ahmet058
04.03.2016 09:12:53
Selam arkadaşlar bildiğiniz gibi yılbaşı gelmeden önce medya aracılığıyla yayınlandı her yerde bas bas bağırdılar tüm dünya ülkelerinde geçerli diye ben almanyaya geleli 1 ay olacak ehliyetini değiştirip geldim turkiyeden burada geçerli olur diye gelin gorun ki yalandan başka bisey değil dün esimle adac'a gittik yanı ehliyet ve surucu merkezimi diyorlar herneyse ekte paylaştığı kagiti verdiler elimize 70 euro da para yatırdık sırf türk ehliyetimi 6 ay kullanmak için ama şuan kullanamıyoruz yasalar gereği suç şuan trafikte araç kullanmak elimize turk ehliyrtini kullanabilir diye almanca cevrimi geldikten sonra ne anladim ben bu isten yeni ehliyeti cikartmak icin turkiyede ordan oraya kos gel burda para yatir bekle sonra kullan tam bir sahtekarlik degilde ney bu soyleyin 4ay sonra değişeceğim ehliyetimi gerekli belge sınav v.s hakkında bilgi vermeye calisacagim kimse kafasından yazmasin yok geçerli felan diye keske grcerli olsaydi ama geçersiz maalesef gerçi alıştık canım türkiyemizde böyle sahtekarlıklara ...
kaanK
05.03.2016 15:18:41
Aslında bu Tük Basınının işgüzarlığı. Sadece ehliyet eğitimleri Avrupa Birliği standartlarına getirildi yada getirilmeye çalışıldı, tüm haberler "Avrupa'da geçerli" kurgusu üzerine yapıldı. Bu durumda bunun kararını verecek olan tabi ki Avrupa'nın kendisi.
2 Yıl önce gittiğim sürücü kursu bir şey yapmanıza gerek yok, sadece ehliyetinizi Almanca'ya tercüme ettirin bununla ülke sınırlarına girdiğiniz andan itibaren 6 ay kullanabilirsiniz demişlerdi ve bende 6 ay kullandım. Gerçi her hangi bir kontrole rastlamadım o nedenle sizin aldığınız yazı gereklimi gereksiz mi tartışılır. ADAC gelir sağlamak için gittiğinizde bu belgeyi size düzenlemiş olabilir.
omerumutesen
16.03.2016 03:13:33
Ehliyet yeri olarak führescheinstelle gecer Adac yi en acik sekilde tüv kriterlerine uygun kasko veyol yardim hizmetleri denebilir Adac e verdigin ücret alman ehliyetini alirken gerekli olan tercümanlik ücreti icin..gelen belge arac kullanmanla alakali hic bir ise yaramayacak cünkü zazen kullanma hakkin var geldikten 3 gün sonra cevirmeye girdim polisin söyledigi ilk sey ehliyetin 180 gün gecerli birsey yapmana gerek yok deyisiydi. Yeni ehliyetlere gelince ehliyetler kesinlikle gecerli degil ve uzun bir süre de olmayacak. Nerden eminsin diye sorarsaniz bunu gecen sene mayis ayindan beri söylüyorlardi ve alman parlementosunda böyle bir tasari var denmisti ayni hizla führescheinstelleye gidip sordum ve arayipta soruklarinda türk ehliyetleri icin önümüzdeki yilda gecerli olacak bir kanun yok sadece tasaridan ibaret ekim ayinda degisiklik olursa olur dendi parlementoda alinan görüsülen kararlari da biraz takip edersek türkiyenin yeni ehliyetlerinin halen daha avrupa standartlari statüsünde bulunmadigindan veto edildi anlasilan o ki ehliyetlerin degisen hic bir seyi yok sinif ve görünüsünden baska türkiye medyasindan duyulan bilgiye göre de bir sürü ülke geciyor yazida fakat sadece bir kacinda 1 aylik sürecin 3 aya yükseltildigini duymustum (sadece duyum )