guleca
05.09.2015 13:15:35
Arkadaslar merhaba,
Esim 19.06.2015 tarihinde izmirden aile birlesimi icin vize basvurusunu yapti.
Ben burada yabancilar dairesi ile iletisime gectim, fakat herhangi bir evragin ulasmadigini, esimin adina, soyadina, pasaport numarasina ait herhangi bir kaydin olmadigini belirttiler
izmire de hic bi sekilde ulasilmiyor. Konu ile ilgili hic bi yerden bilgi alamiyoruz. Ne yapmamiz gerekiyor?
kamufle_2133
05.09.2015 22:32:55
bende 24 temmuzda ankara konsolosluğundan çocuk üzerinden aile birleşimi yaptım normalde çocuk üzerinden oldumu erken çıkıyor ortalama 28-30 gün arası öyle sanıyorumki bizim zamanlamız yanlış oldu yaz aylarında memurlar genelde senelik izinlerini kulanıyorlar özelikle 8. ayda başvurumun üzerinden 24 gün geçtiği gün eşime yabancılar polisini aramasını söyledim eşim aradı ve orda isim olarak hatırlamıyorum bir memur çıkmış ve 8. ayın sonuna kadar aramayın o zamana kadar zaten sonuçlanmaz eşim 8. ayın sonunda tekrar araddı bayan bir memur çıkmış ve aynen saçmalamış demişki sizin evraklar bizde değil eşimde işte sizden önce falan kişiyle görüştüm ay sonunda arayın demişti bayan memurda o kişi şu an tatilde eylül 7.de tatilden dönecek demiş burda arkadaşın biri şu numarayı vermişti 0228993583296 eşime bu numarayı arayıp pasaport numaramla sormasını istedim eşim bu numarayı aramış ve evraklarımın 06.08 den beri almanyada beklediğini hannoverde onaylanmasını beklediğini söylemiş eşim tekrardan bayanı arayıp evrakların kendilerinde olduğunu söylemiş bayanda ben o dosyaya bakamam falan memur gelince bakar arasınız bilgi verir demiş size tavsiyem sizde bu numarayı 0228993583296 arayıp pasaport numaranızdan evraklarınızın nerde olduğunu sorun .
guleca
08.10.2015 23:14:34
tesekkürler bilgi icin, aradik ama maalesef ordan da bi bilgi gelmedi. sonrasinda izmire cok uzun bir mail attik ve belgelerin yeni ciktigi bilgisini verdiler. suan almanyanin sisteminde basvuru görünüyor, fakat orjinal belgelerin gelmesini bekliyoruz. sizin kac günde ulasti postaniz almanyaya? bilenler paylasabilir mi?
gulecme
09.10.2015 00:11:25
merhaba
Eşimin de yukarıda bahsettiği gibi 19 haziranda İzmir konsolosluğundan başvuru yapmak gibi bir gaflette bulunduk ..! 19 Eylül yani 3 ay olmadan bilgi vermediler veremeyiz dediler sağolsunlar. Orada çok kaba üslup olarak o kuruma hiç yakışmayan bir görevli var bir kez sadece bir kez ekrana bakmış olsaydı evrakların halen gönderilmemiş olduğunu görürdü.. Fakat sayın yetkili o ayırdığı 50 saniyelik süreyi 3 ay aması yok hanımefendiyle geçirdi her seferinde. Ekşi sözlükte mahkeme kararını ne güzel yazmış Vize vermeyebilirsin ama bilgi vermek zorundasın" diye..Ama bilgi vermedikleri gibi evraklarımızı da unutmuşlar göndermeyi. Ben artık 3 ay 14 gün geçtikten sonra konsolosluğun kendi sitesine sitemkar uzun bir mail attım ve nihayet ertesi gün bir bayan döndü çok kibardı. Hanımefendi dün konsolosluğumuza bir mail atmışsınız bilgi için vs vs sonrasında tahmin edin ne bilgi verdiğini , evraklarınız dün kargoya verildi!!! Bir yoğunluk yaşanmış o yüzden vs .dün dediği 30 eylül !! 3 ay geçmiş 3 ay!! Hani bilgi aldığımıza mı şükredelim yoksa evrakların daha gönderilmemiş olmasına mı üzülüp şok olalım bilemedik.Eşim mühendis blue karteni var kendim bankacıyım ve int takip ettiğimiz ve normal süreçleri de bildiğimiz için işimden ayrıldım .Hiçbir sorun yaşanmayacağını düşündük.bizden sonra başvuran eşimin arkadaşlarının vizeleri geldi. 3.5 ay evrakların gitmesini bekledik , şimdi de varmasını bekliyoruz .Göndermeleri ayrı dert varması ayrı dert bide okuduğumuz kadarıyla pasaportun kargo ile teslim sorunsalı varmış.. Hani evraklarınız fiili geldi deseler bu kez de pasaportum ne zaman gelecek diye stresli bir bekleyişe gireceğiz. Baştan sonra bir muamma belirsizlik ,takipsizlik. Biz Almanya ayağından korkar iken Tr ayağı özellikle altını çizmek istiyorum İzmir ayağı bizi mahvetti.. Manen madden mağduriyet yaşıyoruz . Aynı durumu yaşayan var mı bilemem, ancak bu kargo evrak ulaşma süreleri ile ilgili yakın tarihte benzer bir olay yaşayan bilgisi olan varsa lütfen yazsın. Yaptıkları insan haklarına aykırı. Almayacaksın o zaman bekar insanları arkadaş! Alıyorsan bu tarz evlilikti çocuktu vizeydi göx önünde bulundurup ona göre tedbirini alacaksın sistemini insan haklarına uygun bir şekilde kuracaksın ve eğer bir devletin farklı birimleri arasında bu kadar irtibatsızlık ve uygulama değişikliği varsa müdahale edeceksin.. Eşime Köln yabancılar dairesinde ilk denilen şey bile hangi konsolosluk? "İzmir" dediğinde " Hıh İzmir hep sorunlu konsolosluk " gibi bir cevabı bir Alman vatandaşı birey veriyorsa o konsoloslukla ilgili gereken aksiyonu almam gerekiyor. Kimse Almanya için Almanya' ya gitmiyor en azından ben , Eşimin bir peojesi var bitmesi gereken fordda işini bırakıp geri mi dönsün? Evliliğimizi ayrı ayrı mı sürdürelim? Önce ekmek için sonra onların ekonomi çarkı dönmesi için beyinleri patlıyor sabahtan akşama. Nasıl bir saçmalıktır bu çözemedik kısacası . Lütfen bilgisi olan paylaşsın özellikle kargo ve evrak teslim süresi hakkında , tşk