ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Eeee geldik de ne oldu diyenler...

Sayfa: 1 [ 2 ] 3

tugce_doerjer 19.08.2015 23:17:04

ufukcum ben senin yazinin üstüne bir sey yazmadim üzerine alinma lütfen, senin neyi ne icin söyledigini gayet iyi biliyorum. ben kendimden örnek verdigim icin alindin sanirim ama böyle düsünme ricaederim.  okey:) dediginde haklisin bir 5 sene sonra burda yazilanlarin cogu degisicek herkes gercekle yüzlesicek o yüzden de hep söyledgimiz seyi demin yine tekrarladim dil ögrenmedikleri sürece almanyada sürünürsünüz .

fuk_18 20.08.2015 00:01:15

yok tugcecim senden yana bir alinganligim,biliyorum neyi kast ettigini ben hep söylerim derim kisiden kisiye degisir burda mutlulugun formulu o yuzden gormeden yasamadan kimse bilemez mutlumu olurum mutsuzmu diye benim tek istedigim 2006 dan beri variz 9 senedir bir cok insan tanidik gelip gecti eskilerden yorumlar almak isterdim ama artik hic biri ugramadigi icin bir sonuc cikartamiyoruz en dogru yorumlar cunku onlarinki olcakti 10 sene 8 sene önce almanyaya gidenleri kast ediyorum

Bu arada seninde mutlu olmana sevindim zaten basarili bir insansin sen istediginde yapamiyacagin sey yok bunu cok iyi biliyorum :)

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 19, 2015, 11:17:04 ÖS
ufukcum ben senin yazinin üstüne bir sey yazmadim üzerine alinma lütfen, senin neyi ne icin söyledigini gayet iyi biliyorum. ben kendimden örnek verdigim icin alindin sanirim ama böyle düsünme ricaederim.  okey:) dediginde haklisin bir 5 sene sonra burda yazilanlarin cogu degisicek herkes gercekle yüzlesicek o yüzden de hep söyledgimiz seyi demin yine tekrarladim dil ögrenmedikleri sürece Almanya'da sürünürsünüz .

Reyya 20.08.2015 00:07:07

İçinizde bu sitenin en eskilerindenim vede  almanyayada en eski gidenlerden biriyim  :).  Ben ülkeme dönüş yapanlar kervanındanım.  Almanya'da güzel yıllarım geçti. güzel dostluklarım oldu.  Düzenli ülke olduğuda doğrudur eyvAllah.  doğal güzelliğini,  düzenli trafiğini, kimine göre güler yüzlü insanlarını kimine göre  somurtkan ve soğuk yüzlü insanlarını    bir kenara koyun,    şuda bir gerçekki sosyal yaşantısıda  sıfırdır. 
Bazı dönenlerin dışında ,  dönüş yapanlardan biri olarak kendimce  asla almanyaya  umutlarla gidip , hayal kırıklığı ile dönenlerden olmadım çok şükür. Zaten yerleşmeden önce defalarca turist olarak gittiğim için yerleştiğim ilk yıllarda hiçbir konuda zorluk çekmemişimdir. Yalnız bir konuya değinmeden edemeyeceğim.    Almanya'nın çocuk parası, devlet yardımı, kira yardımı  vesairesi   çalışmayı sevmeyen, yan gelip yatmayı seven almanyaya yerleşmek isteyen veya yaşayan bazı insanlar  için malesef Almanya'nın  en cazip gelen yönlerinden biri olmuştur tabii bazı kişiler için geçerli .  Bu düşüncede olan , yıllarca o ülkede yaşayıp,  çalışmadan devletin imkanları ile yaşayan,  öyle insanlar tanıdımki!! ee pes dedirtecek kadar. 
Ben şahsıma ülkeme dönüş yaptığım için asla pişman olmadım sonuçta geçerli bir mesleğim var. Almanya'da kazandığım maaşın daha fazlasını ülkemde kazanıyorum buda Türkiyede iş yok, maaşı az diyenlere cevabım. almanyayı hiçbirzaman kötüleyemem ayrıca almanya benim eşimin ülkesi ve sevdiğim bir ülke  ama tekrar git orada yaşa deseler asla derim. Sadece tatil için gidip gezdiiğim dinlendiğim bir ülkedir almanya benim için.

