nescaffe
02.02.2016 18:26:26
Arkadaslar ben sadece bu konu hakkinda bir sey ogrenmek istiyorum belki bu konuda bilgi sahibi olan vardir internetten arastirdim her kafadan bir sey yaziliyor gercegini ogrenmek istiyorum ben burda 4 yildir burdayim calisiyorum b1 almadim daha henuz iki cocgum var alman vatdasi esimde alman vatandasi her heyalete kanunlar degisik ne yapabilirimki bana birisi yol gosterebilirmi peki...
Almancax06
03.02.2016 08:53:19
Bağlı bulunduğun konsolosluğu ara onlar bir numara veriyor sonra o numara arıyorsun durumunu anlatıyorsun onlar olup olamayacağını ve hangi şartları yerine getirmen gerektiğini anlatıyor, biz böyle yapmıştık belki daha kolay yada farklı yolu vardır ama bildiğim yol bu...
nescaffe
03.02.2016 18:58:15
Bi arayayim konsoloslugu bakalim ne soylicekler..
mybird77
05.02.2016 12:09:11
Selam arkadaşım, sorunnun cevabı Staatsangehörigkeitsbehörde yani vatandaşlık dairesi denilen yere gideceksin onlar sana gereken bilgiyi verecek . Vilayette vilayet göre değişiyor diye biliyorum . Ama temel olarak eğer Alman vatandaşı ile evliysen genelde pek sorun çıkmıyor .
Selamlar.
nescaffe
09.02.2016 04:30:43
Kardesim esim alman vatandasi iki cogum var alman vatandasi 4 yildirda burda yasiyorum benim bulundugum heyalet heilbronn bana hala 2 yillik sure veriyorlar benim kabindeki kadin tam irkci namusuz ama alman vatandasi basvuru yapmak icin baska kabineye gidicem farkindayim beni dislarmi sorun yaparlarmi bilmiyorum
nescaffe
11.02.2016 20:36:40
Arkadaslar landratsamd gitim gitigime pisman etiler valla 3 yil daha yasicaksin sinava girceksin b1 alcaksin 60 ay sigortan olcak terbiyesizler kadinda surat yoktu domuz ondsn daha guzel valla

)
Erselo
12.02.2016 15:12:20
siz 4 yıldır Almanya'da olduğunuzu söylüyorsunuz ama vizenizi alalı 6-7 ay oldu. Önceden almanya'da 2 yıl yaşadım geri dönmek zorunda kaldım oturum yandı dediniz.Hadi bunları toplasak 2 yıl 7 ay eder. Sizin en az sürekli olarak zaten 3 yıl Almanya'da oturmanız gerekli. Kaldı ki eskiden burda yaşamanız bir şey değiştirmez haklarınızı öldürmüşsünüz. Süreç daha yeni başlıyor. Çünkü daha yeni geldiniz. Bu arada insanları sevmeyebilirsiniz yada Almanları beğenmiyor olabilirsiniz ama onlara muhtaçsınız. Hakaret etmek yanlış bence. Kaldı ki şartları yerine getirmeden vatandaşlığa başvurmak ve olumsuz yanıt almak hakareti gerektirmemeli.
fuk_18
12.02.2016 15:45:42
alman vatandasligi icin 5 sene alman esiyle birlikte yasamasi gerekli 3 yil süresiz oturum icin gecerli
Alıntı yapılan: Erselo - Şubat 12, 2016, 03:12:20 ÖS
siz 4 yıldır Almanya'da olduğunuzu söylüyorsunuz ama vizenizi alalı 6-7 ay oldu. Önceden almanya'da 2 yıl yaşadım geri dönmek zorunda kaldım oturum yandı dediniz.Hadi bunları toplasak 2 yıl 7 ay eder. Sizin en az sürekli olarak zaten 3 yıl Almanya'da oturmanız gerekli. Kaldı ki eskiden burda yaşamanız bir şey değiştirmez haklarınızı öldürmüşsünüz. Süreç daha yeni başlıyor. Çünkü daha yeni geldiniz. Bu arada insanları sevmeyebilirsiniz yada Almanları beğenmiyor olabilirsiniz ama onlara muhtaçsınız. Hakaret etmek yanlış bence. Kaldı ki şartları yerine getirmeden vatandaşlığa başvurmak ve olumsuz yanıt almak hakareti gerektirmemeli.
