scription 20.10.2015 17:36:38
bugun kardesimin soylemesi ile gss borcu sorgulattım ve 6,500 tl borcum cıktı 42 aylık ama ben bunun yaklaşık 32 ayı Almanya'daydım . Ama bir sıkıntı daha var benim ikametim hala Türkiye'de ne yapmam lazım sizce nasıl halledebilirim bu sorunu burda bulunduğum zamanı nasıl kanıtlayabilirim veya burda bulundugum zamanı borcumdan sildirebilirmiyim ?trk.trk 20.10.2015 18:50:36
scription 20.10.2015 18:54:46
Alıntı yapılan: trk.trk - Ekim 20, 2015, 06:50:36 ÖS
Oncelikle gecmis olsun.Ilk basta anlamadigim nasil ikametiniz Turkiye'de hala devam ediyor? Almanya'ya ilk geldiginizde Konsolosluktan gerekli islemleri yaptirdiginiz takdirde ikametiniz direkt Almanya'ya aliniyor zaten? Oncelikle burda bir yanlislik var. Ikinci olarak GSS borclarinin fazlalik kismini sildirmek icin bagli bulundugunuz Sosyal Yardimlasma Vakfi ndan gelir tespiti yaptirmaniz gerekiyordu(Turkiye'de).Bu tarih 30.09.2015 itibari ile coktan gecti.Ayrica yaptirmis olsaniz bile butun borc silinmiyordu.Bende GSS ye takilanlardanim ve 2 bin Tl kusur borcum vardi ve bunu 700 kusur liraya indirdiler.Sizin bu saatten sonra herhangibir sildirme islemi yapabileceginizi sanmiyorum,cunku birnci hataniz ikameinizi Almanyaya gelir gelmez aldirmamissinz ve ikinci hata Gelir testi yaptrmamissiniz. Fakat icinizi aydinlatmak icin soyleyebilirim ki suan ulkemizde GSS borcuna takilan 5 MILYON borclu vatandas var.Oy vererek basa getirdikleriniz fakir halkimza kadar devlete borclandirmislar bizleri.Hukumet degisirse bir af soz konusu ve bu borclari zaten kimsenin odeyecegini sanmiyorum.En iyisi kurcalamayin ama Turkiye'den de ustunuze daire falan almayin banka hesabi acmayin simdilik
Rmzan 20.10.2015 20:03:42
trk.trk 20.10.2015 20:38:20
Alıntı yapılan: Rmzan - Ekim 20, 2015, 08:03:42 ÖS
Yurtdışında yaşadığıniz sürelerde gss den muaf oluyorsunuz. Bu süreyi ispatlamak için yurtdışı giriş çıkış kayitlariyla ispatlayabilirsiniz. Bizim bir akrabada ayni sorun cikti. Yurtdışında yaşadığı süre icin muaf gösterildi. Fakat o bu işlemi Türkiyede yaptı.
scription 20.10.2015 20:59:51
Alıntı yapılan: Rmzan - Ekim 20, 2015, 08:03:42 ÖS
Yurtdışında yaşadığıniz sürelerde gss den muaf oluyorsunuz. Bu süreyi ispatlamak için yurtdışı giriş çıkış kayitlariyla ispatlayabilirsiniz. Bizim bir akrabada ayni sorun cikti. Yurtdışında yaşadığı süre icin muaf gösterildi. Fakat o bu işlemi Türkiyede yaptı.
ya ogrenmeseydim
((
fuk_18 20.10.2015 22:28:28
scription 21.10.2015 01:28:10
Alıntı yapılan: fuk_18 - Ekim 20, 2015, 10:28:28 ÖS
Tv lerde bas bas bagirdilar gelir testi yaptirin diye bu is dolandiricilik isine benziyor hala tv lerde polisim savciyim diye arayanlara itibar etmeyin deniyor ama bu sekilde dolandirilan vatandas cok sizde yuzde yuz duydunuz bu gelir testini ama bir zahmet gidipde konsolosluga kaydinizi aldirmadiniz suanki oturdugunuz yere umursamazligin sucunu sag sola atmaya gerek yok ve altan altan da devlete hükümete giydirmeye gerek yok avrupada yasayip turkiyedeki hükümete giydircenize yasadiginiz ulkedeki basbakana mualif olunda yasadiginiz ulke daha fazla kötüye gitmesin
çok şükür gerekirse ben bu parayı öderim ya ödeyemeyecekler ? Bu insanlar ne yapacak ?
