ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Turislik vize

Sayfa: [ 1 ]

firarisevdam07 21.09.2015 15:40:57

Merhaba
Benim bir sorum olcakti.Bugun ben turistlik vize icin basvurdum yabancilar dairesine.Istek formunu doldurdum gerekli evraklari teslim ettim.Istek kagidini posta ile yolladim.Ve 3 aylik sigortada yaptim.
Davet edicegim kisi Ankara dogumlu.Hangi konsolosluga gitmesi gerekiyor?
Eksik olan birsey var mi sizce?
Tskler

fuk_18 21.09.2015 22:00:56

davetiyeden baska bir kagit gerekmiyor ankara alman konsolosluguna bagli almanya gitmek isteyen kisi ve zaten gerekli evrakalar randevu aldiginda ona iletilecek onlari topladikdan sonra idataya basvurabilir ama önce randevu almasi gerekli idata dan

Brn7 22.09.2015 17:25:47

Davet edeceğin kişi Ankara doğumlu ama nerede oturuyor ? Önemli olan bu. Eğer Ankara'da oturuyor ise Ufuk'un sölediği gibi Ankara
İData şubesine gidecek(Ufuk turistik vize için konsolosluğa gidilmiyor artık). Ama İstanbul'da oturupta sırf Ankara doğumlu diye Ankara'ya gitmek olmaz :)

fuk_18 23.09.2015 00:28:45

anladim idata halletmiyormu islemleri aslinda söylemek istedigim ankara konsoloslugu ilgileniyor demek istemistim

Alıntı yapılan: Brn7 - Eylül 22, 2015, 05:25:47 ÖS
Davet edeceğin kişi Ankara doğumlu ama nerede oturuyor ? Önemli olan bu. Eğer Ankara'da oturuyor ise Ufuk'un sölediği gibi Ankara
İData şubesine gidecek(Ufuk turistik vize için konsolosluğa gidilmiyor artık). Ama İstanbul'da oturupta sırf Ankara doğumlu diye Ankara'ya gitmek olmaz :)

Brn7 23.09.2015 02:57:01

Alıntı yapılan: fuk_18 - Eylül 23, 2015, 12:28:45 ÖÖ
anladim idata halletmiyormu islemleri aslinda söylemek istedigim ankara konsoloslugu ilgileniyor demek istemistim

Aynen İdata hallediyor. Evrakları oraya veriyosun onlar da konsolosluğa iletiyor. Aracı firma. Ama dediğin gibi işin ucu gene Ankara konsolosluğuna çıkıyor :)

firarisevdam07 24.09.2015 02:07:18

Selamun aleykum
K.bakmayin cevap yazmaya firsatim olmadi.Evet dediginiz gibiymiş fuk abi,artik olay benden cikti.Idata dan randevu alinip gerekli evraklari toplayip Ankara konsolosluguna gidicek.şahis Antalyada ikamet ediyor.Anlamadigim taraf Idataya gerekli evraklari posta ilemi yollucak?Yoksa termin aldigi gun evraklarla Ankaraya mi gidicek?Peki Vize verip verilmicegi ne gibi nedenlere bagli desem;)
Ayrica bu islemler ne kadar surer??
Az cok bilirsiniz diye boyle bir soru sordum.
Davet edilen kişinin bankasinda parasi yada ustune evi,sigortali bir iste calismasi gibi seyler duydum cevremdeki cogu kisi bu iş olmaz diyorlar ben ise tam tersini dusunuyorum.Belkide dogru diyorlar fakat  ben yinede denemek istedim en azindan bu sekilde sonucu gormus oluruz.
Benim iyi bir işim var aylik net 2.600 elime geciyor işimde festim.2 odali evim var,her an gibi yuz kizartici birseyim yok Allah'a sukur 2010 da geldim Almanya ya.Aile birlesimi ile.Su anda ayriyim.Mahkem suruyor.Ondan yana bir sorun yok.
Geldigimden beri calisiyorum.Suresiz oturumum yok sadece.1 bucuk ay sonra b1 sinavina giricem.Davet ettigim kisi dayim.Daha once hic yurtdisina cikmadi.1 ay oncesine kadar calisiyordu.Kendisi alacart ahcisi.Ve bekar.Hani bunlari bilirseniz daha net cevap verirsiniz diye yaziyorum.Kafanizi şişirdim k.bakmayin.Simdiden tsk ederim.
Bu arada Bayraminiz Mubarek Olsun.
Tskler
Saygilar