egeli35 20.08.2015 09:17:29

Dün ufak bir İstanbul turu yaptık Almanya da doğmuş büyümüş kuzenim ve eşi ile birlikte verdikleri tepkiler çok şaşırtıcıydı inanın bir kez daha anladım ki bu tartışmaz hiçbir zaman bitmez ve kimsede nedenini anlayamaz. Almanya mı? Türkye mi ? diye... Köprünün ışıkları, deniz, gezdiğimiz semtlerin caf caflı görüntüleri  istanbul böyle böyle giriyor kanına insanların. Çok hoşlarına gitti herşey yerleşelim burada hayat çok güzel sözleri başladı. veeeee  trafik başladı :) uffff puffff bu ne yaaa :) hiç yaşanmasaydı isterdim ama tam biz geçerken yaşandı Dolmabahçe de ki terör olayı :( bir anda büyük balon patladı iş çıkış saaatine doğru trafik iyice yoğunlaştı insanların eve gitme mücadelesi avrupadan anadolu yakasına geçmek için 2 saate yakın süren trafik çilesi :) ben alışkınım tabi bir o kadarda bıkmışım. Köfte yemek istedi et alalım evde yaparız olur dedim 1 kilo etin 40 tl olduğunu görünce ne gerek var evdeki yemeklerden yerize döndü :)  5 liraya yakın benzin fiyatı vs.. Akşam yatmadan ne oldu geliyormusunuz dedim ikisi birden nein biz düşünelim dedi çok güldüm :)  Hayat heryerde zor gerçekten zor ama ben bu yaşadıklarımı her sene akrabalarım gelince yaşıyorum nedense hepsi geri dönmek istiyor biraz zoru görünce Almanya şimdilik iyi yaa diyorlar :) o kadar çok örnekler anlatırım ki size bu konuyla ilgi kitap olur inanın :) İnşAllah rabbim herkesin gönlüne göre verir. Umut ederim ki  giden hiç kimse mutsuz olup geri dönmesinler. Herkes Allaha emanet olsun.....

bhawk12 04.09.2015 16:56:24

selamlar benimde geleli tam 6 ay oldu

ilk 4.5 ayım boş geçti işin açıkçası
1.5 aydır kursa gidiyorum aralık sonunda kursum biticek ihşAllah
diplomamı falan çevirtcem yakın zamanda.
kendi mesleğimin anerkennung u yaptırcam
ihş weiterbildung yapmak istiyorum
ufak tefek bir kaç iş buldum kendim
kendi başıma iş görüşmeleri yaptım
valla daha 6 ay olmasına rağmen herkesin dediği almancan iyi çok değil ama 6 aya göre iyi
ama nedense bana tarzanca gibi geliyor haa huu haaa gibi :D
bakalım ben almanyaya birşeylere fırsat veya devam olsun diye geldim
Türkiyede zaten sabit bir maaşa genç yaşımda eşek gibi çalışıyodum
burdada bunu yapmak istemiyorum
eşimde bunu bildiği için burda kalmamızı istedi
sağolsun hep yanımda bende ona göre tutumlu yaşıyorum
bakalım herşeyin ilacı zaman...

fakoo 10.09.2015 17:34:58

Selamlar Herkese

Bende sizler gibi 2012 yılında büyük bir heycanla gittim almanyaya. Hepinizin hikayesini okurken, ilk baştaki heycanınızı,Almanyadan beklentinizi çok iyi anlıyorum. Kisimi Almanyayı kötülüyor,kimisi ülkesinin eksiklerini ya da güzelliklerini dile getiriyor..

Arkadaşım herkesin yaşantısı birbirinden farklı. Kimisi gider gerçekten mutlu olur. Kimisi gider, gittiğine bin pişman olur.
Ben son ana kadar gayet memnundum, fakat içimde yinede oraya ait olamamanın bir hissiyatı vardı. Tabiki sonuçta hepiniz mutluluk için oralara gidiyorsunuz. Umarımda her daim mutlu olursunuz. Fakat ben mutlu olamayanlardandım...

Sizlere sadece güzel dilekler,dilemekten başka birşey yapamıyorum. Umarım gerçekten hayırlı bir eşe denk gelmişsinizdir. Yoksa o cennet görünümlü almanya,cehenneme dönüşebilir.

