BVB0510
02.12.2015 10:28:20
Hayırlı olsun mutsyon , darısı bizim başımıza... Hangi şehire gidiyosun tam olarak ve hangi konsolosluktan başvurmuştun??
banavizever
02.12.2015 12:00:05
ne güzel haber birini daha yolluyoruz anlaşılan hayırlı olsun. Benim nişanlım alman değil ama zaten tüm belgeleri verdik Verpflichtungserklaerung yani garantörlük. Moderatör anlasın diye almanca yazdım. Acaba bana da avukat konusunda yardımcı olabilir misiniz eğer ki gerek duyarsak? Benim 2.hafta bitti başvurudan beri. Nişanlımla ben almanyada 1.5 sene beraber yaşamıştım zaten 2.5 senelik ilişkimiz var benim almanyadaki boşanma davamın tanıma tenfizi için 10 aydır türkiyedeyim oturumum yoktu öğrenci olmama rağmen uzatılmadı da ve geri istanbula dönmek zorunda kaldım. baya sıkıntılı durum yani şu vize çıksa da kaldığım yerden ara verdiğimiz hayatımıza devam etsek..
ama korkmuyor değilim açıkcası çok uzun sürecek diye.
banavizever
02.12.2015 12:02:12
ayrıca alman vatandaşlarından gelir falan isteyemezler bu yasalara aykırı. Eğer almanyada bu şekilde herşeye tamam derseniz gerçekten çok zor duruma düşersiniz. Benim hakkım olan öğrenci oturumumu avukatın beceriksizliği yüzünden uzatmadılar ve TRye gelmek zorunda kaldım düşün. Keyfi bir uygulama yapmışlar haberin olsun avukatla bu kadar net hakkın olan bir durumu hemen çözersin.
mustyon
02.12.2015 13:40:43
Teşekkür ederim inşAllah sizlere de gelir kısa zamanda , ben Dortmund a gidiyorum Ankaradan başvuru yapmıştım .
Eşimden gelir belgesi istendi ama biz vermedik garantörlük konusunda da her hangi bi belge de vermedik eşim görüşmeye gitti biz zaten sizden istemiyoruz dediler . Yani belge istendi ama verilmedi sizin anlayacağınız yabancılar şubesi bu şekilde onayladı bizim verdiğimiz tek evrak yaşayacağımız yerin kira sözleşmesi oldu .
BVB0510
02.12.2015 13:57:24
Anladım mustyon. Dortmund merkeze mi gidiyorsun? Dortmund şehir yabancılar ofisi mi ilgilendi sizlerle? Sormamın sebebi şu: ben de dortmundta gideceğim ve eşim Alman, orada ikamet ediyor, kendi evi. 08.10 da izmirden başvurdum, 27.10da orjinal belgeler Dortmund yabancılar ofisine iletilmiş kölnden. Sonrasında bugün başvurudan itibaren 55. , orjinal evraklar dortmundta iletildiğinden itibaren de 36. gün ama ne vize var ne de eşime mektup gitti. Her defasında yabancılar ofisiyle iletişime geçmeye çalıştığımızda burası çok yoğun , 8-12 hafta sürebilir, bekleyin diyorlar. Anlayamadık biz bu işi :/ çok şükür senin vizen 40 günde geliyor.
banavizever
02.12.2015 17:36:09
BVB senin durum garip bir de alman vatandaşı eşin ve kendi evinde oturuyor. Killandiklari bir durum mu var acaba? Çok da arama bence ters teper falan Allah korusun. Ben hiç aramicam haftaya ararım o da 1 ay doluyor ondan bi Konsolosluğu ararım. Ama Essen yabancılar dairesi bilgi veremiyor ya da vermiyor fazla kasmamak lazım ters tepebilir. Zaten diplo.de sitesinde almanca bakarsanız orda da yazıyor. Gereksiz aramalarla vize işleminin süresini uzatabilirsiniz diyor yani hasta etmeyin bizi diyor kısaca yoksa uzatiriz diyor

Dortmund essen valla yabancı dolu yerler.
mustyon
02.12.2015 23:12:26
BVB kardes benim eşim Dortmund da yaşamıyor Darmstadt da okuyor bizim evraklar oraya gitti.
Ben Dortmund merkeze gidiyorum .Vizem bu gün sabah geldi ayın 10 nun da yolculuk var .
inşAllah herkes ailesine kavuşur.
BVB0510
02.12.2015 23:45:03
Anladım dostum, darmstadt yabancılar ofisi daha az yoğun olsa gerek... Dortmund için çok yoğun diyorlar, ben de bir sormak istedim sana. Tekrar hayırlı olsun ve yolun açık olsun
mustyon
03.12.2015 00:01:11
Anlıyorum seni bu psikolji berbat bişey ama gönlünü ferah tut inşAllah bi bakmışın vizen gelir . Bana kalırsa eşin yabancılar ofisine gitsin sorsun yüz yüze tekrardan teşekkür ederim. Kim bilir Dortmund da karşılaşırız .
BVB0510
03.12.2015 01:22:23
Babasıyla gidip sormaya çalıştılar ancak şef dahil çalışanlar terslemiş. Bekleyin, bir tek siz değilsiniz bekleyen, içerde yığınla bekleyen dosya var vs. diyerek. Bizim tek korkumuz yabancılar ofisinin bir şekilde eşime mektup yollamış olması ve bunun postada kaybolması gibi bir durum ki ihtimal dahilinde. Ama beklemeye devam. Eşim her gün iş dönüşü kontrol ediyor posta kutusunu ve her gün yeni bir hayal kırıklığı... Hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Ben 11 kasımda gitmeyi planladığım B2 kursunu kaçırdım çoktan. Yeni yılda 11 ocakta yeni kur başlıyor ama bu gidişle onu da kaçırıcam :/