malesef daha fazla maaş alacağınız anlamına gelmiyor. İşi bulup sözleşmeyi yaptığınızda alman devleti size verilen maaşın düşük olup olmadığını araştırıyor, eger piyasa degeri 6000 olan bir işe sizi 5000 e aliyolarsa, müsade edilmiyor. burda 49600€ min limit konmasının sebebi, kalifiye insanların ülkeye gelmesini saglamak. Kalifiye olmayan biri bu maaşı alamayacağı için otomatik bir koruma oluşturmuşlar. bu şartlar EU blue kart alip almanyada çalişmak isteyenler için geçerli. EU blue kartın çok avantajı var.
ikinci alternatif ise, EU mavi kart almadan Almanya çalışma izni alarak yerleşmek. Onun için aşağıdaki listedeki mesleklerden birine sahip olmalı ve
bunun almanya denkliğini almanız gerekmekde.
https://www.make-it-in-germany.com/fileadmin/content/make-it-in-germany/PDF/whitelist.PDFşunu unutmayınki, Size verdiği maaşa anadili almanca olan birini bulursa onu işe almayı tercih ediyorlar. Zaten kanunda bu yönde; iş bulup başvuru yaptığınızda firmanın bu pozisyon için ne kadar zamandır eleman aradığına bakıyolar. Firma pozisyon için bir süre eleman arayıp, almanya vatandaşı birini bulamamışsa sizin başvurunuz kabul ediliyor. Bu şekilde işyerlerinin daha ucuza dışardan insan getirip alman iş piyasasının körelmesi önleniyor.
benim tavsiyem hocalarınızın söylediği denklik işini unutun, okulunuzdan; ingilizce transkript ve ingilizce diploma eki alın. Orjinal diplomayı aldıgınızı farzediyorum. daha önce verdiğim linklerde kmk nın adresi var. Kurum bohn şehrinde diye hatırlıyorum. Online olarak denlkik başvurusu yapıyorsunuz. size bir form indirtiyor. onu doldurup gerekli belgeler ile postaya verin. kuruma ulaşınca size 400-600€ arasında bir meblayı yatıracağınız banka bilgilerini gönderecekler. Burdan denklik belgenizi alıp CV nize ekleyin.