Sağlıcakla kalın.......

koyuncut 12.09.2015 02:43:11

Merhaba ,
Ben de 2014 Eylül ayında Almanya'ya gelip 8 ay dayanıp geri dönenlerdenim. Almanya'ya gelme nedenim Türkiye'de pahalılık,gelecek korkusu,güvenlik , çocuğuma daha iyi bir gelecek sağlama düşüncesiydi.Almanya'ya daki 8 ay aylık sürecimde B1 sertifikamı,alman ehliyetini aldım , hatta masabaşı iş bile bulmuştum.Hatta bu süreçte Ufuk kardeşimin başını da çok ağrıtmışımdır ve sağolsun oldukça yardımcı olmuştur.
Ama gel gelelim yukardaki saydığım nedenlerden dolayı soğumuş olduğum ülkem burnumda tütüyordu, hep bir eksiklik , hep bir özlem ve ait olamama duygusu içimi kaplıyordu. Buradaki gurbetçiler adeta 2 şey için yaşıyorlardı. Bir tanesi yılda bir kere izine gitme hedefi, diğeri de Türkiye'ye geri dönme hayali.
Kendim bu 8 aylık süreçte şu düşünceye vardım ; 30 yaşına kadar Türkiye'nin sisteminde büyümüştüm , havasına,insanlarına,düzensizliğine her şeyine alışmıştım veya en azından bu yaşantıyı biliyordum.30 yaşından sonra yeni bir sisteme ayak uydurmak gerçekten çok zor bir olay.Tabi bunun yanında dil,öğrenim,iş,çevre,aile ve arkadaş özlemini hiç saymıyorum bile.
Sonuçta 8 ay sonunda 2015 Mayıs ayında Türkiye'ye geri dönüş yaptım ve eski işime girdim ve kaldığım yerden devam ediyorum.
şimdiki durumda terör olaylarını görünce ister istemez soruyorum kendime acaba doğru mu yaptım geri dönmekle diye , ama orada da yapamayacağımı gayet iyi biliyordum.İnsanoğluyuz işte hep ikilimlerle yaşıyoruz.
Gerçekten çok zor bir karar Almanya mı Türkiye mi , çok iyi düşünüp çok iyi karar vermek lazım.Ama dönüş kararımdan da anlaşılacağı üzere benim fikrim bir insanın her zaman kendi vatanında yaşamasıdır.
Allah herkese hakkımızda ne hayırlısıysa onu versin.

egeli35 12.09.2015 09:57:49

Bende çok uğraştım Almanya Almanya her şey çok daha güzel olacak diye gitmeden iş buldum ev ayarladım yani gidince herşey hazır sadece dili daha ileri taşımak olacak yaşayacağım zorluk. Amaaaa içime bir sıkıntı düştü bu kadar çok istediğim bu kadar çaba sarf ettiğim şeye ulaşmak üzereyim içime korku düştü doğru mu yapıyorum diye. Çocuklar içindi bütün planım tamam istanbuldan çok sıkıldım yaşanacak gibi değil ama anlam veremediğim bir korku sardı içimi eşim sürekli vize için evrakları ne yaptın diye soruyor ama içimde bir ses dur bekle diyor yapamıyorum evrak işlerini. 30 yaşından sonra yeni bir düzen yeni bir ülke yeni bir dil !!! Yabancı değilim çok da seviyorum orayı bunlarıda çok kolay atlatabilirim ama korkuyorum ve sanırım vazgeçicem bu kadar şeyi yaptıktan sonra. Bir evim var çok şükür onu satarım diyorum hanım samsunlu oraya yerleşir evin parasına orda iki tane ev alıyorum para bile artıyor kira olmayacak kira alıcam arabamda olur. 1500 en kötü maaş alsam kendi ülkem kendi memleketim der geçinip giderim diye düşünüyorum. Rabbim hayırlısını versin herkes için kafam çok karışık inşAllah biran önce çözerim. Herkese selam ve selametle....

