ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Dil Kursu Hakında.

Sayfa: [ 1 ]

kamufle_2133 18.02.2016 18:55:47

selam değerli üye arkadaşlar dil kursu hakında bilgi istiyecektim ben 10.12.2015 ten beri Almanyadayım yani 4 ay 6 gün oluyor daha bu gün kurs yerinden çağrıldım ve sınava tabi tutular elimde a1 falan hiç bir şey yok çocuk üzerinden aile birleşimi yapmıştım  kendim öğrendiğim şeyler dışında halada kurs başlayıpta kursa gitmiş değilim bu gün test sınavı yapıldıktan sonra yaklaşık 4.5 saat sap gibi bekletiler bizi ve sonunda sıra gelip hoca çağırdı bir kaç şey sordu nerden geldin resimdeki ne gibi soru sordu ki almanca bilmiyen biri için akıcı konuşmak saçma zaten neyse ki dosyayı verdi kayıt yerine git ver dedi kayıt yerine gitik ordaki bayan şu an bütün sınıfların dolu olduğunu en erken 5 nci ayın ortasından  önce boş  yerin olmadığını söyledi bir ay içerisinde mektup gönderip diğer kurs listesini göndereceklermiş o listede bize uyan boş yer olan bir kurs yeri ile görüşebiliriz dedi ama ben o kadar beklemişken iyi bir kurs yeri olsun diyorum bu gün gitiğimiz yer iyi ve rağbet gören bir yer sanırım AWO  Benim bildiğim dil  kursu sürecinin bu kadar uzun olmaması lazım bende kendimce bir an önce dil öğrenip sertifikamı alıp burda bir düzene girmek istiyorum fakat dil kursu için bu kadar zaman normalmı sizce arkadaşlar sizler geldiğinizden kaç ay sonra kursa başladınız  işin doğrusu sıkıntı vermeye başladı 5 nci ayda 7-8 ay olacak buraya geleli planlarımda alt üst oldu dil kursunu yane b1 belgesinia aldıktan sonra türkiyeye tatile gidecektim yazın işlerimde vardı türkiyede öyle ayarlamıştım alt üst oldu  sizden  öğrenmek istediğim

1. Dil kursu sürecinin bu kadar uzun sürmesi normalmıdır?

2.Onların göndereceği dil kursu listesinden her hangi birine gideyimmi o kurslar hakkında bilgim yok iyimi  kötümü diye lakin araştırdığım ve sorduğum kadarı ile bu gün gtiğim yerin AWO nun kursları iyiymiş 5. ayı beklesemmi beklemek yerine diğer kurslarlamı görüşsem  beklersem yine ertelermi diye düşünüorum  2 arada bi derede kaldım

3 Yazın kurs yerleri tatil oluyormu diyelimki a.1 den başladık 6 ay boyunca b-1 e kadar kesintisizmi gitmemiz gerekiyor yoksa yaz tatili varmı arada  benim yazın 1 ay   kadar Türkiyedeki işlerimi hal etmem gerekiyor

tugce_doerjer 18.02.2016 21:51:16

oturdugunuz sehirde cok fazla yabanci varsa normaldir bu kadar beklemeniz ki su anda mülteciler de integration kursuna gidicekler.

onlarin gönderecegi dil kursu derken kimi kastediyorsunuz anlamadim? yabancilar subesi mi? dil kursu dil kursudur bütün kurslar iyi yeter ki siz ögrenmek isteyin. almanyada belli bir sistem var i ntegration kurslarinda heryerde konular ayni cünkü yapilan sinav ve alinan belge ayni. bu yüzden o iyi bu kötü diye bir ayrim yapmayin bence

okula basladiktan sonra 6 ay kesintisiz okula gidiyorsunuz. okulunuzun sistemi nasil bilmiyorum bazi okullar yaz tatili yapiyor 2 hafta bazilari yapmiyor bunu kayit sirasinda sorabilirsiniz.

kaanK 18.02.2016 22:16:10

Öncelikle sabır dilerim.

Burada gideceğin Integration kurslarının hemen hemen hepsi aynıdır. Yani ücretsiz verilen kurslardan bahsediyorum. Bende ilk geldiğim zamanlar kurstan çok şey bekledim ama aslında öğretim şekli  bilgiler normal olarak kitap takip etmek. En büyük faydası haftada 4-5 gün 4 saat boyunca dil öğrenmeye odaklanıyorsun ve düzenli olarak Almanca konuşuyorsun.

