cabin
13.08.2015 21:29:26
Merhaba,
Haziran'dan beri Schengen vizesi problemleri ile savaş vermekteyim ve burada bulunan kişilerin Alman Konsoloslukları ve vize süreci hakkında bana yardımcı olabileceğini düşündüm.
Durumu kısaca anlatmaya çalışacağım;
Davet eden tarafından (Alman vatandaşı) yazılmış imzalı bir davetiye ve gerekli tüm evraklarla idata aracılığı ile vize başvurumu yaptım, davet eden kişinin gelir belgelerini gösterdim (maaş 2.000 Euro üzerinde) kendi hesabımda 7 bin tl bulunuyordu. 90 günlük başvuruma iki gün sonra 3 ve 8. maddelerden red cevabı aldım.
(bir tanesi gelirin yetersiz olduğunu ve diğeri seyahat amacımın evraklarım ile uyuşmadığını belirtiyor)
Gelirde neyin yetersiz olduğunu anlayamadım fakat seyahat amacı maddesinin başvuru formumda "arkadaş aile ziyareti" değil de "turistik" olarak işaretlediğim olduğunu düşündüm. İdata çalışanına özellikle sordum bu şekilde yönlendirilmıştim halbuki.
Birkaç gün içerisinde itirazımı maddelere karşılık yazarak posta ile gönderdim ve ek belge olarak;
Almanya'dan gelir onayı gösteren resmi davetiye geldi onu koydum, itiraz ile bana verilmiş seyahat sigortamı yolladım (92 günlük), bana ait mülkiyetleri, pasaportumu ve itiraz dilekçemi de koydum, birde davet edenin ıslak imzalı beni davet ettiği ve masrafları karşıladığını, 90 günü aşmayacağım ve tüm sorumluluğun onlarda olduğunu yazdığı bir mektup koydum. Hatta posta faturasına kadar koydum diyebilirim.
2 hafta sonra ilk kez bugün telefon ile geri dönüş yaptılar ve bana söylenen; itirazımın olumlu olacağını düşünmedikleri, itirazımı geri çektiğime dair bir mektup yazmamı ve yeniden başvurmamı önerdikleri oldu. Birde itirazımı geri çekmezsem 3 ay bekleyeceğimdi.
Zaten gitmek istediğim tarih üzerinden 20 gün geçti, 3 ay bekleyeceksin demek zaten gitmek istediğin 90 günün geçmesi demek. Asıl anlamadığım durum şu, zaten evraklarım ellerine geçmiş ve dosyam açılmış ki beni arıyorlar, eğer olumsuz ise (ki olumsuz olması için sebep kalmamıştı) neden red yada onay almıyor 3 ay beklemek durumunda kalıyorum?
Bunun dışında olumsuz olacak gibi gözüken evraklarım dışında yepyeni bir evrak serisi ile yeni başvuru yapmayacağım apaçık, madem olumsuz ise neden yeniden başvuru yapmamı öneriyorlar?
Telefonda konuştuğum bayana olumsuz olmasının sebebini bana açıklayabilirseniz yeni başvuru yaparsam bunlara dikkat edebilirim diyorum, bilgi veremiyorum diyor.
Artık konsolosluğun reddine itiraz etmenin ve haklı olmanın onlar için bir hal yarattığını düşünmekteyim, yada defalarca 60 euro almak istedikleri de olabilir.
Gerçekten Ağustos ve Eylül'de orada olmam gerekiyordu, yanan uçak biletlerimi ve yaptığım kargo, vize masraflarından bahsetmeyeceğım bile.
Bilgili olanlar fikirlerini paylaşabilirse çok sevinirim.
