ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Uzun Süreli Vize veya Süreli Oturum

Sayfa: [ 1 ]

Record 11.08.2015 00:24:48

Merhabalar,

Ekim'de Münih'e üniversite okumaya gidicem okulum başlıyor. Okul kayıt ve vize işlemlerim bitti, ama aklıma takılan bir soru var. Forumda bilgisi olan birileri vardır diye düşünüp size danışmak istedim.

Okulum bitene kadar yani en az 3 sene Almanya'da olmayı düşünüyorum ve anneminde gelmesini istiyorum. Kendisinin annesi babası ve kardeşlerinin hepsi orada yaşıyor. Bu sebeple her sene gidiyoruz buradaki okulum yüzünden sadece yazları 3 ay kalıyorduk. 3 aylık turist vizesinide her sene rahatlıkla alabiliyoruz.

şimdi ben de gitince kendisinin burada yalnız kalmasını istemiyorum. Ailesi orada olucak, ben orada olucam. Bu şartlarda annemin Almanya'da senede en az 6 ay kalması için nasıl bir işlem yapmamız gerekir. Ailemiz Alman vatandaşı değil, Türk vatandaşı hepsi. Kendilerinin dükkanları var durumlarıda kötü değil.

Bu şartlarda annem nasıl uzun süre kalıp, rahatlıkla giriş çıkış yapabilir?

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Teşekkürler...

fuk_18 11.08.2015 01:08:54

cok zor anneni almanyada uzun sure tutman cunku annenin turkiyede kimsesi olmamali ve bir hastaligi rahatsizligi yuzunden surekli bakima muhtac olmali  bunlarinda doktor raporuyla ayri ayri belgelenmesi gerekiyor yani bu surec uzun suren bir surec zorda baya öncelik ile sen degilde almanyada yasyan kardesleri ilgilenip gidip sorsunlar yabancilar dairesine ordan genis bilgi alsinlar sen burdan sana söylücegimiz yuzeysel bilgidir

ama temelli getirmek isteyenlerde oldugu icin sahit de oldum mahkmeydi doktor raporlariydu cok ugrastilar 2 3 sene

Sayfa: [ 1 ]