ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: SINIR DIşI HAKKINDA LÜTFEN YARDIM..!!!

Sayfa: [ 1 ]

yigido 19.10.2015 04:06:53

Merhaba arkadaslar,

Sene 2011 yılında aile birleşimi yoluyla almanya ya geldim .Malesef eşimle 2013 de 2 sene sonra ayrildik,eşimle 2 sene beraber yaşadığım için eşten bağımsız oturumunu 1 sene uzattilar (2015 mayısa kadar),o bir sene geçti 2 sene ttekrar uzattilar(2017).Sorunum su an işsizin yardım almam oturumun için sorun olur mu ?yabancılar polisi sinir dışı edebilir mi? 2013 mayıstan beri calisiyorum?

Lütfen kesin bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var

fuk_18 19.10.2015 13:27:06

su durumda pek sikinti cikarcaklarini sanmiyorum oturum iptal etseler basdan ederlerdi b1 aldiysaniz size verilen görevi yaptiysaniz sorun yok yine uzatirlar buyuk ihtimal bu sekilde

tugce_doerjer 19.10.2015 17:30:44

2017 senesine kadar vizeniz var zaten su anda o verdikleri vizeyi iptal edemezler,sorun cikacak olsa vizenizi uzatmazlardi. önemli olan ufugun dedigi gibi b1 sertifikanizin olmasi ve bir sonraki vize basvurunuza kadar bir is bulup devlete yük olmayacaginiz kanitlamaniz böylece bir sorun cikarmazlar diye düsünüyorum

yigido 19.10.2015 18:39:17

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ekim 19, 2015, 05:30:44 ÖS
2017 senesine kadar vizeniz var zaten su anda o verdikleri vizeyi iptal edemezler,sorun cikacak olsa vizenizi uzatmazlardi. önemli olan ufugun dedigi gibi b1 sertifikanizin olmasi ve bir sonraki vize basvurunuza kadar bir is bulup devlete yük olmayacaginiz kanitlamaniz böylece bir sorun cikarmazlar diye düsünüyorum

Daha detaylı anlatcak olursam bu sene (2015 mayıs ) vize mi 2 sene uzattım 2017 mayısa kadar.Hatta uzatmaya gittiğimde issizdim arbeitsamtdan aldığım arbeitlosgeld parası olan 510 euro luk kağıtlarla gittim.Bi sorun çıkmadı hiç itiraz etmeden 2 senelik vize verdiler.Sorun su 01.06.2015 arbeitsamtdan abmeldung yaptım ve 17.06.2015 de turkiye ye gitmek zorunda kaldım 27.07.2015 tekrar döndüm. İşte tam da sorun burda başladı bu tr de olduğum zaman zarfında aok (sağlık sigortası) yatmadigindan dolayı sorun yabancılar polisine kadar aksetmis.Almanya ya girişimden 1 hafta sonra yabancilar polisinden mektup geldi  sizi sinir dışı edebiliriz diye.Mektubun sonunda eğer tekrar bir iş bulduysaniz iş sözleşmesi ve aylık kagitlariylla beraber gelin.Bunun üzerine ben 26.08.2015 leigh firma üzerinden iş buldum arbeitvetragla beraber gittim.Adam tamam dedi ama aldığın aylık kağıtları getir dedi ,ağustos ve eylül aylık kagitlarini götürdüm ,adam tamam kazancını hesabı edip sana bilgi vericez dediler.Su an 06.10.15 den itibaren işsizim.(tabi yabancılar polisi su an bilgisi yok)B1 sertifikası var, arbeitsama b2 de yapmak istediğimi söyledim ve ayrıca meslek yapmak istediğimi söyledim onlarda tamam seni test etcez dediler önümüzdeki aya da test için termin verdiler.

Durumu inşAllah karışık anlatmadim.şimdi b2 sertikasinini yaparken alacağım yardım( sgb2)
Sorun olur mu veya b2 sertifikasini veya ausbildung yapma hayalini bırakıp iş mi aramam gerek. Yasal yönden beni sinir dışı etme imkanları varmı?

fuk_18 19.10.2015 20:08:40

yasal yönden tabiki seni sinir disi edebilirler 3 yillik mecburi sureyi doldurmamissin ilk basdada edebilirlerdi tolerans göstermisler bundan sonrada sinir disi edilcegini sanmiyorum o konuda korkun olmasin sadece gercekten meslek yapmak istiyorsan b2 alip baslamaya bak,olmazsa is bulup calis idareten

yigido 19.10.2015 21:10:53

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ekim 19, 2015, 08:08:40 ÖS
yasal yönden tabiki seni sinir disi edebilirler 3 yillik mecburi sureyi doldurmamissin ilk basdada edebilirlerdi tolerans göstermisler bundan sonrada sinir disi edilcegini sanmiyorum o konuda korkun olmasin sadece gercekten meslek yapmak istiyorsan b2 alip baslamaya bak,olmazsa is bulup calis idareten

2016 mayısta almanyada 5 senemi dolduruyorum 5 sene dolunca garanti ve diğer şartlar aranmıyor sanirim?

fuk_18 19.10.2015 22:10:31

onada pek güvenme suresiz oturum icin devlete yuk olmaman gerekli devlete yuk oldugun surece oturum alamazsin

tugce_doerjer 20.10.2015 13:58:06

süresiz oturum alinca hersey bitmiyor ne yazikki, herseyi kurallara uygun yapmak zorundayiz. biz yabanciyiz devlete yük oldugumuz sürece de yakamizdan düsmüyorlar ne yazikki....

yigido 20.10.2015 18:31:18

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ekim 20, 2015, 01:58:06 ÖS
süresiz oturum alinca hersey bitmiyor ne yazikki, herseyi kurallara uygun yapmak zorundayiz. biz yabanciyiz devlete yük oldugumuz sürece de yakamizdan düsmüyorlar ne yazikki....

Nasıl yani unbefirstet aldıktan sonra issizsin yardım alıyorsun diye sinir dışı etcek halleri yok sanirim.

fuk_18 20.10.2015 22:33:02

kast ettigi bir yabancinin sosyal yardim almasinda sikinti yok ama altan altan bilinc altlarinda bu yer ediniyor ve bir isiniz duserse cozmemeye yada isi yokusa suremeye kalkiyorlar sizde bu kadar ustunde durmayin sosyal yardimin umarim sizde sosyal yardim alirim ne caliscam kafasindaki insanlardan degilsinizdir.

Alıntı yapılan: yigido - Ekim 20, 2015, 06:31:18 ÖS
Nasıl yani unbefirstet aldıktan sonra issizsin yardım alıyorsun diye sinir dışı etcek halleri yok sanirim.

yigido 21.10.2015 01:33:09

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ekim 20, 2015, 10:33:02 ÖS
kast ettigi bir yabancinin sosyal yardim almasinda sikinti yok ama altan altan bilinc altlarinda bu yer ediniyor ve bir isiniz duserse cozmemeye yada isi yokusa suremeye kalkiyorlar sizde bu kadar ustunde durmayin sosyal yardimin umarim sizde sosyal yardim alirim ne caliscam kafasindaki insanlardan degilsinizdir.

Tabiki hayır,Almanya gibi monoton bir ülkede  uzun süre çalışmadığın zaman depresyona girersin.( en azından ben öyleyim )Benim istediğim almancami gelistirip bir meslek yapmak.Devamlı leih firma üzerinden çalışıp 3.sınıf insan muamelesi görmek istemiyorum.

Sayfa: [ 1 ]