Alıntı yapılan: fuk_18 - Eylül 21, 2015, 10:00:56 ÖS
davetiyeden baska bir kagit gerekmiyor ankara alman konsolosluguna bagli almanya gitmek isteyen kisi ve zaten gerekli evrakalar randevu aldiginda ona iletilecek onlari topladikdan sonra idataya basvurabilir ama önce randevu almasi gerekli idata dan

fuk_18 24.09.2015 15:18:52

simdi kriter almanya gidecek kisinin yasi, bir geliri varmi bankada parasi varmi söyle bir kriter ariyor konsolosluk almanyaya gidecek olan kisin geri turkiyeye donecegini kanitlamasi gerek yani türkiyeye baglayan bir is yada okul gibi bir maziretinin olmasi sarti var ama belli olmaz senlik yana sorun yok maasinda 2 odali evinde bir kisi icin yeterli dayina email ile evraklar gelecek onlari toparlar randevu gunu konsolosluga gidilmiyor artik idata firmasina basvuruyor ama sahsenmi gidiyor gönderiyormu tam bilmiyorum bende cunku cok degisti hersey ama onuda zaten telefonda söylerler kendiniz gelceksiniz yada  belgeleri gönderin diye

ama sen iyi yapiyorsun sansini dene yine bi icinizde kalmamis olur birde almanyadaki isiniz nerdir acaba ?

yeniceri57 24.09.2015 22:06:37

Başvuruyu Türkiye 'de bulunan istediğiniz herhangi bir idata bürosuna yapabiliyorsunuz. Evraklar sizin davetiye de yazdığınız turistik gelecek kişinin ev adresinin bölgesine bakan konsolosluğa idata tarafından postayla yollanıyor. Eğer kişi daha önceden vize nedeniyle parmak izi vermediyse idata bürosuna ilk başvuruya sahsen gitmesi zorunlu. eğer parmak izi verdiyse evraklarla beraber farklı kişi gidecek kişi adına başvuru yapabiliyor.

çalışmıyorsa sabit bir geliri yoksa. yaşıda gençse cogu başvurular reddedilebiliyor. Bunun için geri döneceğine dair
sağlam belgeler götürmeniz yararınıza olabilir.
örneğin fuk abinin dediği gibi üstüne para, ev, sigorta belgeleri ,hesap detayları belgeleri hepsini alın. Hatta kredi kartı ekstrelerini (eğer taksitli işlemler varsa ) alsın. faydası olur. bu konuda en ince detay ise  kira sözleşmesi. eğer alabiliyorsa kaldığı eve dair bir kira sözleşmesi alın. geri döneceğinizin bir belgesi olur.
İnşAllah vize hayırlısıyla çıkar
iyi bayramlar

Alıntı yapılan: firarisevdam07 - Eylül 24, 2015, 02:07:18 ÖÖ
Selamun aleykum
K.bakmayin cevap yazmaya firsatim olmadi.Evet dediginiz gibiymiş fuk abi,artik olay benden cikti.Idata dan randevu alinip gerekli evraklari toplayip Ankara konsolosluguna gidicek.şahis Antalyada ikamet ediyor.Anlamadigim taraf Idataya gerekli evraklari posta ilemi yollucak?Yoksa termin aldigi gun evraklarla Ankaraya mi gidicek?Peki Vize verip verilmicegi ne gibi nedenlere bagli desem;)
Ayrica bu islemler ne kadar surer??
Az cok bilirsiniz diye boyle bir soru sordum.
Davet edilen kişinin bankasinda parasi yada ustune evi,sigortali bir iste calismasi gibi seyler duydum cevremdeki cogu kisi bu iş olmaz diyorlar ben ise tam tersini dusunuyorum.Belkide dogru diyorlar fakat  ben yinede denemek istedim en azindan bu sekilde sonucu gormus oluruz.
Benim iyi bir işim var aylik net 2.600 elime geciyor işimde festim.2 odali evim var,her an gibi yuz kizartici birseyim yok Allah'a sukur 2010 da geldim Almanya ya.Aile birlesimi ile.Su anda ayriyim.Mahkem suruyor.Ondan yana bir sorun yok.
Geldigimden beri calisiyorum.Suresiz oturumum yok sadece.1 bucuk ay sonra b1 sinavina giricem.Davet ettigim kisi dayim.Daha once hic yurtdisina cikmadi.1 ay oncesine kadar calisiyordu.Kendisi alacart ahcisi.Ve bekar.Hani bunlari bilirseniz daha net cevap verirsiniz diye yaziyorum.Kafanizi şişirdim k.bakmayin.Simdiden tsk ederim.
Bu arada Bayraminiz Mubarek Olsun.
Tskler
Saygilar

