015, 02:09:50 ÖÖ
Merhaba kardeş,
Aramizda 15 km varmış , bende 25 Temmuz da geldim söylediğin gibi herkes saygili ve hoşgörülü polisinden tut devlet dairelerinde çalışan memurlara kadar .
Kendi işin icin gidiyorsun ve giderken teşekkür ediyorlar,
Bugün markette alisveris yaptim daha kasaya gelmeme var kadiyer hallo hallo diye selamlıyor parayi ödedim gidene kadar teşekkür etti hoşçakal dedi.
Bunu sadece bugün değil geldigimden beri yaşıyorum.
O kadar ilgili ki herkes insan mahçup oluyor hediye goturesi geliyor
Geldigimden beri kimsenin yardimi olmaksizin konuşmaya çalışıyorum anlamayanlar yardimci oluyor soylemek istedigim seylerinde dogrusunu ogretmeye calisiyorlar ,anlatamiyorsun diye kimse yardimci olmayi kesmiyor.
Bugün 1 yıllık oturum iznini ve çalışma iznini aldim 4 haftaya kadar kimlik gelecek denildi ,ayrica AOK'dan esimin sigortasi uzerine gectim onun kartini da yollayacaklarini soylediler.
Burda hayat ucuz gibi markette alışveriş yapıyorum 10 eur dediklerinde neredeyse bir yanlışlık olmasin diyesim geliyor:)
Bisiklet sürmeyi özlemişim heryer guvenli olduğu için korkmadan surebiliyorum .
Trafikte araba sürerken insanlarin kurallara uymasi stressiz bir yolculuk yapmak gercekten cok güzel bir duygu.
şimdi gelelim iş konusuna bugünden itibaren buldugum her işe sebaat gostererek calisagimi düşünüyorum, biraz zaman ve sabır la muhakkak ilerki zamanlarda daha iyi işler bulabilecigimi düşünüyorum veya kendi işimi de kurmayi planlıyorum umarim herşey istedigimiz gibi gider.
Aile özlemi, ezan sesi , arkadaslarim dışında net söylüyorum zorlanacagim ve ozleyecegim bir durum göremedim.Kurallar ve prosedürleri yerine getirdigimiz vakit hayat burada gayet iyi en azindan cocuklarimiz icin geleceği iyi olan bir hayat birakabilecegiz bunun için mutluyum.
Belki yolumuz biryerde kesisir gorusuruz,Allah'a emanet ol görüşmek üzere.
Cafeye gidiyorsun yan masaya oturan birisi hallo diyor selam veriyor garsonlar guler yuzle karsiliyor. Insanlar genel anlamda cok mutlu. Stressiz ve doganin icinde bir yasam suruyorlar. Ankara gibi 6 Milyonluk bir sehirden gelip 10.000 nufuslu bir yere alismak zor olacak ama gercekten Turkiyedeki kuru gurultu kalabalik kesmekes buralarda yok. Adam gibi yasadigin surece kimse kimsenin irkina dinine yasam sekline karismiyor izlenimi aldim buradan.