1963 21.10.2015 02:49:08
Erselo 21.10.2015 14:51:42
Alıntı yapılan: scription - Ekim 20, 2015, 05:36:38 ÖS
Selam arkadaşlar ,
2013 te aile birleşimi ile Almanya'ya geldim. Ve hiçbir şey den haberimiz yokbugun kardesimin soylemesi ile gss borcu sorgulattım ve 6,500 tl borcum cıktı 42 aylık ama ben bunun yaklaşık 32 ayı Almanya'daydım . Ama bir sıkıntı daha var benim ikametim hala Türkiye'de ne yapmam lazım sizce nasıl halledebilirim bu sorunu burda bulunduğum zamanı nasıl kanıtlayabilirim veya burda bulundugum zamanı borcumdan sildirebilirmiyim ?
Son olarak konsolosluklarda ikametimi degistireblirmiyim ve degistiribilrsem mesela 32 aydır burdayım bu otomatik silinirmi ?
scription 21.10.2015 17:50:49
Alıntı yapılan: Erselo - Ekim 21, 2015, 02:51:42 ÖS
Adres değişikliği yapsanız bile borç işlemeye devam eder siz başvuru yapana kadar. Başvuruyu da SGK'ya yapmalısınız.aynı şekilde bana da borç çıkmıştı. Bende sonradan haberdar oldum. Türkiye'ye gidişimde pasaportla gittim SGK'ya. Önce oturum tarihinden sonrasını silmeye kalktı. İtiraz edip Almanya'ya giriş tarihinden sonrasını sildirdim. ( Oturum almadan adres değişikliği yapmak istemediğimi belki yabancılar şubesinden uzatmayacaklarını söyledim. Laf kalabalıklığı yaptım yani) Birde evlendikten sonra bayan olarak eşimin sigortasından yararlanıyorum zaten bu borç nasıl çıktı diye sordum. Eğer eşinizin yurt dışında sigortalı olduğunu kanıtlarsanız tamamen sileriz dediler bana. ( GSS prim borcu çıkartılan dönem için) Sizde eşinizin sigortasını kullandıysanız veya kendiniz sigortalı olduğunuz dönemi sildirebilirsiniz. Adres değişikliği için neden bu kadar beklediniz ki? İnternet üzerinden form indirip posta yoluyla halledebilirdiniz.
Rmzan 21.10.2015 18:25:23
trk.trk 21.10.2015 19:19:22
scription 21.10.2015 19:42:08
Alıntı yapılan: trk.trk - Ekim 21, 2015, 07:19:22 ÖS
Geliri olmayandan alınmadığını söylüyor ya çok bilen arkadaşlar.Ben şuanda Türkiye'de yaşıyorum herhangi bir işte çalışmıyorum ve yaşadığım ülkeye çamur da atmıyorum.Bana çalışmadığım halde ve hiçbir gelirim olmadığı halde şuan 700 küsür borç çıkarmış durumdalar.Bu fiyat sildirdikten sonra geri kalan fiyat.Ama şahıslar ve partiler beni gerçektende ilgilendirmiyor.Babamın oglu değiller ve istediğim gibi eleştirip sallayabilirim.Çünkü Allah'a şükür gözlerim kör değil ve bağnaz bir bakış açısına sahip değilim.Ne sol ne sağ olsun benim bir gram umrumda değil.Bi kere eleştirinin olmadığı yerde gelişimden söz edemezsiniz.Önlerine pişirip pişirip koyduklarını yemeye alışmış olanlar eleştiriden nefret ederler.Ama dünyanın heryerinde ANA AKIM ın olduğu yerde ANA AKIM ELEşTİRİ 'de vardır.Çünkü ANA AKIMIN GELİşİMİ sadece ve sadece MUHALEFET ve ELEşTİRİ ile mümkündür.Üniversite mezunu bir genç hayata borçlarla başlıyorsa ve onun üstüne de borç borç borç yazıyorlarsa ülkenin geleceği olan bu genç ne kadar sağlıklı bir hizmet sunabilir.İLK önce YAşAYANLARA soracaksınız ve gerçek doğru bilgileri de bu tecrübeye sahip olmuş insanlardan alacaksınız.