Ücretsiz kursların en büyük eksikliği devlet yardımı alıp henüz B1 sertifikası olmayanların mecburen kursa geliyor olmaları ve ısrarla öğrenmemek için yoğun çaba sarfetmeleri. Buda sınıfta öğrenmek isteyen kişilerin dersten kopmasına ve derslerin vasat geçmesine neden oluyor. Çünkü bu insanlar Almanca öğrenmek istemiyor, kurs bitiyor sertifika alamıyorlar bir süre sonra devlet tekrar kursa gönderiyor bu böyle gidiyor.

Bu tür bir kursa yazılırsa kişisel olarak yoğun çaba gösterdiğinde dilini ilerletirsin. Fakat bu kursları bitirip sertifika alanların büyük bir bölümü halen güncel hayatta Almanca kullanabilecek seviyede öğrenmeden alıyorlar.

Birde paralı özel kurslar var. Fiyatları biraz yüksek. Sanrım A1-A2-B1 toplam 2000-2500 € dan başlıyor. İşte bu kursları parasını verip gerçekten öğrenmek için gelenler oluşturduğunda çok daha etkili olabiliyor. Ayrıca bu tür kursların öğretim materyalleride zengin oluyor. Örneğin öğretmen eşliğinde yemek yemeye, kahve içmeye yada alışverişe gidersin ve gittiğin yerlerde konuşursun, öğretmen gözlemler, nasıl konuşman gerektiğini uygulamalı olarak öğretir.

Sorularına gelince ;

1. Kursa başlama süreci kesinlikle bulunduğun yere göre değişir, örneğin benim kasabada 2 yıldır kurs açılmıyormuş, ve insanlar 50 km ileride başka bir ile gidiyorlarmış, benim geldiğimde 3 ay sonra kursa açıldı şanslıydım.

2. Yukarıda açıkladığım gibi hemen hemen hepsinin ders işleme şekli aynı, şans öğretmen beki çok iyi olur, yoğun çaba sarf eder, öğrenmen kolaylaşır. Yakın yerlerde açılacak bir kurs varsa ve gidip gelmen sorun olmazsa bence beklemene gerek yok. Sanırım bu gibi bir durumda yol masrafınıda devlet ödüyor. Bunu araştırman gerekiyor.

3. Kurs tatilleri okul tatilleri ile aynı oluyor. O nedenle aradaki 2-3 günlük resmi tatiller haricinde bir ara verilmiyor. Bitene kadar devam etme zorunluluğun var. Belirli bir devamsızlıktan kurs ücretini kendin ödüyorsun. Kursa gittiğim dönemde ben aylık 120 € ödedim, ama normalde kurs ücreti 240 €, yarısını devlet ödüyor. Sertifikayı aldığında ödediğin yaklaşık 720 € nun sanırım yarısını geri alıyorsun. Bana sonradan 320 € gibi bir para gönderdiler.   Kursa devam ettiğim dönemde 1 hafta TR ye gitmem gerekti. Dönüşte kurs ücretini 240 € istediler benden, geriye dönük raporda alamadım. Ama kurs öğretmenin çabası ile bir şekilde göz yumdular. Çünkü kimin öğrenmek istediğini kimin zaman geçirmek için geldiğini iyi biliyorlar.

Sonuç olarak önünde zaman varsa boş durmamalısın, öğrenmek gerek çok sayıda kelime var, onları öğrenmeye başla, cümle kurmaya çalış, bol bol kelime öğren. Kursta gramerin dibini bulduğunda bakacaksın halen konuşamıyorsun, çünkü kelime haznesi eksik. Kelime öğrenmek gramerden çok çok daha önemli.

Başarılar...