nescaffe
12.02.2016 17:11:27
Tekrardan merhaba arkadaslar ben almanyada 2.3.2010 yilinda almanya geldim ilk basta bana bir yil verdiler sonra tekrar bir yil daha verdiler bi iki yil daha verdiler en sonunda turkiye donmek zorunda kaldim tekrardan 10 ay trde kaldiktan sonra almanya geri dondum ve oturum bas vurusu yaptigimda surec tekrardan baslicak dedi bir yil daha verdiler bana erselo tabikide muhtaciz burda onlara bes parmak ayni degil benim arkadasim benimle birlikte geldi ludwisburgda yasiyor alman vatandasi oldu esi alman vatandasi 3 tane cocgu var b1 istemedi insan kumasindan. Belli eder ordakide alman . burdaki firansizmi bazi konularda haklisin hakaret olayi sen yasamadin galiba tam bi irciliktir yaptiklari ben fikir almadan arastirmadan bodozlama dalmam her yere cunku burda bi konu paylastim konus dediler bende konustum sansimi denedim bu sadece ..saygilarimla by
merhaba öncelikle siz bu konuyu cok abartiyorsunuz sizden istenilen belgelerin hepsi kanunda yazan evraklar sizden extra birsey istememis isteye bilirde sonucta size telefon hatti vermiyorlar vatandaslik verecekler arkadasinizi örnek vermissiniz istisnalar emsal teskil etmez siz arkadasinizla nekadar ayni sartlari tasiyorsunuz onuda bilmiyorum belli düzeyde almanca bildiginizi kanitlamanizi tabiiki isteyecekler süresiz oturum almak icin bile b1 sertifikasini almak zorundayken devletten yardim almamak gerekliyken birakinda vatandaslik icin b1 belgesini ve devlet yardimi almiyor olmanizi istesinler bu belgeyi ve kanunda yazan belgeleri sizden istedikleri icin memura hakaret ediyorsunuz bence cok yanlis siz önce kanunda yazan sartlari yerine getirin ondan sonra isi yokusa sürerse memur siz ozaman hakli durumda olursunuz ama suanda haksiz olan sizsiniz
telasli
13.02.2016 17:39:54
ya sen nasıl 4 yıldır almanyada yaşıyorsun nescafe kardeş... bak ben daha almanyaya gitmedim ama Allahın izniyle gideceğim benim eşimde alman vatandaşı ama şu sorduğun soruları daha almanyaya ayak basmamış olan ben bile sormam. yahu arkadaş siz nasıl yaşıyorsunuz orada sizi kim alıyor oraya bu ne cehalettir ya. b1 almamışsın sürekli 1 yıl oturum ala ala 1 yıl kolik olmuşsun alman vatandaşlığına geçmek istiyorum diyorum

senin o örnek verdğin vatandaşlığa geçen arkadaşın ilk gitti 6 7 ay içinde paşalar gibi almıştır b1 ini. şakır şakır almanca konuşmaya başlamıştır çalışmıştır aslanlar gibi gidip almıştır. herkesin durumu bir değil. uyumludur o adam. ama sizi bilemem.
nescaffe
15.02.2016 03:47:59
Merhaba arkadaslar tekrardan .. oncelikle 5 yila yakin burda yasiyorum burda b1 almak icin bir yil zorunlu ders gormek zorundasin istersen ana dili gibi bil fark etmez 3 5 ayda ogrenrcek bir dilde degil sana kolay geliyor 60 ay vergi vermen lazim burda oturumu alman icin arkadasimin calismisligi yok esi alman vatandasi esini taniyo verdi ama benim burda 3 sene calismisligim var benim tr gitmem hersey sifirlandi burda ben burda3 yil esin alman vatandasiysa suresiz oturum alabiliyosun 3 yil sonrada ve hic bir sey yapmadinmi otomatik olarak bir dukkan ac direkde alabiliyosun. Suresiz vatandasligi ama benim kahsedgim suki bir yil trde kalip tekrarda genel olarakmi sayiliyo yoksa surec yenidenmi basliyo o maksat da bir yorum yaptim bende sansimi denemek icin bas vuru yaptim bunda ne oronmalikmi goruyosunuz arkadaslar anlamiyorum cunku benim hakkim sizin gidicegin yer farkli benim farkli turkiyede kanular her yerde ayni burda oyle degil heyalet heyalet degisik adamin insafiyetine kalmis ..almanya geldinmi 3 5 ay sobra msj at bana. O zaman msjlasiriz okey ...terbiyesizligin luzumu yok kirici sozler etmeyelim burda kulak kulaga laf konusmalari duyunca gelip 50 yildir yasiyomus gibi kanunlari biliyomus gibi burda bana sitem ediyo vay be
fuk_18
15.02.2016 15:25:28
Türk vatandasi olan biri alman vatandasi oldugunda 10 sene sonra tekrar türk vatandasligina gectiginde almanyada sifirdan gelmis biri gibi oluyor ve 1 yillik oturum ile basliyor yani kisacasi türkiyede 1 sene kalman herseyi sifirlamis oluyor