Celiq08
11.11.2015 16:29:50
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle konunun forumda olup olmadığından emin değilim o yüzden herkesten özür dilerim.
şöyle bir problemim var, bir tanıdığın tavsiyesi üzerine aile birleşimini türkiyeden değil almanyadan yapmaya karar verdik ve ben aile birleşimi işlemi uzun süreceğinden dolayı 70 günlük ziyaret vizesi ile almanyaya geldim. Yabancılar şubesine gittik ve aile birleşimini ancak Türkiyeden yapmamız gerektiğini başka şekilde bunun olmayacağını söylediler. Tekrar türkiyeye dönmek hem zaman kaybı hemde para kaybı olacağından sizlere danışmak istedim. Legal veya illegal olarak (kaçak hariç) vizemi nasıl uzatabilirim veya aile birleşimini hangi koşulda burdan yapabilirim? Yabancılar şubedeki kadın evlilik işlemlerini almanyada yapsaydınız sorun olmazdı dedi, ben tekrar nikah işlemi almanyada yapabilir miyim?
Cevaplarınız benim için çok değerli olup herkese çok teşekkür ederim.
kaanK
12.11.2015 02:54:33
Bende ilk geldiğim zamanlar bu şekilde yapmak istemiştim, araştırmalar sonucu olmayacağını öğrendik. Aslında Türk Konsolosluğunda nikah yapabilirsiniz yinede Türkiye'den başvurup evrakların Türkiye'deki Alman Konsolosluğunda değerlendirilmesi ve oradan gönderilmesi gerekiyor. En azından 2 yıl önce öyleydi, değiştiğini sanmıyorum.