1963 19.02.2016 04:33:41

merhaba öncelikle almanca kurslari bu dönemlerde sinif acmiyorlar fazla bir cok kurs daha önceden sinif acip yaz tatilinde kursu bitiriyorlar bazilarida yaz döneminde sinif aciyor ama bu tarihlerde bulman gercekten zor ayni seyleri bende yasadim buyüzden 4-5 ay zaman kaybettim

suan kurs bulsan bile yazin sonundan önce bitmez kursun Türkiyeye gitmem gerekli demissin kurslar yaz tatil dönemlerinde okadar uzun ara vermez verse bile senin icin dezavantaj kursa 1ay 1,5 ay ara vermen sana ögrendigin bircok seyi unutturur bos bosuna kursa gitmis olursun öyle birsey yapma hata yaparsin Türkiyedeki islerini en kisa zamanda hallet kursa öyle basla bence yada bitince hallet islerini  belki böyle zaman kaybedeceksin ama öbür türlü daha cok kaybin olacak

buradaki kurslarin hemen hemen hepsi ayni önemli olan dersi veren hoca iyiside var kötüsüde var her modül sonunda kursu yada sinifi degistirme hakkin var diger konu kaan beyin dedigi gibi almancayi bilipte jobcenter zoruyla gelenlerde var onlar cok büyük sorun oluyor sinifta sayi olarak coksa ve  düsüncesiz olanlar varsa derside kaynatiyor sonucta bir cogu biliyor almancayi seni düsünmüyor zaman gecirmeye geliyor oraya bu sefer sen etkileniyorsun hocada onlara ayak uydurursa hic birsey ögrenemeden bitiyor 600 saat sana tavsiyem böyle bir sinifin icinde yer alma bos bosuna gider gelirsin

egerki yürüme mesafesi yakinliginda ( hatirladigim kadariyla 8 km icinde bir kurs varsa nasil yürüme mesafesi oluyorsa artik 8km ) daha uzak bir kursa giderseniz yol parasi alamassiniz cünkü yakininizda kurs var ona gidin diyecekler size belki baska eyaletlerde farklidir yinede basvurun belki verirler bizim burada böyle sansinizi deneyin birsey kaybetmessiz

kursa ne kadar kisa zamanda baslayip ara vermeden bitirirseniz okadar iyi olur sizin icin cünkü zaman gectikce size almanca konusamamak konusulanlari anlamamak sürekli birilerine bagimli yasamak kisacasi kendini cocuk gibi hissetmek sizi bunaltacak ve strese sokacaktir en kötüsüde bu ozaman hersey daha zor olacaktir Türkiyede ne isiniz var ne kadar önemli bilmiyorum en kisa sürede cözün yada 8-9 aydan önce sizin kursa baslamaniz cok zor simdi baslasaniz kursa yazin basinda neredeyse tam ortasinda olacaksiniz kursun hic bir kurs ozaman bir ay ara vermez  5. ayda baslasaniz yazin ara vericek kurs zaten ozaman baslatmaz o yüzden ya kursu baslayip bitireceksiniz yada baslamiyacaksiniz karar sizin

kamufle_2133 19.02.2016 19:56:59

Yorum ve önerileriniz için çok teşekür ederim .
Benim kursa önem vermemin nedeni  bir an önce kendi ayaklarımın üzerinde durma isteği olduğu için şayet kurs başlamış olursam düzenli bir şekilde Almanca çalışmış olacam yetersiz kaldığım yerleride internet üzerinden çalışarak geliştirecem kendimi  kendi çabamla öğrendiğim şeyler var fakat yetersiz kimseye ayak bağı olmadan hastane alış veriş şu bu olsun tek başıma yapmak istiyorum
Bir an önce kursa başlayıp bana mutlak gerekli olan b-1 belgesininde elimde bulunmasını istiyorum velhasıl her şey insanın kendi istediği gibi olmuyor bekliyecez mecbur.

tuğçeye cevap vererekten başlıyalım :oturduğum yer hannover yabancıların ve mültecilerin yoğun yaşadığı yer  bende sizin gibi düşünüyorum onlarda kursa gitiği için son yıllarda yoğun göç dalgası olduğu için kurslarında yetersiz kaldığını sanıyorum.