Teşekkürler!
fuk_18
13.08.2015 22:30:34
öncelikle yasiniz kac ve calisiyormusunuz ?
cabin
14.08.2015 00:14:06
22 yaşındayım, şu anda çalışmıyorum.
fuk_18
14.08.2015 00:15:28
cabin
14.08.2015 00:20:46
fuk_18
14.08.2015 00:55:43
o zaman haklilar seni turkiyeye baglayan hic birsey yok gidip geri donecegini nasil kanitlicaksin ogrencilik durumun ve yada is durumun olmadigi surece buyuk ihtimal red alirsin hep
cabin
14.08.2015 01:02:30
Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 14, 2015, 12:55:43 ÖÖ
o zaman haklilar seni turkiyeye baglayan hic birsey yok gidip geri donecegini nasil kanitlicaksin ogrencilik durumun ve yada is durumun olmadigi surece buyuk ihtimal red alirsin hep
tamam ama red maddeleri arasında dönmeyeceğimi düşündüklerine ait bir madde var, iki maddeyi işaretlemişken bunada çarpı koyabilirlerdi. bunun yanısıra almanyadan her gelen mektupta sorumlu biziz, vize süresini aşmayacak yazıyor adres belli, kimlik ve iletişim bilgileri var, hatta devlet çalışanı bu kişi bir öğretmen?
fuk_18
14.08.2015 01:32:32
sana ilk tavsiyem mantik arama bu islerde cunku mantikli birsey yok kafalarina göre red vermisler belliki paran var ise ugrascam diyorsan avukat tutariz sana almanyadan onun ile berlin idari mahkemesine dava acariz sonucu pozitif olur kesinlikle ama 1 2 sene surebilir arti tabi avukat ucreti
Alıntı yapılan: cabin - Ağustos 14, 2015, 01:02:30 ÖÖ
tamam ama red maddeleri arasında dönmeyeceğimi düşündüklerine ait bir madde var, iki maddeyi işaretlemişken bunada çarpı koyabilirlerdi. bunun yanısıra Almanya'dan her gelen mektupta sorumlu biziz, vize süresini aşmayacak yazıyor adres belli, kimlik ve iletişim bilgileri var, hatta devlet çalışanı bu kişi bir öğretmen?
cabin
14.08.2015 01:44:29
Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 14, 2015, 01:32:32 ÖÖ
sana ilk tavsiyem mantik arama bu islerde cunku mantikli birsey yok kafalarina göre red vermisler belliki paran var ise ugrascam diyorsan avukat tutariz sana Almanya'dan onun ile berlin idari mahkemesine dava acariz sonucu pozitif olur kesinlikle ama 1 2 sene surebilir arti tabi avukat ucreti
yapılabilecek şeyleri okuyorum bayadır, zaten red kağıdında mahkeme bilgisi verilmiş ama böyle bir para ve zaman yok şuanda ne yazık ki. yarın pasaportumu ve orjinal davetiyeyi almayı düşünüyorum itirazımı geri çekerek söyledikleri gibi. gitmek istediğim zaman şuan olmasa asla çekmek istemiyorum itirazımı ama dediğim gibi şu iki ay orada olmam gerekiyordu.
yeni bir başvuru yapmamın olumlu olma olasılığı var mıdır sizce?
fuk_18
14.08.2015 01:51:46
ilerde yaptiginizda birsey beyan edin ya is yada egtim olarak is siz olarak basvurmayin sizden gelir belgesi istemedilermi ssk dökümü yada
Alıntı yapılan: cabin - Ağustos 14, 2015, 01:44:29 ÖÖ
yapılabilecek şeyleri okuyorum bayadır, zaten red kağıdında mahkeme bilgisi verilmiş ama böyle bir para ve zaman yok şuanda ne yazık ki. yarın pasaportumu ve orjinal davetiyeyi almayı düşünüyorum itirazımı geri çekerek söyledikleri gibi. gitmek istediğim zaman şuan olmasa asla çekmek istemiyorum itirazımı ama dediğim gibi şu iki ay orada olmam gerekiyordu.
yeni bir başvuru yapmamın olumlu olma olasılığı var mıdır sizce?
yeniceri57
14.08.2015 07:07:58
selamlar
şuanki durumuna göre bakıldığında vize çıkması ne yazıkki zor görünüyor. fikrimi söylemem gerekirse hiç uğraşma derim. hem parana hem de zamanına yazık. çünkü onların en istemedikleri bir profildesin gençsin anladığım kadarıyla bekarsın ve çalışmıyorsun. saçma sapan sebeplerle yeni başvuracağın vizeyede muhtemelen red verecekler.tek çıkar yolu berlin mahkemesi gibi görünüyor . Ama tabi bir de ufuk abimizin yazdıklarını iyi oku. güzel bir yol gösterir.
