ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: ve tam 5 ay sonra vize geldi...

Sayfa: 1 [ 2 ]

caglarkayan 18.03.2016 15:59:00

arkadaşlar bugün yazmak nasip oldu.

15 martta İzmir Alman Konsolosluğuna başvuru için gittim. Evraklarım da hiç bir sıkıntı yoktu. eşim alman vatandaşı olduğu için 60 euro vize ücreti almadılar ayrıca kargo ücreti de almadılar. Başvuruya takım elbise ile gitmiştim az çok kendimi ifade de edebiliyorum o yüzden midir nedir gayet güler yüzlü karşıladılar, bana kalırsa gözdeki ilk intiba iyi olduğundan güler yüzle karşıladır başvuru yapacak arkadaşlara dikkat etmelerini öneririm. Sertifikaya baktı iyi not almışsın deyip hiç bir soru sormadı gayet karşılıklı muhabbet şeklinde geçti.evraklarınn 10 gün sonra almanyada olacağını eğer ki eşim dilekçe yazarsa oradaki işlemlerin hızlanacağı belki 3 aydan önce bitmiş olacağını söyledi görevli.söyleyeceklerim bu kadar şimdilik arkadaşlar. işlemler ilerledikçe yazmaya ve yardımcı olmaya çalışacağım. herkese kolay gelsın.

eyupcy 18.03.2016 23:01:00

Sen sevdiklerinle vedalaş bavulunu toparlamaya başla kardeş. O iş bitmişAllahın izniyle. Evrakların 10 güne giderse çok iyi. Benim 23 gün oldu hala gitmemiş ;)) nereye gidiceksin bilmem ama ordaki işlemlerinde kısa sürer inşAllah

caglarkayan 19.03.2016 21:09:17

eyüpcy çok sağol kardeşim. inş seninde işlemlerin sağsalim hızlı bir şekilde ilerler. bu arada gideceğim yer Nürnberg in ufak bir kasabası Arberg diye bir yer. eşimin dediğine göre 2 adet suriyeli aile gelmiş oraya sadece. yabancılar departmanına gittiğinde de kalabalık veya yoğun bir tempoyla karşılaşmamış hiç inş dediğin gibi kısa sürer. Allah herkesin yardımcısı olsun.

eyupcy 19.03.2016 23:42:28

Kismet olursa bende nurnberge yarım saat mesafede bi kasabaya gelicem insAllah. Eşimin ailesi Fürth de yasıyo nurnberg sayilir yani. Bu islemlerin suresinde yabancilar subesinin yogunlugu baya onemliymis. İnsAllah hersey gönlünce olur. Nürnberg çok güzel yer ;))

caglarkayan 20.03.2016 19:45:23

aynen kardeşim inş kısmet olur orada görşürüz ;) valla Almanyanın daha güazel yerleri var diyorlar ama eşimin ailesi akrabaları arkadaşları hepsi orada ee biz de ilk orayı görünce insanın gözü başka yer görmüyor :) bende eşimle Gunzenhausen adında ufak bir kasabaya yerleşicem ( arberg gunzenhausen arası 2 dakika ) arabayla nürnberge 30 dk bilemedin 35 dakika sanırım yakınız inş görüşmek nasip olur ;)

Sayfa: 1 [ 2 ]