Bende tam olarak bilmiyorum jopcenter iki kurs ismi verip bunlardan birine bu geçen ayın 12 sine kadar mutlak başvurmamızı söyledi birine gitik çok ilgisiz genç birçocuk vardı yetkili kimse yoktu koca kurs yerinde sonra AWO ya geldik  AWO Baya büyük bir yer sadece dil kursu tek değil meslekkursları falanda veriyor AWO ya gitik bayan 18 sinde sınava tabi tutulacaksınız seviyenize göre yerleştirilecekseniz dedi test sınavı yaptılar 16 soruyu işaretledim 14ü doğru fakat diğerlerine karışmadım boş bıraktım 70 e yakın soru vardı benim asıl düşüncem ortadan değilde temelden başlamak istiyorum atlamak istemiyorum dersleri neyse yazılı sınav yaptılar çıktık bekleyin dediler çağıracaz bekledik 4.30 saat sonra sıra geldi bana resimdeki ne anlat nerden geldin yaşın kaç v.s çat pat cevap verdim dosyayı verdi bana kayıt yerine götür dedi kayın babamda yanımdaydı tabi dosyayı verdik. ordaki bayan bütün sınıfların dolu olduğunu en erken ancak 5. ayın ortalarında yer olacagını ve 1 ay içerisinde mektup gelecekmiş gelecek mektup içerisinde diğer dil kurslarınında ismi bulunacakmış oraya gitmek istersek gidip görüşecekmişiz.AW0 jopcenterle baglantısı var sanırım jopcenter genelde işi falan olmuyanları orda meslek öğrensinler diye gönderiyor vel hasıl 1 ay sonra göndereceği mektubu bekliyorum .ona göre hareket edecem

Türkiyedeki işlerime gelirsek  gelmeden önce elimdeki birkimimle bir daire almıştım ve üniversite öğrencisi gençlere kiraya vermiştim daire biraz tadilat gerekiyordu gençlere zamanım olmadığı için onlar okulları  yaz tatilinde iken yazın Türkiyeye gelince acil olan tadilatları yaptıracam sözünü vermiştim durumlar böyle olunca bizim yazın gitme işide askıya alınmış oldu neyseki konuştum onlara durumu anlatım gençlerde anlayışla karşıladılar 

Bir ikincisi gelmeden önce internetcafem vardı  internetcafe işi yapıyordum kapatmadan geldim kardeşime  bıraktım almanyada beni ne beklediğini bilmediğim için Türkiyeden  tamamı ile kopmak istemedim o iş yerimide devir almak istiyen bir arkadaş var onunla görüşecektim cafeyi düzenliyecektim v.s :) onuda bir şekil yaparız artık yada bu 1 ay içerisinde gelen mektuba göre kurs başlamadan 4.ayın başı gidiş ve sonunda bir geliş yapabilirim yada kışa kalacak hayırlısı bakalım artk

vermiş olduğunuz bilgi ve önerileri anladım teşekürler  yeniden .

eyupcy 15.03.2016 16:18:22

Slmlar,
Tam olarak anlayamadığım bi konu var arkadaşlar..
• almanya ya geldiğimizde kursa gitmek zorundamıyız?
• eş dost yanında çalışsak dahi gitmeli miyiz?
• çocuk üzerinden birleşimde gerekmeyen, a1 sertifikasından başlanıp ne kadar süre ile kurs gerekiyor?
Çok teşekkürler şimdiden.
(Bu arada ben vizemi alabilirsem her durumda kursa gitmek ve elimden geldiğince almanca öğrenmek istiyorum amacım bilgi edinmek )

fuk_18 15.03.2016 17:58:34

b1 almak zorundasin almanyada kurs mecburi tabiki es dostun yaninda calismani önermem gittiginde zaten kacacak yer aricaksin onlardan, sana tavsiyem kendi ayaklarin ustunde dur es dost akraba kayinpeder hayir yok akrabadan, sen kendi isini kendin bulcaksin kendin idare edeceksin

Alıntı yapılan: eyupcy - Mart 15, 2016, 04:18:22 ÖS
Slmlar,
Tam olarak anlayamadığım bi konu var arkadaşlar..
• almanya ya geldiğimizde kursa gitmek zorundamıyız?
• eş dost yanında çalışsak dahi gitmeli miyiz?
• çocuk üzerinden birleşimde gerekmeyen, a1 sertifikasından başlanıp ne kadar süre ile kurs gerekiyor?
Çok teşekkürler şimdiden.
(Bu arada ben vizemi alabilirsem her durumda kursa gitmek ve elimden geldiğince almanca öğrenmek istiyorum amacım bilgi edinmek )

Sayfa: [ 1 ]