selametle
Oberfranken
14.08.2015 13:53:47
Evlenip Almanyaya gelmeden once Schengene bende basvurmustum. Turkiyede 2 yil duzenli calistigim isyerim buna bagli olarak duzenli yatan sigortam ve bankada 20.000 TL param vardi. Bunlarin hepsini gosterdim belgeledim oyle basvurmustum.Fakat donmeme ihtimalin var diyerek red verdiler bende hic zorlamadim.40 yas alti turist vizesine basvuruyorsan ya devlet memuru olacaksin ya buyuk capta vergi mukellefi olup isadami olacaksin yada daha once dunyanin bir cok ulkesine giris cikmis yapmis olacaksin.Herkese gore seni Turkiyeye donmek zorunda birakacak sebeplerin varsa vize veriyorlar. Onunda disinda ne yapsan nafile.
cabin
14.08.2015 14:32:31
Bugün sabah konsolosluğa gittim. Almanca yazılmış itirazımı geri çektiğime dair mektubu teslim ederek davetiyemin orjinali ve pasaportumu teslim aldım. Teslimi yapan kişiyle biraz konuşma şansım oldu ve söylediği üzere ilk etapta devletten alınmış davetiye ile başvurmamış olduğumun sıkıntı yarattığı oldu. İtirazımı geri çekmemin doğru bir karar olduğunu ve yeni başvuru yapmam gerektiğini söylediler. Negatif bir yaklaşımda bulunmadıkları için kafam biraz daha karıştı diyebilirim.
Ama sizin de dediğiniz gibi, davetiye davet edenin gelirini uygun bulduğunu gösterse ve masrafları karşılasa dahi kendi hesap bilgilerimi vermem gerekiyor, bu durumdada çalışmadığım için maddi sebeplerden bir red daha alabilecek gibi hissediyorum. Aynı zamanda genç olmamında bir eksisi elbet oluyordur.
Haftasonunu tekrar başvuru yapıp yapmayacağımı düşünerek geçireceğim sanırım.
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim
fuk_18
14.08.2015 23:21:50
kendini yorma parana yazik turkiyeye baglayan birsey yok seni ne is ne okul vermezler red yersin pasaporta, birde davetiye sana gönderen yabancilar dairesinden almadimi davetiyeyi, yoksa kendimi yazdi gönderdi
Alıntı yapılan: cabin - Ağustos 14, 2015, 02:32:31 ÖS
Bugün sabah konsolosluğa gittim. Almanca yazılmış itirazımı geri çektiğime dair mektubu teslim ederek davetiyemin orjinali ve pasaportumu teslim aldım. Teslimi yapan kişiyle biraz konuşma şansım oldu ve söylediği üzere ilk etapta devletten alınmış davetiye ile başvurmamış olduğumun sıkıntı yarattığı oldu. İtirazımı geri çekmemin doğru bir karar olduğunu ve yeni başvuru yapmam gerektiğini söylediler. Negatif bir yaklaşımda bulunmadıkları için kafam biraz daha karıştı diyebilirim.
Ama sizin de dediğiniz gibi, davetiye davet edenin gelirini uygun bulduğunu gösterse ve masrafları karşılasa dahi kendi hesap bilgilerimi vermem gerekiyor, bu durumdada çalışmadığım için maddi sebeplerden bir red daha alabilecek gibi hissediyorum. Aynı zamanda genç olmamında bir eksisi elbet oluyordur.
Haftasonunu tekrar başvuru yapıp yapmayacağımı düşünerek geçireceğim sanırım.
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim
cabin
15.08.2015 09:19:07
İlk başvurumda kendi yazmıştı, banka evraklarını yollamıştı birde o şekilde başvurdum. İtiraz dilekçemi verirken orjinal davetiye yolladılar o zaman yabancılar dairesinden geleni verdim