azad2121
19.11.2015 13:51:12
Selam arkadaslar 23.10.2015 tarihinde ankraya aile birleşimi icin vize basvurusu yaptım fakat serfitikam yoktu kadın bana dedıkı serfıtıkanız yok dedım evet sınava dun gırdım tamam dedı almanca kendını tanıt tanıttım sonra yazılı kagıt verdı sorular vardı en sevdıgınız sarkı fılan patatesın rengı fılan aksamları naparsınz bugun hava nasl fılan hepsını doğru yaptım bı kac soru sordu kahvaltıda ne ıctın bugun dedı almanca bende cay dedım tamam dedı gelmene gerek yok serfıtıkanı su adrese yolla adres verdı serfıtıkamı aldım gecen cuma elıme gectı 88 almısım ösd gonderdım verdıgı adrese baktım teslım edılmıs pazartesı 4 gun oldu sımdı esıme kagıtlarn gıtmesını beklıyoruz esım alman vatandası ne kadar gelırı olması lazım evıde tuttuk kırası 500 e fılan esım 3 snedır calısıo aldıgı ucret 1200 1300 cıvarı esımını benı goturmesı ıcın yeterlımıdır ? esıme ne zaman kagıtlar gıder vızemın gelmesı ne kadar surer ? hic vakit gecmio beklıyoruz sureklı

:D:D
BVB0510
19.11.2015 14:09:17
Selam azad2121,
izmirden 8 ekimde başvurdum ben, goethe B1 sertifikam var. 4 bölümde de ( lesen, hören, schreiben, sprechen) notlarım 95 üzeri. Ayrıca 2015 nisanda Almanya'da B1 kursunu tamamladım. Konsolosluktaki bayan çok iyi notlar dedi, sonra da hiç Almanca konuşmadı bile, Türkçe ilerledi mülakat. 6. Hafta geçti halen daha bekliyoruz. Diyeceğim o ki, aslında bir yerden sonra dil de çok etki etmiyor sürece sanıyorum, gideceğin yerin yabancılar ofisinin yoğunluğu da çok önemli, sen nereye gideceksin? Umarım çok yoğun olmayan ve yabancılar ofisinin hızlı ve iyi niyetli çalıştığı bir yere gidiyorsundur. Bu arada eşin Alman ise herhangi bir belge vs istemeyebiliyorlar diye duymuştum. Nitekim 6 hafta soununda eşim ile kimse iletişime geçmedi, ne mektup var ne telefon. Umarım hakkında hayırlısı olur ve biran önce gidersin.
mustyon
19.11.2015 14:22:10
Selam vize mağdurları bende 23.10.2015 de Ankara da aile birleşimi başvurusu yaptım . Ancak bende sizler gibi beklemekteyim bakalım ne olacak , eşime herhangi bir mektup gelmedi beklemedeyiz .
fuk_18
19.11.2015 14:28:08
alman vatandaslarindan gelir istenmiyor
azad2121
19.11.2015 14:47:59
Solingen gideceğim yer. İnsAllah herkezınkı gelır vızesı cok sıkıntılı ve sabır lazım calısıyorum işte vakitte gecmiyor mektup gelmedıyse esınıze esınız baglı bulundugu yabancılar polısını arayabılır benım arkadasım yabancı polısı evrakları ısteme mektubu gelmedıgı halde esı goturup teslım etmıs kıra gelır vs ? Acaba esımdemı onlardan haber beklemeyıp gıtse
BVB0510
19.11.2015 14:57:02
Merak etme kardeşim biz denedik hepsini

eşim aradı , ters bekleyin cevabını aldı, mail attı , kopyalayıp yapıştırılmış genel 8-12 hafta sürebilir cevabını aldı, babasıyla birlikte gittiler ausländerbehördeye istisna yok şimdi sizin belgelerinize bakamayız, bekleyin sıranız gelince haber gelir cevabını aldılar. Biz elimizden geldiğince ne kadar önden yardımcı olmaya çalışsak da onlara, onlarda bi 90-100 gün bekletmeye kararlılar sanırım , sadece gülüyorum ve beklemekten başka birşey yapamıyorum, bu arada benden bir hafta önce sınır notla aldığı A1 sertifikasıyla başvuran arkadaşım 34 günde aldı vizesini çat pat Almancayla
azad2121
19.11.2015 15:02:02
İnsAllah bızede cıkar ne dıyelım bazılarınkı 1 haftada gelıo sans ıste hayırlısı olsın
fuk_18
19.11.2015 17:19:03
almanca bilgisimi aliyor vizeyi?