Alıntı yapılan: fuk_18 - Eylül 21, 2015, 10:00:56 ÖS

firarisevdam07 25.09.2015 23:58:49

Alıntı yapılan: fuk_18 - Eylül 24, 2015, 03:18:52 ÖS
simdi kriter almanya gidecek kisinin yasi, bir geliri varmi bankada parasi varmi söyle bir kriter ariyor konsolosluk almanyaya gidecek olan kisin geri turkiyeye donecegini kanitlamasi gerek yani Türkiyeye baglayan bir is yada okul gibi bir maziretinin olmasi sarti var ama belli olmaz senlik yana sorun yok maasinda 2 odali evinde bir kisi icin yeterli dayina email ile evraklar gelecek onlari toparlar randevu gunu konsolosluga gidilmiyor artik idata firmasina basvuruyor ama sahsenmi gidiyor gönderiyormu tam bilmiyorum bende cunku cok degisti hersey ama onuda zaten telefonda söylerler kendiniz gelceksiniz yada  belgeleri gönderin diye

ama sen iyi yapiyorsun sansini dene yine bi icinizde kalmamis olur birde Almanya'daki isiniz nerdir acaba ?
Ufuk abi cevaplarin icin cok tsk ederim.
Ben 2011 yilindan beri Volkswagen araba fabrikasinda calisiyorum.3 yil  fabrikanin zeit firmasinda calistim.Daha sonra mitarbeite olarak kadroya alindim.Tabiki buda benim donum noktam oldu.Yoksa almanyada kalmazdim.Yinede buyuk konusmamak gerekiyor.Rabbim herseyin hayirlisini versin.Benim karsima hep guzel insanlar cikti.Bunlarinda tesaduf olmadigini biliyorum.Konumuza donucek olursak,dayim 1970 dogumlu.Onun gelip buralari gormesini.cok istiyorum nasipte varsa olur,gerisi hikaye.Gerekli evraklari hazirlayip basvurulcak artik.
Ben zaten gelismeleri yazarim.
Allaha emanet olun.
Saygilar

firarisevdam07 26.09.2015 00:09:27

Alıntı yapılan: yeniceri57 - Eylül 24, 2015, 10:06:37 ÖS
Başvuruyu Türkiye 'de bulunan istediğiniz herhangi bir idata bürosuna yapabiliyorsunuz. Evraklar sizin davetiye de yazdığınız turistik gelecek kişinin ev adresinin bölgesine bakan konsolosluğa idata tarafından postayla yollanıyor. Eğer kişi daha önceden vize nedeniyle parmak izi vermediyse idata bürosuna ilk başvuruya sahsen gitmesi zorunlu. eğer parmak izi verdiyse evraklarla beraber farklı kişi gidecek kişi adına başvuru yapabiliyor.

