Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Eylül 11, 2015, 10:07:14 ÖS
***Size yapilan sadece isi yokusa sürme baska birsey degil. ****
Sayın Tuğçe
Konsoloslukların nasıl çalıştıklarını tam olarak bilmesem de, sizin yazdıklarınız çok mantık geldi. Ben de kafamda hemen hemen böyle bir sistem altında çalışılması gerektiği düşünüyordum. Almanyada uzun yıllar ikamet ettim ve almanların insan haklarına ne kadar saygılı davrandıklarını biliyorum. İşte bu nedenle Alman konsolosluklarının bu tutumuna hiç bir anlam veremiyorum. Yani çifte vatandaşlığı elde etmiş bir kişi'ye karşı, bu davranışın altında yatan ana düşünce ne olabilir ki?
Acaba şu olabilirmi?
2000 yılından önce alman vatandaşlığına geçmiş olanlar, Türk vatandaşlığından çıkıp, Türk hükümetinin getirdiği bir kolaylıkla, tekrar türk vatandaşlığına alınıyorlardı, ki benim durumum da aynen böyle oldu. Burada 1917 den kalma alman yasalarındaki bir boşluktan yararlanılıyordu. 2000 yılında çıkan yasa ile, bu boşluk kapatıldı.
Yani acaba Alman konsolosluklarının ve bu konsolosluklara hirerşiyal olarak daha üst makamda oturanların kafalarında şu mantık mı işliyor; sen 2000 yılı öncesi bizim irademiz dışında bu boşluktan yararlandın ve şimdi biz de seni zor duruma düşürerek tatmin oluyoruz, intikam alıyoruz, oh olsun gibi bir mantık. Tabi bu biraz da kendimi tatmin etmek gibi yorumlanabilir ama, olay ortada :-)