Alıntı yapılan: BVB0510 - Kasım 19, 2015, 02:57:02 ÖS
Merak etme kardeşim biz denedik hepsini
eşim aradı , ters bekleyin cevabını aldı, mail attı , kopyalayıp yapıştırılmış genel 8-12 hafta sürebilir cevabını aldı, babasıyla birlikte gittiler ausländerbehördeye istisna yok şimdi sizin belgelerinize bakamayız, bekleyin sıranız gelince haber gelir cevabını aldılar. Biz elimizden geldiğince ne kadar önden yardımcı olmaya çalışsak da onlara, onlarda bi 90-100 gün bekletmeye kararlılar sanırım , sadece gülüyorum ve beklemekten başka birşey yapamıyorum, bu arada benden bir hafta önce sınır notla aldığı A1 sertifikasıyla başvuran arkadaşım 34 günde aldı vizesini çat pat Almancayla 
BVB0510
19.11.2015 21:25:42
Alıntı yapılan: fuk_18 - Kasım 19, 2015, 05:19:03 ÖS
almanca bilgisimi aliyor vizeyi?
Almanca bilgisi almıyor tabi ki , ama başvuran olan bizlerde nedense öyle bir kanı olabiliyor, dil notum ne kadar iyi olursa o kadar kolay verirler belki diye. Azad2121 arkadaşımız da konuya öyle girip dil belgesinden bütün soruları cevapladığından falan bahsetmiş. Ben de çok bir önemi olmadığını belirtmek ve dil belgesinden ziyade önem arz eden konunun gideceğiniz yerdeki yabancılar ofisinin yoğunluğu olduğunu belirtmek için yukarıdaki örnekleri verdim.
fuk_18
19.11.2015 23:12:54
diger arkadasina 34 gunde aldi dediginde cat pat almanca ile birde diye yazdiginda o arkadasini asalamis gibi anlam tasiyor yazdigin hani ben cok iyi biliyorum alamadim o adam bilmeden aldi gibisinden
Alıntı yapılan: BVB0510 - Kasım 19, 2015, 09:25:42 ÖS
Almanca bilgisi almıyor tabi ki , ama başvuran olan bizlerde nedense öyle bir kanı olabiliyor, dil notum ne kadar iyi olursa o kadar kolay verirler belki diye. Azad2121 arkadaşımız da konuya öyle girip dil belgesinden bütün soruları cevapladığından falan bahsetmiş. Ben de çok bir önemi olmadığını belirtmek ve dil belgesinden ziyade önem arz eden konunun gideceğiniz yerdeki yabancılar ofisinin yoğunluğu olduğunu belirtmek için yukarıdaki örnekleri verdim.
BVB0510
20.11.2015 00:02:52
Alıntı yapılan: fuk_18 - Kasım 19, 2015, 11:12:54 ÖS
diger arkadasina 34 gunde aldi dediginde cat pat almanca ile birde diye yazdiginda o arkadasini asalamis gibi anlam tasiyor yazdigin hani ben cok iyi biliyorum alamadim o adam bilmeden aldi gibisinden
Aşağılama niyetim yoktu, yine de aşağılanmış olarak hisseden arkadaş(lar) varsa özür dilerim. Tek amacım konunun ve vize veriliş süresinin çok da dil bilgi yeterliliğiyle ilgi olmadığını belirtmekti. Bunu da keskin ve net bir örneklemeyle anlatmak istedim. Kendisi küçük bir şehre gittiği ve Abh orada çok yoğun olmadığı için hızlı aldı sanırım. Neticede herkesin dilbilgisi yeterliliği kendine kar, yine de senin aracılığınla aşağılanmış hisseden arkadaş(lar) varsa özür dileyeyim buradan fuk_18
kamufle_2133
20.11.2015 10:45:27
vize konusunda sıkıntı yapmayın kendinize 3 ay süre biçin vizenin normal çıkma süresi 3 ay içerisindedir zaten özelikle bunu belirtirler 3 ay geçmeden bizi boş yere meşkul edip aramayın diye . 30-40gün falan çok bir gecikme değil vizenin çıkması için asıl bence sizin düşünmeniz gereken Almanya ya geleceğiniz zaman adapte olmanız ve en önemliside dil konusunda kendinizi geliştirmeniz dil burda çok önemli diliniz iyi değilse sıkıntı büyük o yüzden her boş zamanınızı dil çalışarak geçirin vize bekleyen tüm arkadaşlara sabr diliyorum ve sıkıntı yapmayın diyorum ben çocuk üzerinden yaptığım halde 73 gün sürmüştü.
asya01
20.11.2015 21:13:14
18 mart ankara konsolosluk randevum 1 yaşında bebeğimle beraber a1 eksik diye git sertifika al ve bize posta ile gönder dediler geri döndüm hemen kursa yazıldım 23 temmuzda sertifikamı postaladım 24 temmuzda konsolosluk sertifikayı teslim aldı.bana gelen maile göre 26 ağustosta evraklarımın asılları berlin yabancılar dairesine ulaşmış eşim kaç defadır yabancılar dairesine gidiyor her defasında gidin bizden haber bekleyin diyorlar ama ne haber geldi ne vize.acaba evraklar almanyaya gittikten sonramı yani 26 ağustostan sonra mı 3 ay bekleyeceğiz. kalakaldık böyle bekle bekle kök saldık