çalışmıyorsa sabit bir geliri yoksa. yaşıda gençse cogu başvurular reddedilebiliyor. Bunun için geri döneceğine dair
sağlam belgeler götürmeniz yararınıza olabilir.
örneğin fuk abinin dediği gibi üstüne para, ev, sigorta belgeleri ,hesap detayları belgeleri hepsini alın. Hatta kredi kartı ekstrelerini (eğer taksitli işlemler varsa ) alsın. faydası olur. bu konuda en ince detay ise  kira sözleşmesi. eğer alabiliyorsa kaldığı eve dair bir kira sözleşmesi alın. geri döneceğinizin bir belgesi olur.
İnşAllah vize hayırlısıyla çıkar
iyi bayramlar
Zaman ayirip bilginizi paylastiginiz icin cok tsk ederim.Cok faydasi olucak diye dusunuyorum.Aklima gelen birseyi paylasmak istiyorum.şimdi dayim bekar tek basina yasamiyor nenem ve kardesi ile yasiyor.Oturduklari ev kendilerine ait tapusu nenemin ustune.Yani simdi tapuyu nenemin ustunden alip dayimin usune yapilirsa faydasi olur mu?
Cok tsk ederim.
Saygilar

yeniceri57 26.09.2015 01:32:50

Tabiki bu işe yarayabilir. ama dediğimiz gibi türkiye de tapusu olması vize memurunu dayınızın vize bitiminde türkiyeye geri geleceğine ikna etmez. dayınızın şu anki durumunda vize memuru direk geri döneceğine dair belgeler arayacaktır. eğer bulamazsa para pul tapu ev hiç önemli değil vize vermeyebilir..

bu belgeler ne olabilir ?
mesela Türkiye'de bakmakla yükümlü birine ait hastane belgesi
Türkiye de kira sözleşmesi
yurtdışında gidilecek yerle ilgili düğün nişan gibi organizasyonların davetiyesi

gibi belgeler döneceğine dair belge niteliği taşıyabilir.

selametle

selametle 

Alıntı yapılan: firarisevdam07 - Eylül 26, 2015, 12:09:27 ÖÖ
Zaman ayirip bilginizi paylastiginiz icin cok tsk ederim.Cok faydasi olucak diye dusunuyorum.Aklima gelen birseyi paylasmak istiyorum.şimdi dayim bekar tek basina yasamiyor nenem ve kardesi ile yasiyor.Oturduklari ev kendilerine ait tapusu nenemin ustune.Yani simdi tapuyu nenemin ustunden alip dayimin usune yapilirsa faydasi olur mu?
Cok tsk ederim.
Saygilar

firarisevdam07 26.09.2015 11:56:29

Alıntı yapılan: yeniceri57 - Eylül 26, 2015, 01:32:50 ÖÖ
Tabiki bu işe yarayabilir. ama dediğimiz gibi Türkiye de tapusu olması vize memurunu dayınızın vize bitiminde Türkiyeye geri geleceğine ikna etmez. dayınızın şu anki durumunda vize memuru direk geri döneceğine dair belgeler arayacaktır. eğer bulamazsa para pul tapu ev hiç önemli değil vize vermeyebilir..

bu belgeler ne olabilir ?
mesela Türkiye'de bakmakla yükümlü birine ait hastane belgesi
Türkiye de kira sözleşmesi
yurtdışında gidilecek yerle ilgili düğün nişan gibi organizasyonların davetiyesi

gibi belgeler döneceğine dair belge niteliği taşıyabilir.

selametle

selametle
Cok haklisiniz ikna etmek icin belge sart,bence tapu işini hic karistirmiyim.En mantiklisi nenemi hastaneye goturup neneme bakmakla yukumlu olduguna dair bir belge almasi,bu belge cok seyi degistirir gibime geliyor.En azindan insan umut ediyor:)
Ben herzaman pozitif dusunen birisiyim.Tabiki bunu yasadikca
ogrendim.Ozellikle 2010dan sonra hayatimda buyuk degisiklikler oldu olmayada devam ediyor.Bu vize olayinda da olumlu yanit alicagimiza inanyorum Allahin izni ile.Ve sizin gibi guzel insanlarin sayesinde.Hersey herkez bir vesiledir.
Bu arada tanisalim Ismim Murat 33 yasindayim.Hannovere 60 Km uzaklikta oturuyorum.
Tskler
Saygilar

Sayfa: [ 1 ]