ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Vize başvurusu bosanmis kisiler

Sayfa: [ 1 ]

ahmet058 21.08.2015 08:32:18

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum.Vize basvurusu hakkinda Benim kafama takılan bi kaç soru var elbette başına gelen vardır. şimdi ben Türk vatandaşıyım 22.07.2015 tarihinde alman vatandasi olan eşimle nikah işlemlerini zorda olsa başardık kanunen evliyim ve eşim giderken uluslar arası gecerli formul a ve formul b evraklariyla almanyaya dondu ve evliligini onaylatti orada buraya kadar bi sorun cikmadi ben pasaport basvurusu yaptim pasaportum geldi ve idatayi arayarak 30 eylul 2015 e randevu aldim benim sorunum almanya vize başvuru formunda yer alan bekar evli bosanmis bölümlerinden eşimle evli olduğum için evli seçeneğini isaretliycem ancak daha önce turkiyede başımdan bi evlilik geçti ve boşanali 3 sene oldu boşandı kutucuğu nu işaretlemek lazım mi lazım  sa evrak olarak ne götüreceğim boşandığımi ispatlamak için bir de vize için sorun olurmu kanunen alman eşimle evli gözüküyorum suan oda almanyada evli gözüküyor lütfen yardım edermisiniz

fuk_18 21.08.2015 10:34:14

gerekli evraklar kisminda bosandigina dair mahkeme karari yazmiyormu onu gotursen yeter ve ilk bosanan evlenen sen degilsin stres yapma sen gerekli evraklari topla yeterli a1 aldikdan sonra,mahkeme kararini istiyor diye biliyorum degismisde olabilir sana gönderilen evrak listesinde yoksa bile arasina koyarsin cunku zaten nufusdan alacagin kagitlarda bosanmis oldugun evli olmadigin yaziyor

kaanK 21.08.2015 14:38:15

Önemli olan bir konu,  kesinleşmiş boşanma karanının "APOSTIL" onaylı bir örneğini mutlaka sunmak gerekiyor. 
(Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir)

Sayfa: [ 1 ]