Kardeşim tekrardan söylüyorum bu sistem lanet bir sistemdir.Geliri olmayandan da prim borcu kesilmektedir.E devlete girip ekran fotosu mu çekelim illaki niçin inanamıyorlar anlayamıyorum.Zaten en büyük sorun da bu değilmi. Doğruya doğru Yanlışa yanlış demediğimiz için.İnsanların biraz kendilerini geliştirmesi lazım ve kula kulluk etmemek lazım.Yukarda yüce RABBİM var ve bir tek O'na kulluk ederim.
Saygılar sevgiler..
1963 21.10.2015 20:46:17
Alıntı yapılan: trk.trk - Ekim 21, 2015, 07:19:22 ÖSgeliri olmuyandan almiyor dediysem senin gelirin yoksa annenin bababanin geliri vardir mutlaka onu baz alarak sana bu borcu cikartiyorlar geliri az olandanda aldiklari para sadece 50 tl cokmu bu rakam Almanya'da sadece bir aylik 400euro civara sadece sigortasiz olupta hastahaneye gitsen sana 50 tlden fazla muayene parasi alirlar sen sadece kendini düsünüp bu sistemin yanlis oldugunu savunuyorsun bu sistemden yararlanan birsürü geliri olmayan insanlar var onlari hic düsünmüyorsun elestiri tabiiki yapilir herkezinde düzeyli bir sekilde elestiri yapmaya hakki var ama sen kendini düsünüp elestiri yapiyorsun sana yanlis olan bir baskasinada dogru olabilir degilmi sende bu elestiriye kizma hakkin yok merak etme benin bilgim olmadigi konudada bu güne kadar kimseyi yanlis bilgilendirmedim
Geliri olmayandan alınmadığını söylüyor ya çok bilen arkadaşlar.Ben şuanda Türkiye'de yaşıyorum herhangi bir işte çalışmıyorum ve yaşadığım ülkeye çamur da atmıyorum.Bana çalışmadığım halde ve hiçbir gelirim olmadığı halde şuan 700 küsür borç çıkarmış durumdalar.Bu fiyat sildirdikten sonra geri kalan fiyat.Ama şahıslar ve partiler beni gerçektende ilgilendirmiyor.Babamın oglu değiller ve istediğim gibi eleştirip sallayabilirim.Çünkü Allah'a şükür gözlerim kör değil ve bağnaz bir bakış açısına sahip değilim.Ne sol ne sağ olsun benim bir gram umrumda değil.Bi kere eleştirinin olmadığı yerde gelişimden söz edemezsiniz.Önlerine pişirip pişirip koyduklarını yemeye alışmış olanlar eleştiriden nefret ederler.Ama dünyanın heryerinde ANA AKIM ın olduğu yerde ANA AKIM ELEşTİRİ 'de vardır.Çünkü ANA AKIMIN GELİşİMİ sadece ve sadece MUHALEFET ve ELEşTİRİ ile mümkündür.Üniversite mezunu bir genç hayata borçlarla başlıyorsa ve onun üstüne de borç borç borç yazıyorlarsa ülkenin geleceği olan bu genç ne kadar sağlıklı bir hizmet sunabilir.İLK önce YAşAYANLARA soracaksınız ve gerçek doğru bilgileri de bu tecrübeye sahip olmuş insanlardan alacaksin
Saygılar sevgiler..