Yorum ve önerileriniz için çok teşekür ederim .
Benim kursa önem vermemin nedeni bir an önce kendi ayaklarımın üzerinde durma isteği olduğu için şayet kurs başlamış olursam düzenli bir şekilde Almanca çalışmış olacam yetersiz kaldığım yerleride internet üzerinden çalışarak geliştirecem kendimi kendi çabamla öğrendiğim şeyler var fakat yetersiz kimseye ayak bağı olmadan hastane alış veriş şu bu olsun tek başıma yapmak istiyorum
Bir an önce kursa başlayıp bana mutlak gerekli olan b-1 belgesininde elimde bulunmasını istiyorum velhasıl her şey insanın kendi istediği gibi olmuyor bekliyecez mecbur.
tuğçeye cevap vererekten başlıyalım :oturduğum yer hannover yabancıların ve mültecilerin yoğun yaşadığı yer bende sizin gibi düşünüyorum onlarda kursa gitiği için son yıllarda yoğun göç dalgası olduğu için kurslarında yetersiz kaldığını sanıyorum.
Bende tam olarak bilmiyorum jopcenter iki kurs ismi verip bunlardan birine bu geçen ayın 12 sine kadar mutlak başvurmamızı söyledi birine gitik çok ilgisiz genç birçocuk vardı yetkili kimse yoktu koca kurs yerinde sonra AWO ya geldik AWO Baya büyük bir yer sadece dil kursu tek değil meslekkursları falanda veriyor AWO ya gitik bayan 18 sinde sınava tabi tutulacaksınız seviyenize göre yerleştirilecekseniz dedi test sınavı yaptılar 16 soruyu işaretledim 14ü doğru fakat diğerlerine karışmadım boş bıraktım 70 e yakın soru vardı benim asıl düşüncem ortadan değilde temelden başlamak istiyorum atlamak istemiyorum dersleri neyse yazılı sınav yaptılar çıktık bekleyin dediler çağıracaz bekledik 4.30 saat sonra sıra geldi bana resimdeki ne anlat nerden geldin yaşın kaç v.s çat pat cevap verdim dosyayı verdi bana kayıt yerine götür dedi kayın babamda yanımdaydı tabi dosyayı verdik. ordaki bayan bütün sınıfların dolu olduğunu en erken ancak 5. ayın ortalarında yer olacagını ve 1 ay içerisinde mektup gelecekmiş gelecek mektup içerisinde diğer dil kurslarınında ismi bulunacakmış oraya gitmek istersek gidip görüşecekmişiz.AW0 jopcenterle baglantısı var sanırım jopcenter genelde işi falan olmuyanları orda meslek öğrensinler diye gönderiyor vel hasıl 1 ay sonra göndereceği mektubu bekliyorum .ona göre hareket edecem
Türkiyedeki işlerime gelirsek gelmeden önce elimdeki birkimimle bir daire almıştım ve üniversite öğrencisi gençlere kiraya vermiştim daire biraz tadilat gerekiyordu gençlere zamanım olmadığı için onlar okulları yaz tatilinde iken yazın Türkiyeye gelince acil olan tadilatları yaptıracam sözünü vermiştim durumlar böyle olunca bizim yazın gitme işide askıya alınmış oldu neyseki konuştum onlara durumu anlatım gençlerde anlayışla karşıladılar
Bir ikincisi gelmeden önce internetcafem vardı internetcafe işi yapıyordum kapatmadan geldim kardeşime bıraktım almanyada beni ne beklediğini bilmediğim için Türkiyeden tamamı ile kopmak istemedim o iş yerimide devir almak istiyen bir arkadaş var onunla görüşecektim cafeyi düzenliyecektim v.s

onuda bir şekil yaparız artık yada bu 1 ay içerisinde gelen mektuba göre kurs başlamadan 4.ayın başı gidiş ve sonunda bir geliş yapabilirim yada kışa kalacak hayırlısı bakalım artk
vermiş olduğunuz bilgi ve önerileri anladım teşekürler yeniden .