dejavu1347 03.10.2015 01:15:13

Alıntı yapılan: koyuncut - Eylül 12, 2015, 02:43:11 ÖÖ
Merhaba ,
Ben de 2014 Eylül ayında Almanya'ya gelip 8 ay dayanıp geri dönenlerdenim. Almanya'ya gelme nedenim Türkiye'de pahalılık,gelecek korkusu,güvenlik , çocuğuma daha iyi bir gelecek sağlama düşüncesiydi.Almanya'ya daki 8 ay aylık sürecimde B1 sertifikamı,alman ehliyetini aldım , hatta masabaşı iş bile bulmuştum.Hatta bu süreçte Ufuk kardeşimin başını da çok ağrıtmışımdır ve sağolsun oldukça yardımcı olmuştur.
Ama gel gelelim yukardaki saydığım nedenlerden dolayı soğumuş olduğum ülkem burnumda tütüyordu, hep bir eksiklik , hep bir özlem ve ait olamama duygusu içimi kaplıyordu. Buradaki gurbetçiler adeta 2 şey için yaşıyorlardı. Bir tanesi yılda bir kere izine gitme hedefi, diğeri de Türkiye'ye geri dönme hayali.
Kendim bu 8 aylık süreçte şu düşünceye vardım ; 30 yaşına kadar Türkiye'nin sisteminde büyümüştüm , havasına,insanlarına,düzensizliğine her şeyine alışmıştım veya en azından bu yaşantıyı biliyordum.30 yaşından sonra yeni bir sisteme ayak uydurmak gerçekten çok zor bir olay.Tabi bunun yanında dil,öğrenim,iş,çevre,aile ve arkadaş özlemini hiç saymıyorum bile.
Sonuçta 8 ay sonunda 2015 Mayıs ayında Türkiye'ye geri dönüş yaptım ve eski işime girdim ve kaldığım yerden devam ediyorum.
şimdiki durumda terör olaylarını görünce ister istemez soruyorum kendime acaba doğru mu yaptım geri dönmekle diye , ama orada da yapamayacağımı gayet iyi biliyordum.İnsanoğluyuz işte hep ikilimlerle yaşıyoruz.
Gerçekten çok zor bir karar Almanya mı Türkiye mi , çok iyi düşünüp çok iyi karar vermek lazım.Ama dönüş kararımdan da anlaşılacağı üzere benim fikrim bir insanın her zaman kendi vatanında yaşamasıdır.
Allah herkese hakkımızda ne hayırlısıysa onu versin.

Kardeşim birebir yaşadıklarımı özetlemişsin sanki... Yaşlar aynı, eski işe geri dönmek ayrı, ehliyet alma durumumuza kadar aynı :)
Ama ben 1 buçuk yıl dayanabildim. Ekim de geri dönüyorum TR ye. Hakkımıza hayırlısı.

lgysys 07.10.2015 19:18:35

ben 2003 ten 2013 e kadar almanyada yasadim. egitim amacli gittim, sonra büyük sirketlerde calistim. is disiplini hayat duzeni cok iyidir. ama monotonluk berbat almanyada. suan turkiyedeyim, kendi isimi yapiyorum, turkiyede is falan yapilmiyor. bu baglamda almanyayi tercih ederim. alim gücü yüksek diyen arkadaslarim, ben sahsen almanyanin turkiyeden ucuz oldugunu söyleyebilirim.1500 euro maas alan birisi, 8 euroya 1 kilo dana eti alabiliyor. 1.75 euro ya aldigin kasar peynirini turkiyede 1 tl ye satiyorlar. suan bende aile birlesimi icin sonuc bekliyorum. ben döns yapmistim, ve acikcasi geri dönüyorum almanyaya. her ne kadar monoton olsada, bir duzen var orada.

tarsuslu 01.11.2015 13:15:20

herkese selamlar bende almanyaya geleli bu ayin sonnda 2 yil olacak ufuk kardesin dediklerine katiliyorum ..ama almanya ile türkiye kiyaslamasina gelince TÜRKIYE her yönüyle ..finansal olarak baktiginizda almanyada kari koca calisiliyor ,türkiyede %70 bence sadece erkekler calisiyor yine ayni yasam almanyadaki gibi, biri demis etin kilosu türkiyede 40 tl, seve seve veririm o 40 tlyi cünkü türkiyede ki tat  hicbi yerde yok (du magst kebab ..möchtest du heute kebab essen ben dedim tabiki JAA :) ama neydi o öyle buarada nimete cok saygim var )benzin ucuz araba ucuz ,arkadaslar 4 veya 5 yil icinde araba degistirmen gerekiyor tekrar masraf ..türkiyede esinle birlikte calistigin zaman almanyada aldigin arabanin aynsini türkiyedede alirsin..hayal icin gelindi deniliyor abi bazilari icin benim icin degil ..suan kredi cekip senelik 100 bin euro kazanacak is var yapmiyorum cünkü gelecegimi  göremiyorumve Allahin hicbir kulunu incitmek istemiyorum(caresizlik) :( ..benim icin para önemli degil benim icin önemli olan aile baglari kardesin seninle oturup veya birlikte yapabilcegi birsey annenin ispanakli börek pisirmesi sacin üstunde .. kimisi hirsizlik veya güvenlik konusunu bahsetmis senin oturdugun mahllede veya benim oturdugum yerde yok ama baska bir mahallede var ..yani sadece türkiyede degil dünyada var ..neyse bu konu uzar bu kadar yeter arkadaslar affetin... gördükleri ve yasadiklarim ve duyduklarim bunlar

kamufle_2133 30.01.2016 16:43:32

Selamlar bende bu konu hakında görüş bildirmek istiyorum Almanyaya geleli çok uzun zaman olmadı 3.bucuk ay oluyor şu an dil kursunun başlamasını bekliyorum  şu ana kadar izlenimlerim şöyle : Burda Almanya'nın en çok övülen şeyi et ucuz araba ucuz yakıtucuz  trafik düzenli .v.s bunlar ilk göze gelen artıları Almanya en önemli şeyden kaybediyor şefkat, merhamet ,insani duygular özelikle sağlık konusunda Türkiye burdan kat kat iyidir

fuk_18 31.01.2016 18:10:19

saglik,hukuk,guvenlik  olarak türkiyeye almanyadan cok cok daha ilerde iyi bunu yasamayan anlamaz zaten

