serkantan
21.12.2015 18:17:14
Merhaba arkadaşlar
ben annem ve babamın beni ziyarete gelmesini istiyorum . Ama vize için gerekli evraklara baktıgımda davetiye ve yanlış hatırlamıyorsam benim hesap hareketlerini yani paramı gösteren belgeler istiyorlar . ve benim bankada sadece 3000 euro gibi bir param var. Babamın Türkiye şartlarına göre durumu iyi ve emkli annem ev hanımı . sizce bir sorun olur mu ? ben ve eşim teilzeit çalışıyoruz .
fuk_18
21.12.2015 18:50:47
senin maasin yeterli ise evin yeterli ise gidip davetiye cikartip gonder sonrasini annen baban halletsin
serkantan
21.12.2015 19:09:21
işte sorunda o . yeterliden kastınız ne . Almanya şartlarına göre şuanda yeterli değil herhalde. ben 988 euro , eşim 1100 euro kazanıyor yaklaşık . evimizde 78 metre kare
tugce_doerjer
22.12.2015 14:34:17
gidip sorucaksiniz orada size olumlu yada olumsuz cevap verirler. Her eyaletin isleyisi farkli. ben sachsen da oturuyorum burada davetiye icin kisi basi 1750€ dediler. Sonra arkadasim kendi islemlerini halledip geldi. En iyisi siz evraklarinizi da alip gidiceksiniz orada dogru cevabi bulursunuz
serkantan
23.12.2015 12:33:16
cevabınız için teşekkürler . Davetiyeyi nerede hazırlatıyoruz acaba . nasıl oluyor .
fuk_18
23.12.2015 16:24:48
Yabancilar dairesine gitmen lazim davetiye icin esin arasin yabancilar dairsini bilgi verirler zaten ne isterler miktar ne olur onu ancak senin kaldigin yerdeki yabancilar dairesi bilir gidip hesapladin sansinizi deneyin 3 aylik maas bodralarini isterler
Alıntı yapılan: serkantan - Aralık 23, 2015, 12:33:16 ÖS
cevabınız için teşekkürler . Davetiyeyi nerede hazırlatıyoruz acaba . nasıl oluyor .
yeniceri57
25.12.2015 01:43:08
Merhaba
hiç bir sorun olmaz. vizeyide alırlar yalnız bazı dikkat edilmesi gereken hususlar var.
ben ailemi 2. defa gönderdim. Davetiyeniz olsa bile babanızın hesabında belli bir miktar para görmek istiyorlar. anneniz ev hanımı olduğu icin de bir garantör bulmanız cok iyi olur . mesela annenizin babası ya da kardeşi gibi. garantör olacak kişi maaş bordrosunu vermesi yeterli ben dedemi garantör gösterdim. bir dilekçe yazdım. maaş bordrolarını verdim. hiç bir sıkıntı çıkmadı. Allah kısmet ederse bir dahakine 90 günlük başvuru yapacağım.
Alıntı yapılan: serkantan - Aralık 21, 2015, 06:17:14 ÖS
Merhaba arkadaşlar
ben annem ve babamın beni ziyarete gelmesini istiyorum . Ama vize için gerekli evraklara baktıgımda davetiye ve yanlış hatırlamıyorsam benim hesap hareketlerini yani paramı gösteren belgeler istiyorlar . ve benim bankada sadece 3000 euro gibi bir param var. Babamın Türkiye şartlarına göre durumu iyi ve emkli annem ev hanımı . sizce bir sorun olur mu ? ben ve eşim teilzeit çalışıyoruz .
serkantan
19.01.2016 20:15:17
Merhaba arkadaşlar
dün Verpflichtungserklärung 'u aldım . Bilgilendirme amaçlı yazıyorum , eger başka arkadaşların ihtiyacı olursa . ekte ki sayfada herşey belirtiliyor zaten . Biz bir evde 3 kişi yaşıyoruz , anne ve babamı davet etmem için 2200 civarı net bir gelirim olması gerekiyormuş . tabiki ben bu gelire sahip değilim . Bu nedenle orada ki görevliler ne kadar süre için geleceklerini sordular . yaklaşık 10 gün dediğimde . eğer davet edeceğim kişi başı 1000 euro para yatırırsam 1 aylık bir davetiye düzenleyebileceklerini söylediler . 3 ay davet ederseniz kişi başı 3000 euro . Tabi ziyaret eden kişiler Türkiye 'ye döndüğünde para iade ediliyor
Landeshauptstadt München - Verpflichtungserklärung