Alıntı yapılan: kamufle_2133 - Ocak 30, 2016, 04:43:32 ÖS
Selamlar bende bu konu hakında görüş bildirmek istiyorum Almanyaya geleli çok uzun zaman olmadı 3.bucuk ay oluyor şu an dil kursunun başlamasını bekliyorum  şu ana kadar izlenimlerim şöyle : Burda Almanya'nın en çok övülen şeyi et ucuz araba ucuz yakıtucuz  trafik düzenli .v.s bunlar ilk göze gelen artıları Almanya en önemli şeyden kaybediyor şefkat, merhamet ,insani duygular özelikle sağlık konusunda Türkiye burdan kat kat iyidir
Alıntı yapılan: kamufle_2133 - Ocak 30, 2016, 04:43:32 ÖS

Almancax06 01.02.2016 12:29:07

fuk_18, sende bunu diyorsan artık senin bu konularda dürüst olmadığını düşünüyorum. Yanlış anlama seni yargılamak değil niyetim ama Türkiye'nin içinde bulunuğu durumu göze alırsan bu konuda sana katılmıyorum. Hergün bir polis, asker şehit oluyor. Sağda solda bombalar patlıyor. İnsanlar sokak ortasında tecavüze uğruyor, saldırıya uğruyor öldürülüyor. Bunun neresi güvenli ???? Tanıdığın kimse yoksa bir suç işlemişsen yandın ama tanıdığın varsa kefalet ile serbestsin. Sağlık konusu tartışılır gittiğin sağlık kurumuna göre değişir ama bana görede şuan Türkiye daha avantajlı sağlık açısından. Ama şu içinde bulunduğumuz dönemde ne güvenlik var nede hukuk nede ekonomimiz çok iyi durumda kendimizi kandırmayalım. İnşAllah en kısa zamanda herşey düzelir bu cennet vatan hak ettiği düzeye ulaşır....

fuk_18 01.02.2016 22:25:30

güvenlik derken hukukun insanlari koruma yargilama anlaminda bahsetmistim ulkenin guvenligini kast etmedim, senin almanyada bir mahkemeye isin duserse buraya yazarsin almanyada suclu olmak cennet gibi birsey baskasinin parasini gasp et birsey olmaz sokakda birini öldür kimin öldürdügünü bulamazlar buraya daha bir cok zafiyetini yazarim bu ulkenin diger ab ülkeleirni görmedim birsey diyemem ama icinde yasadigim ülede yeterince senedir yasiyorumda türkiye ye ile kiyaslandiginda hukuk polisin yaptigi is görev yada suclulari yakalama yargilama sistemi olarak türkiye kat kat daha önde avrupadan almanyadan eger farkindaysan türkiyedeki suclularin cogu almanya avrupaya kaciyor cunku birsey yapan yok suca göre cezalar yeterli degil

Alıntı yapılan: byistanbul - Şubat 01, 2016, 12:29:07 ÖS
fuk_18, sende bunu diyorsan artık senin bu konularda dürüst olmadığını düşünüyorum. Yanlış anlama seni yargılamak değil niyetim ama Türkiye'nin içinde bulunuğu durumu göze alırsan bu konuda sana katılmıyorum. Hergün bir polis, asker şehit oluyor. Sağda solda bombalar patlıyor. İnsanlar sokak ortasında tecavüze uğruyor, saldırıya uğruyor öldürülüyor. Bunun neresi güvenli ???? Tanıdığın kimse yoksa bir suç işlemişsen yandın ama tanıdığın varsa kefalet ile serbestsin. Sağlık konusu tartışılır gittiğin sağlık kurumuna göre değişir ama bana görede şuan Türkiye daha avantajlı sağlık açısından. Ama şu içinde bulunduğumuz dönemde ne güvenlik var nede hukuk nede ekonomimiz çok iyi durumda kendimizi kandırmayalım. İnşAllah en kısa zamanda herşey düzelir bu cennet vatan hak ettiği düzeye ulaşır....

Sayfa: 1 [ 2 ] 3